Dobrý deň, prišlo mi rozhodnutie a v ňom dosť šokujúce údaje pre mňa. Dôchodok mi bol priznaný čiastočný, na 45%. Chcem sa spýtať, ako je možné, že v rozhnodnutí mi prišlo, že budem dostávať vyše 500 eur?? Omyl alebo čo?? Neviem si to vysvetliť, ked ludiami vraveli, že dostanem možno 80 eur. Je to omyl soc. poisťovne??
Invalidný - rozhodnutie
nemozu na jeho vypis dat moje meno? :D
jaaaaaaaaaaaj ja som to pochopila tak, ze ma doplatit on :DD, kks to 20r a dostane vyse 3000e a este dalej mesacne 500e, nicht schlecht! :DDDD
Maoam, to nie ze on bude platit, tych skoro 4000eur mu posiela socialna poistovna dodatocne :-DD
a ten doplatok, ktory ma uhradit vyse 3000e, to je dost na 20r studenta, nie? neviem ake su odvody do SP v tom veku u studentov, ale to je fakt dost vysoka suma, co ma doplatit (?)
Musel by zaplatiť veľmi vysoké odvody, a aj tie majú strop.
Invalidny sa neda takto nahrat.
Maoam - no ktovie, viem, ze sa da ziskat najvyssia podpora v nezamestnanosti, ale pri invalidnom netusim ci sa da, ci existuje nejake doplnkove, co sa v pripade takychto problemov rata a ver, ze je to pecka, lebo ludia s dlhorocnou praxou nemaju take prijmy ani rodiny s detmi :( takze ten ID je pre nho vyhra
Lulita, aha, to som nevedela, ze je to na SVK takto mozne :D no to by bola pecka, keby ta suma bola v poriadku, wow 20r student 500e/mes. fakt fajne :DD, to potom fakt urobil najlepsie co mohol, ze dal ziadost a uznali mu to :D asi sam netusil
ale znie to tak dobre..che...no moze byt, ze mu rodicia platili dobrovolne, ked vedeli, ze s nim zle je, alebo neviem, clovek ked sa v tom povrta su rozne medzery v zakonoch, viem o com hovorim :p
No v roku 2015 by som mal ísť na kontrolu, takže tie minimálne 3 roky by som mal mať istí dôchodok teda, ak sa to nejako nezlepší. tak ok, dám snáď vedieť