idem k veci, zahladel som sa do dievcata na voziku, obdivujem ju, je to krasne dievca, sikovne s rozhladom, brali by ste v takomto pripade ohlad na to ze ten clovek je imobilny? mne je to v podstate jedno teraz beriem ju seberovne, ale okolie mi radi nech to neberiem na lahku vahu ak by to prerastlo do vazneho vztahu ci by som to ozaj vedel prekusnut potom, nemam ruzove okuliare a obaja sme vo veku ze uz by sme mohli byt pre seba ´finalny partneri´, zaujima ma vas nazor ci by ste takuto vec vobec riesili vdaka
Imobilna partnerka
...nie som obmedzená) aj keď to možno niekedy tak nechtiac vyznie...sorry)
ak ju milujes, nie je co riesit!!!! takze bratu davaj a chod za laskou...
Zdravý človek nikdy celkom nepochopí toho chorého s postihnutím. Takýto vzťah funguje len vo výnimočných prípadoch. Musíš sa pripraviť na množstvo obmedzení a prekážok v živote. Držím palce!
Magy....však sa neurážaj...nooo :)
Ocelot....život s takýmito ľuďmi je proste iný než so zdravým človekom. Sú tam mnohé obmedzenia ktoré vyplývajú z každodenného bežného života a ich miery postihnutia...no aj z toho, ako dlho týmto postihnutím vlastne žijú. Je rozdiel, keď sa niekto už postihnutý proste narodil (naučil sa s tým proste žiť a "vníma" svoj stav ako niečo normálne prirodzené vlastné, aj keď si pridobre rozumovo uvedomujú svoje obmedzenia a chorobu postihnutie oproti ostatným zdravým jedincom) a zas sú ľudia, ktorí boli zdravými, žili aktívnym plnohodnotným životom a zrazu sa niečo stalo (úraz choroba atd).
Aj keď je niekto postihnutý a vyzerá na prvý dojem kvázi spokojný, šťastný, vyrovnaný, zmierený so svojím stavom atd atd....tak vo svojom vnútri ich to veľmi trápi a zožiera. Neraz sú tam vnútorne rozpory a boje, otázky...prečo práve ja?? A neraz sa stáva, že práve k svojím najbližším bývajú títo ľudia neraz...najkrutejší. Práve tí, čo pri nich stoja, milujú ich, sú im nápomocní atd atd....si to neraz najviac odnesú...lebo sú k nim najbližšie. No takéto chvíle prídu snáď na každého jedného z nás za život....nieto ešte na niekoho, kto by chcel a túži žiť ako väčšina, ako ostatní zdraví vôkol neho, nich..
Dobre Ti radia tí Ocelot, čo píšu, aby si to najskôr skúsil cez kamarátstvo priateľstvo a časom uvidíš (po rôznych prežitých chvíľach dobrých aj tých horších, po rôznych situáciach ktoré sa vyskytnú, po vzájomne strávených hodinách dňoch týždňoch mesiacoch....či je to z Tvojej strany skutočná láska cit, či si pripravený takto žiť už stále a byť tým "silnejším" vo vzťahu, na ktorom to gro povinností atd atd bude ležať, lebo to bude predovšetkým na Tvojich pleciach).
A je pravda, že aj keď bude možno veľa takých chvíľ, žeby si to najradšej zbalil, zabuchol za všetkým dvere, vzdal to....tak zažiješ aj chvíle, ktoré možno ani so zdravým jedincom by si nikdy nezažil. Možno to bude aj o tom, že títo ľudia zažili už neraz aj tie najhlbšie dna pády sklamania bolesti žiale smútky a o to viac si práve preto uvedomujú skutočné hodnoty života, citov, lásky, spolupatričnosti vďačnosti radosti a vážia si aj tie najmenšie maličkosti vôkol nás, ktoré možno my ostatní ani v tom životnom zhone naháňaní sa poriadne neregistrujeme nevnímame a neraz prehliadame
Chod do toho, porozpravaj sa s ňou o tom, povedz jej aj o svojich obavách, o tom že ju nechceš zraniť. Ked sa máte radi, treba to risknut, nie vzdať skôr ako sa vôbec zjavia problémy.
dadadaggg - dovolim si nesuhlasit s tvojim nazorom. ocelot prisiel sem prave preto, aby ziskal nazor roznych ludi na danu vec z roznych uhlov pohladu. na to sem ludia chodia, ziskat objektivnejsi pohlad na danu vec od nezaujatych ludi. a on sam je zaujaty az dost.
vies ako sa hovori - viac hlav, viac rozumu.
skocit do niecoho "po hlave" len na zaklade svojho usudku a citoveho vzplanutia, v tak zasadnej veci ako je zivot a buducnost je mierne povedane, nezodpovedne.
city a vasen totiz po case oslabnu, nech ma clovek akokolvek ruzove predstavy na zaciatku o partnerovi. a pokial by sa do takehoto nerovneho vztahu vrhol len pre to, co skor ci neskor oslabne alebo celkom zmizne, co by im v tom vztahu teda ostalo?
vinea - no comment.
No to ma fakt dojalo....že som není ani prvá ani posledná :D :)
Ešteže sa to len tohoto týkalo))) :)
A zas nie každý si tu dáva nicky len dľa mien atd atd....keby si mal jedno g navyše a končil by si mäkkým i....tak s Tebou aj varievam :D ;-)