Pisem sem, lebo si pripadam stratena a bezmocna. Moja najlepsia priatelka trpi uz niekolko rokov PPP a ja neviem, ako jej pomoct.Skusala som uz asi vsetko, od dohovarania, po neriesenie, hladanie psychologov, ponukanie pomoci. Nerobim na nu natlak, viem, ze to nema zmysel, ze sa musi rozhodnut sama. Preto by mi pomohli nazory Vas, ktore trpite alebo ste trpeli PPP. Mali ste priatelku, ktora Vam v tom pomahala?Ako? Nemyslim si, ze ju z toho dostanem ja, to vobec nie. Len by som chcela pri nej stat, dat jej ten pocit, ze ja ju neodsudzujem, ze pri nej stojim a moze sa na mna spolahnut. Ale ako to mam urobit?
Ako jej mam pomoct?
No,, zo začiatku som platila nejak do 50€ ale co ma velmi prekvapilo a potesilo bolo to ze som zistila ze nieje ako ine doktorky ktore sa snazia iba o to aby si pribrala ale jej islo naozaj o to aby som bola stastna a vesela, levo potom ked uvidela ze som pribrala a ze lepsie vyzeram sa potesila a povedala ze uz odomna nechce nikdy peniaze lebo jej staci to ze som sa dokazala z toho dostat.;; naozaj je super
kamarátka doktorka ti dávala terapie zadarmo, ci si platila?
Čo je naozaj dobré. Urobila som si zoznam vecí a problébou, ktoré som mala kvôli tehto chorobe, potom som sa pozrela na kamošky, ktoré už dalvno odomňa odišli a zistila som že chcem aj ja žiť , chcem sa aj ja niekomu páčiť a nechcem aby sa každý na mňa pozeral z hrôzou. Pobedala som si dosť. Kúpila som si tabletky, ktoré mi dali chuť do jedla lebo naozaj možno neuveríte ake tým čo sme robili sme toľko chutí postrácali ktoré su napzaj veľmi dobré. Mali sme kamarátku psychiatričku, ktorá mi naozaj veľmi pomohlaaj jeď doktorov naozaj nemusím ale táto mala v sebe kúzlo. Bola zábavná milá ako kamarátka. Vôbec nevyzerala ako psychiatrička. Naozaj doporučujem. Ona mi dala aj antidepresíva, ktoré v tom zohrali naozaj veľkú úlohu. Dali mi krajši. Pohľad na svet. Odvedy mám stáke čo raz viac a viac kamarátov a aj menštruácia sa mi pomaly vracá. Keby ste niečo potrebovali, kludne vám pomôžem lebo to ako som sa uzdravila, naozaj trvalo to uzdravenie pol roka možno bez inekcií a talýchto vecí vačím aj p. Doktorke ale hlavne aj sama sebe.
Je to ťažké vysvetliť takto písomne ale pokusím sa. Vždy som si rátala každú jednú kalóriu a vždy mi všetko muselo sedieť podla mojich hlúpich plánov. Úplne som zabudla o čom ten život vlastne je. Keď som išla do nejakého obchodu s kamarátkou a išla som si vyskúšať nejakú vec a potom som sa jej mala ukázať tak mi to prišlo strašne blbé. Ja som mala 30kg ona 51kg na mne xxs vyselo na nej M/S sedelo ja som bola bledá, kostnatá a bez chuti do života ona krásna, šťastná a usmievavá. Doma som mala milión nutridrinkov ale ani raz som si žeadny nedala. Rozhodla som sa že keď už, tak nechcem priberať so všelijakých somarín ale z niečoho č
a nechces sa podelit aj tu, ze ako? ako sama naozaj chciet a prekonat strach z priberania?
Presne,. Takto som sa dostala aj ja z toho sama a ponukam aj pomoc keby bolo treba,.. Lebo som si tym uz prezila a presne viem co vas trapy a chcem vas pomoct a hlavne vas v tom nechcem nechat lebo to je to najhorsie
Pomoz si clovece, aj pan Boh ti pomoze. Musi chciet najprv sama.
ako? musí chciet, akceptovat, ze moze pribrat, nepanikarit hned z kazdeho deka, dobru terapiu...
Ahoj,.. Ja som sa toto leto po rokoch vyliecila z anorexie,.. Zvladla som to chvalabohu sama,. Ak chces tak by som jej nejak pomohla
trochu riadne som ta doplietla. prepac. mala som na mysli, ze ja nemam vplyv na svoju kamaratku. ale v podstate to čo píses aj ty, je pravda. sama musi chciet. asi som na nej prílis závisla a prilis mi na nej zalezi. mam pocit, ze viac si zelam jej vyliecenie ja nez ona sama a mozno som ju aj nejakym sposobom tlacila do toho, aby sa liecila a vyliecila, nez ako by mala v buducnosti ostat na infuzkach niekde nehybna v nemocnici...