idem k veci, zahladel som sa do dievcata na voziku, obdivujem ju, je to krasne dievca, sikovne s rozhladom, brali by ste v takomto pripade ohlad na to ze ten clovek je imobilny? mne je to v podstate jedno teraz beriem ju seberovne, ale okolie mi radi nech to neberiem na lahku vahu ak by to prerastlo do vazneho vztahu ci by som to ozaj vedel prekusnut potom, nemam ruzove okuliare a obaja sme vo veku ze uz by sme mohli byt pre seba ´finalny partneri´, zaujima ma vas nazor ci by ste takuto vec vobec riesili vdaka
Imobilna partnerka
Ja si myslím, že ak je s tým ona plne vyrovnaná, nemá komplexy a vyžaruje z nej pokoj, tak ťa ešte v živote môže veľmi veľa naučiť. Vysporiadať sa s takýmto handycapom a inakosťou si vyžaduje veľkú duševnú vyzretosť a vnútornú silu. Strašne veľké percento naoko zdravých ľudí je v nútri ťažko postihnutých. Takže toto závisí len od teba, aké máš priority a či sa budeš vedieť prispôsobiť aj tým obmädzeniam.
Na okolie sa vykasli, zalezi len na tom, co ty citis. Ak si na to trufas, tak smelo do toho.
mal by si si polozit otazku, ci by s tebou bola aj v pripade, ze by nebola postihnuta. keby si si vedel spolahlivo kladne odpovedat (co teda si podla mna vyzaduje dlhodobe pozorovanie a vnimanie toho cloveka) tak by to perpsektivu mohlo mat, preco nie, hoci sa priznam ze narychlo si v momente nevybavim vsetky uskalia ktore to so sebou prinasa..
samozrejme ze na to treba prihliadat. s imobilnou partnerkou tazko realizujes niektore veci, ktore ti doteraz pripadali uplne prirodzene, automaticke, nad ktorymi si nikdy nepremyslal.
znamena to NAJME jednu vec, ze obmedzovat sa budes musiet ty. a velmi. tak si to zrataj, do akej miery si tolerantny, akym stylom zijes, na co si zvyknuty a na co nie, co ti vadi, resp. bez coho by si len tazko vedel zit, alebo velmi trpel. a samozrejme si to musis vydiskutovat s nou, prebrat vsetko, nech ti porozprava a opise ako zije, detaily rozdielov medzi kazdodennymi beznymi vecami u teba a u nej...
ucta k partnerovi a chapanie jeho potrieb a prisposobenie sa mu je jedna vec, ale kedze ty si (predpokladam) uplne zdravy a mobilny a ona presny opak, budes musiet vela veci zmenit a prekusnut. nech je uzasna akokolvek, skor ci neskor budu veci, ktore nevyvazi ani je anjelska povaha.
neodrazam ta. fandim ti. len sa ti snazim naznacit, ze to mozno bude podstatne narocnejsie, nez si teraz myslis.
je obdivuhodne,ze zamyslas s nou spolocny zivot,resp-ze vobec uvazujes o tom :)a že sa ti dievca aj taketo zapacilo:)lebo vacsinou mladym chlapom by sa nezapacila,kedze nechodi...
mas moj obdiv .)
ty najlepsie musis vedieť ,ci by si bol ochotny sa o nu do smrti starat,zivot je beztak velmi tazky a neviem :)ako ty chces ty sa jediny musis rozhodnut,tu ti ludia z fora nepomozu,osobne -by som sa do toho nepustala
ja osobne nie, ale kamarat
vzali sa a uz maju aj babo :-)
ake ma ochorenie? lebo od toho sa odvija vlastne vsetko, aj problemy v beznom fungovani
zalezi od vas dvoch, ak to ty prijmes vsetko take, ake to je a vedel by si s tym fungovat, preco nie`?