Invalidný - rozhodnutie

Príspevok v téme: Invalidný - rozhodnutie
invalid210

Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??

Maoam

invalid, ten ciastocny ID ti bol prideleny nastalo, alebo len docasne (napr. rok, dva, tri?)

daj vediet potom, ake bude rozuzlenie, no ak je vsetko spravne, tak ti gratulujem :D, to sa ti rentuje fakt :D

invalid210

maoam- Tak to by už bola iná bomba, ale ten doplatok, čo v zmluve mám.. ´´súčastne vám poukazejeme 3740 eur hehe... tak to je už iný doplatok, ale tak to naozaj neverím v to, že je to naozaj reálne. ale tak budem sa modliť, nech to dobre dopadne...

Maoam

invalid, no ak fatk neurobili chybu a je to tak, tak podat ziadost o ID bolo pre teba ako vyhra v lotte co? :DDDDDDD
500e/mes. na studenta, nie zle..:D

invalid210

To by bolo riadne uletené, ale tak či tak, v pondelok idem do socialnej poisťovni. Za prípadné problémy mi to naozaj nestojí, lepšie je to prekonzlutovať. Aj keď čiastka sa asi dramaticky zníži.

Maoam

ale to je nejake wow, 20r student, ktory v zivote nepracoval, to by mal za plny ID 1000 eur na SVK? wow...teda ako student, ktory nerobil este

to sa da cez doplnkove poistenie?

Lulita

moze byt, ze si platil nejake doplnkove dochodkove, alebo v nezamestnanosti, tam sa potom daju robit finty...ja by som to neriesila ais, ved ked oni urobili chybu, ale oni take chyby nerobia :) skor opacne :))

orlopierko

invalid, tak to je nejaky blud, co ti prislo... 500eur za 45%, ked si nikdy nepracoval?? Urcite sa informuj, kde sa stala chyba, pretoze nejaka sa isto stala! Oni na to urcite pridu a budu to vymahat naspat.

invalid210

Takto mám 20 rokov, mám prerušené štúdium a ešte som nikde nikdy nepracoval. Mám čiastočný, uznali ma na 45%. A prišlo mi, že mesačne budem dostávať vyše 500 eur, a doplatok za nejaké mesiace bude vyše 3000 eur. Ja viem, znie to divne, ale to mi prišlo...

Maoam

mne sa toto nezda, nepisal si v inej teme, ze si este velmi mlady clovek, okolo 20tky?

to sa mi cele nezda, ok, mohol si mat rok-dva super pracu, kde si dobre zarabal, ale je to nepravdepodobne, takato suma a este ako ciastocny ID, to skor 50e alebo 100e ale 500e? hmmmmmmmmmmm