Po skoro 4 rokoch chodenia ma podviedol moj priatel, o ktorom som si myslela, ze s nim uz ostanem. Velmi ma to vzalo, rapidne som schudla, nic ma nebavilo. Po asi dvoch mesiacoch od rozchodu som stretla uzasneho chlapca. Najprv som si myslela, ze na vztah nie som pripravena, no on ma do nicoho netlacil, vedel, co sa mi stalo a tak ma chapal. Bola som velmi rada, ze som niekoho mala a ze to bol prave on, pretoze sme si skvele rozumeli. Sme spolu uz 3 roky a prezili sme spolu toho naozaj dost. Boli sme spolu v Anglicku a navstivili vela krasnych miest na svete. Velmi ho lubim, ale...
V poslednom case sa mi vynaraju spomienky z predchadzajuceho vztahu a zacinam svojmu terajsiemu priatelovi nedoverovat. Bojim sa, ze sa mi stane to, co predtym, aj ked tento clovek je uplne iny ako ten predtym.
Poradte mi, prosim, co mam robit, aby som sa tejto nedovery zbavila. Ja viem, ze chybu robim ja, nie on. Ja som ta, kvoli ktorej sa hadame, pretoze mu nedoverujem a uz som mu to dala aj najavo. Uz aj on sam mi povedal, ze ak mu nebudem doverovat, tak to dalej medzi nami nema zmysel a ja to viem. Nechcem ho stratit, velmi mi pomohol, ked som to potrebovala a stale pomaha. Velmi ho lubim. Co robit? Ako sa zbavit strachu?
Mam 25 r. Dakujem za kazdu radu.
Pekny dnik:)
Nedôvera vo vzťahu
Prečo sa ti vynárajú spomienky? Tam by si mohla začať.S novým priateľom si 3 roky a nedôvera prišla až teraz? Stalo alebo nestalo sa niečo čo ťa postavilo do pozoru?Ak priateľovi nedôveruješ neopodstatnene riskuješ problém že odíde.Má to veľmi ťažké,presvedčiť ťa,že nič zlé nerobí a ver mi,že taký vzťah dlho nevydrží. Podľa toho,čo píšeš sa máte radi,ľúbite sa,tak kde je problém? Neporovnávaj ho s bývalým priateľom!!Nemôžeš myslieť na to že čo keď raz... To by sme všetky len tŕpli a čakali na to že to urobia.Nie je ten strach a nedôvera vlastne žiarlivosť?
Ahoj, alessa. Nedovera je dost neprijemny cervik vo vztahu a vie urobit velke zlo. Na jednej strane mas logicke obavy, dane tvojou skusenostou, na druhej strane tym trpi nevinny clovek a v konecnom dosledku aj ty. Je to zjavna obrana psychiky z dalsej moznej traumy, ktore ti sklamanie zjavne prinieslo. Kedze ta nepoznam, mozem ti doporucit len riesenie odpovedajuce ramcu tohto fora, t.j. navsteva psychologa, aj ked ja by som postupoval inak. V kazdom pripade treba nieco podniknut, ak nechces aby sa ti vztah (a zda sa, ze celkom nadejny) nerozpadol pred tvojimi ocami. Z toho by si mohla prezit traumu este vacsiu s este vacsimi nasledkami. Bud rozhodna a nic nepodcen.
ja som mala podobny problem presne ako ty, lenze mna ten ex nepodviedol on bol strasne ziarlivy.
Ja som tych pocitov zbavila tym ze som sa na 100 percent zamerala na mojho priatela hladala v nom len to dobre a chyby nejako potlacala ( co samozrejme tiez nie je idealne), postupne som si jeho chyby zacala pripustat a spolu sme nasli kompromis kedze aj ja nie som jednoducha.
Skus jednoducho vrazit do vztahu vsetko vsimaj si svojho priatela ako jedinca zameraj sa na jeho dobre stranky a odpovedz si na otazku preco ho lubis, co vsetko ti dava, a potom si pozri vsetky zle stranky vsetky chyby a odpovedz si na to ci s nimi budes vediet zit. Vies vztah treba budovat nie len v nom zit!
Neporovnavaj svojho priatela s EX on je iny jedinecny.
Skus pripustit chybu a co je najdolezitejsie vo vztahu Tolerancia a dovera. Doveruj a ak sa sklames tak co uz su aj ini.
...to mi fakt nikto nevie poradit? Mam pocit, ze mi z toho asi sibne :(