Viem, že to do psychickej tematiky možno nepatrí a neriešim dokonca už radšej ani žiadny problém. No rozhodol som sa, že napíšem o tom všetkom čo ma trápi knihu a bol by som veľmi rád ak by Tí ktorí mi chcú pomôcť mi poslali Svoje príbehy. Nemusíte písať veľa ak Vám bude stačiť jedna A4 tak nevadí ale píšte. Ak náhodou bude niekto mať záujem pošlem mail. Veľmi by ste mi tým pomohli. Vopred Ďakujem. A Chcem hlavne poprosiť ľudí ako marcelina78, Meretseger a ďalších z fóra na ktorom som bol aby sa mi ozvali a že majú u mňa velikánske ďakujem.
Kniha
A už si ju zacal písať?
Milá dev, tá kniha by mala osloviť hlavne ,,zdravých,, ľudí, lekárov, mala by to byť kniha ktorej hlavným cieľom bude dostať ,,Nás,, ľudí so psychickými poruchami z okraju spoločnosti. ,,Zdraví,, ľudia sa nám vždy vyhýbali a ja by som chcel pomocou tej knihy dokázať, že aj ľudia, ktorí majú nejaký psychický blok sú ,,ľudia,, !!! Jednoducho aby spoločnosť pochopila, že aj mi niečomu veríme, chceme niečo dosiahnuť a niečo ,,dokonca,, aj cítime. Zároveň chcem prezentovať Svoj príbeh, pretože tu už párkrát odznelo, že je to tzv,, zreálnená fantázia,, čo ale nie je pravdou. Chcem pomocou tej knihy dokázať, že psychické ochorenia sú oveľa vážnejšie ako sa o nich hovorí a príbehy, ktoré v nej budú - budú toho dôkazom. Je to stále len začiatok a možno som sa pustil do veľmi ťažkého projektu ale či to už budú informácie od odborníkov, príbehy, ktoré mi ľudia pošlú, informácie o chorobách a pridružených chorobách + názory odborníkov a laikov ja nikoho z Vás, ktorí mi dávate Svoju dôveru nesklamem a tú knihu dokončím.
ok,
tak by ma zaujimalo teda ake poslanie bude mat kniha? co bude tym poslanim?
a co si z toho citatel zoberie?
len pre zaujimavost.
Som rád, že mi píšu názor nezainteresované osoby ale chcel by som Vás veľmi pekne poprosiť o jedno. Na tej knihe nechcem zarobiť a každý jeden kto mi prispeje je automaticky spoluautorom!!!!!!!!!!!!!!!! Liečba? Nebudem tu tieto názory komentovať ale pravdou je, že vďaka tomu, že píšem a že mám takých priateľov akých mám som ešte stále tu! Ďakujem slnečnici za založenie témy a veľa veľa ľuďom bez ktorých by som tu už teraz nepísal.
dev ,,peniaze z nešťastia druhých,, ty si uvedomuješ čo si mi sem napísala? By som musel byť absolútne bezcharakterný a totálne citovo vyprahnutý ak by som niečo také chcel!!! Ale je to Tvoj názor. Ako som napísal toto je fórum a ak mi nechcete pomôcť v téme tak sem nemusíte prispievať. Ja som založil predsa tému Kniha a nie ako vyriešiť to s čím sa dlhé roky trápim. To už bolo v inej téme!!! Ak niekto chce tak mi napíše, vôbec nechcem ,,drankať,, príbehy a priživovať sa na niekoho nešťastí.
dev nikdy si so mnou nekomunikovala tak nevieš ani poriadne o čom tá kniha bude - nikdy by som si nedovolil napísať niečo čo by ľuďom ublížilo!!!
To je k tomuto koniec - Téma je jasná a kto mi chce pomôcť mi pomôže.
dpk, uplny suhlas s tebou...citlivo vysvetlis cloveku ako to vidis...a on si aj tak ide svoje.
Drahy Mimulus,
aj ja osobne som prezila vela trauiem, vela zleho ale snazim sa vyberat si zo zivota uz len to dobre, a hlavne dakovat za nadherny den, za vsetko, za to ze clovek ma to co ma, atd. Ty chces napisat knihu, podnikatelsky zamer, ziskat PENIAZE, peniaze z nestastia druhych, sice dobry zamer na jednej strane, mozno by si citatel pri citani pomyslel, ze wau, ja nie som na tom az tak zle, ale na druhej strane,vies ty ci by toho cloveka neprepadla depresia po tom precitani?. Dalej je tu tvoj zamer zarobit, jasne, kto sa dnes nesnazil vyuzit nieco aj pre svoje dobro...a neprilepsit si. O tom je cela Ekonomia a jej zaklady. Uz vieme ze tie peniaze chces vyuzit na svoju liecbu. No ok, ale ako vravi"dpk" nebolo by efektivnejsie, ak by si pisal uz vylieceny, a vyrovnany. To z knihy citit, taketo emocie. A nielen z knihy z tvojich prispevkov citit, totalnu rozporuplnost a nevyrovnany psychicky stav. Preto chod sa odbornikom. To nie je neprajnost ani ze ti nekto neveri, to je RADA.
Aj tak ta nepoznam, takze to ci ti verim alebo neverim, je uplne jedno.
dpk naozaj si myslíš, že to kvôli jednému názoru vzdám? Tak to sa veľmi mýliš!
V poriadku. Urcite som sa ta nechcel dotknut ani nic. Prepac ak nejakou nahodou predsaj len.
Vela stastia chlapina.
Inak...policia je otvorena nonstop a je zadarmo a netreba ani ziadne poistenie. Rodiny tych dvoch obeti by si zasluzili dozvediet sa o tom, kto ma na svedomi zivot ich deti.
dpk myslíš si, že z Tvojich príspevkov neviem, že mi neveríš? No aj práve preto tú knihu vlastne píšem. Ak by som si chcel vymýšľať tak si nájdem lepší spôsob a určite to všetko nedávam sem. Pozri veľa mojich priateľov mi tiež nikdy nedôverovalo ale nikdy som im pravdu nepovedal! A viem, že ak by som im povedal toto tak ich reakcia bude presne taká istá ako tá Tvoja. Lenže to by trvalo len nejaký čas, pretože kto toho človeka pozná tak si dá do kopy dve a dve. Ja netvrdím, že nie som chorý ale ešte schizofréniu a halucinácie nemám a ak mi neveríš tak je to len a len Tvoj názor. Pozri neviem čo znamená ,,zreálnená fantázia,, v súvislosti so mnou ale napíšem Ti jedno: ak by si niečo podobné prežil tak toto nikdy nenapíšeš!
mimulus: Cital som (takmer cely) tvoj zivotny pribeh, na ktory v tejto diskusii odkazujes. Pri vsetkom co som ti napisal som teda vychadzal hlavne z tohto tvojho pribehu o zachraneni 12 ludi a z reakcii okolo neho. Zaujimavu nevsednu vec ale pises aj v tejto diskusii o tom, ako si obehaval psychologov a psychiatrov kvoli tym pribehom do tvojej knihy. Co k tomu dodat, aby to nevyznelo, ze ta chcem osocovat ci pokusat sa brat dobremu cloveku nadej a odhodlanie . Asi len to priatelske odporucanie, aby si co najskor vyhladal psychiatricku pomoc na tu tvoju zrealnenu fantaziu, ci aj ine veci. A pribehy a citlive udaje od druhych pre svoje potreby drankaj, zhromazduj a pouzivaj az budes prelieceny, bude to voci tym ludom mozno viac fer a hlavne ty budes mat vacsie sance na uspech s tvojim pozeram ze uz podnikatelskym zamerom.
Prajem ti vela uspechov s knihou. Vyzeras byt mily dobry clovek.
ps: dobreho psychiatra najdes aj v statnych polyklinikach, nemocniciach. Zadarmo, ak si poisteny.
dpk ako si prišiel nato, že sa mi ľudia vyhýbajú??? práve naopak :) Ak by si ma stretol nikdy by si neprišiel nato, že ma niečo trápi - skôr naopak.
Dobrý psychiater alebo psychológ stojí prachy,lieky stoja prachy, všetko je dnes o peniazoch a keďže ich nemám a najprv chcem dokončiť tú knihu tak musím písať. Pretože ak sa už raz začnem liečiť tak už sa k tomu nebudem môcť vrátiť!!! Len toľko ale dík