Nedôvera vo vzťahu

Príspevok v téme: Nedôvera vo vzťahu
alessa

Po skoro 4 rokoch chodenia ma podviedol moj priatel, o ktorom som si myslela, ze s nim uz ostanem. Velmi ma to vzalo, rapidne som schudla, nic ma nebavilo. Po asi dvoch mesiacoch od rozchodu som stretla uzasneho chlapca. Najprv som si myslela, ze na vztah nie som pripravena, no on ma do nicoho netlacil, vedel, co sa mi stalo a tak ma chapal. Bola som velmi rada, ze som niekoho mala a ze to bol prave on, pretoze sme si skvele rozumeli. Sme spolu uz 3 roky a prezili sme spolu toho naozaj dost. Boli sme spolu v Anglicku a navstivili vela krasnych miest na svete. Velmi ho lubim, ale...
V poslednom case sa mi vynaraju spomienky z predchadzajuceho vztahu a zacinam svojmu terajsiemu priatelovi nedoverovat. Bojim sa, ze sa mi stane to, co predtym, aj ked tento clovek je uplne iny ako ten predtym.
Poradte mi, prosim, co mam robit, aby som sa tejto nedovery zbavila. Ja viem, ze chybu robim ja, nie on. Ja som ta, kvoli ktorej sa hadame, pretoze mu nedoverujem a uz som mu to dala aj najavo. Uz aj on sam mi povedal, ze ak mu nebudem doverovat, tak to dalej medzi nami nema zmysel a ja to viem. Nechcem ho stratit, velmi mi pomohol, ked som to potrebovala a stale pomaha. Velmi ho lubim. Co robit? Ako sa zbavit strachu?
Mam 25 r. Dakujem za kazdu radu.
Pekny dnik:)

milli

Premýšľanie o predch. vzťahu nerobí dobre obom.
Možno by som sa snažil "dať" väčšiu sebadôveru partnerke, aby sa v nej tie bloky zlomili. Neručím (osobne) ale za seba, ako dlho by som to vydržal - myslím, že som ešte dosť ješitný. Ale podpora partnera má určite svoju dôležitú úloh, i keď riešenie je v rukách "poškodeného".

alessa

Pre Milli - Z Tvojich prispevkov citam, ze si chlapec, ako by si reagoval Ty, keby Tvoja priatelka mala takyto problem?

jefima

Myslím,že každého z nás občas napadne,že čo ak...Ale partnerove správanie ti musí tieto myšlienky zahnať.Musíš predsa cítiť že ťa ľúbi že ťa potrebuje že mu je s tebou dobre.A veľa veľa sa rozprávajte no nie o tom čo bolo ale o tom čo JE a BUDE.Spomínanie na EX určite tvojmu priateľovi nerobí dobre.

milli

Prepac, ze som sa opakoval v moznosti navstevy psychologa, neskoro som si vsimol tvoju reakciu na tento podnet, aj ked nie je psycholog ako psycholog...

milli

Pravdaze, mozu u teba figurovat aj ine faktory, ktore si ziskala v prostredi, v ktorom si zila (rodina, skola). Nedaju sa, zial, vylucit ani tvoje charakterove vlastnosti (ziarlivost, nedovera), dane tvojimi zivotnymi postojmi alebo zdedene po rodicoch. Ber to len ako moznosti. Moze ist aj o suhru tych vsetkych faktorov. Na to vsetko by ti dobry psycholog vedel dat odpoved. Samozrejme, kazdy vztah treba budovat (vid sii).

alessa

Priatel prisiel so mnou. Dokonca este aj pozna mojho ex, chodil s nim do tej istej triedy na ZS a presne vie, co a s kym mi urobil.
On vravel, ze ma chape, ze ma velmi lubi a ze sa nemam preco strachovat, ale ze mu musim doverovat, inak to nejde. A to ja viem...

jefima

takže tam asi bude problém.Cítiš k svojmu EX ešte niečo? Dúfam,že nie.Potom aj návrat do pôvodného prostredia tiež urobí svoje.Tvoj priateľ prišiel s tebou domov alebo zostal vonku?

sii

myslim ze si ho zacala porovnavat s EX!
Nerob to nie je to dobre ako som uz pisala on je jedinecny tak sa ho tak snaz aj brat. Neopodstatnena nedovera ti znici vztah a ty budes zase nestastna a sama. Porozpravaj sa so svojim priatelom o tvojich strachoch a uvidis ze spolu to lepsie zvladnete a co je najdolezitejsie bude ti trosku rozumiet o co ide.

alessa

Mozno by som mala za niekym zajst. Uz som sice aj za jednou psychologickou bola, ale nebolo mi to nic platne.
A spomienky sa vynaraju mozno kvoli tomu, ze som len nedavno prisla domov po dvoj-rocnom pobyte z Anglicka, kde som bola s terajsim priatelom a uz niekolko krat som videla svojho ex.