Kedže život vie byť občas sviňa...urobíte niečo, čo veľmi ľutujete a nemožete zmeniť...či už ide o zdravie, alebo vzťahy...podeľte sa o najvačšiu chybu vášho života :-)
Aká bola najvačšia chyba vášho života?
lavicka
ak si myslis ze su peniaze nedolezite, z coho zijes? vzduch? alebo mas nejakeho sponzora co ti dava peniaze zadarmo len tak pre nic za nic, len preto ze existujes? ak ano, daj mi na neho kontakt :D
ja nepracujem vela, ale pracujem efektivne.. a v tom je rozdiel
a ano, ja si velmi dobre uvedomujem, ze to auto co tam vonku stoji na sidlisku mi ponuka potesenie MAXIMALNE v 2% BDELEHO stavu mojho zivota (a to len po dobu zivotnosti auta) a teda je to NEUMERNE vela vzhladom na moj nizky priujem.
tj. ak by som dal rovnicu:
potesnie = vydavok / prijem * 100
tj. predsatvme si, ze pracujem ako vstupny manazment ludskych zdrojov, tj. vratnik a zarobim si 2 eura na hodinu.
tak je zrrejme, ze 1 maly 20ml kopcek za 30eurocentov mi spravi viac radosti, ako napriklad uz to spominane auto, kedze by som musel otvarat hostom dvere nie 30/200 hodin za potesenie "x" ale skor tisice/200 za potesenie hoci aj "3x"
ale to je jedno, sem som nechcel zajst..
vies, vtipne je, ze drtiva vacsina ludi co pise a hovori ze "peniaze nie su doelzite" - ich ma , slusne povedane, plnu prdel :D
paradox..
ale to som s tymi peniazmi naschval uviedo ltaky okaty priklad, aby sa toho niekto chytil..
a nehladam v nich stastie, ale pomahaju ma ku stastiu sa DOPRATAT, tj. ak chcem vidiet more, potrebujem peniaze bud na benzin alebo listok..
ale je rleativne, ci je prave more stastie..
minimalne je to SEN, tj. bod c 1, ktory takmer kazdy lutoval..
a tak mi dajte exemplar zivota, kde by bol clovek 100,00% casu zivota stastny...
to by potom mohlo byt mozne, uznavam, ale jedine za predpokladu, ze by svet existoval a fungoval inak.. tj. nemal by parazitov, co to stastie inemu nicia (samotny nicim nekryty frakcny financny system)
lost, mal by si si uz najst robotu:) a ked mas tak nejaku druhu:)
Aj ten prvy bod je divny.
Lutuju to, ze si nesplnili kazdy sen.
OK, to este chapem. ale co potom sakra robili? :D
zase a znovu, mizerny casovy manazment..
A toto pochybujem ze bude niekto niekedy spokojny, pretoze logika hovori, ze:
cim viac pozriem (napr miest na svete) tym viac chcem pozerat.
je to proste droga (ako zivot samotny)
a teda nikdy nestihnem pozriet DOSTATOK (nepisem ze vsetko)..
a tak vzdy si budem vycitat ze "ach, to co som mal lahku nadchu a zostal som doma, mohol som ist radsej k moru"
Cize k comu je dobra tato vycitka, okrem sebalutosti, to fakt netusim..
Resp - aj ked robili nieco ine, tak hadam aj z toho niecoho ineho mali osoch, zisk, nie?
Zisk/osoch moze mat clovek a z lenosenia v posteli, ak je to jeho hobby, tak preco nie..
potom druhy bod, ze nechceli pracovat tak tvrdo..
eh ok, ale kto im bude potom plnit sny? :D
cize chceli by len sny a ziadnu pracu, ehm OK idem dalej :D
To, ze nepovedali svoj nazor ostatnym, hmm no kde je tam nieco, coho sa mozem chytit :D
neviem zatial..
4. bod je o priateloch, co je teoreticky to iste ako bod c 1. sny
tak bud budem na pive s priatelmi kazdy vecer, a nebudem mat na ucet ani na to blbe pivo, alebo spravim nejaky kompromis (casovy manazment)
a bod 5 som uz vysvetlil, kde osobne myslim ze robia chybu..
proste nemozu mat vsetko..
a zahadne je, ze co to bola nemocnica plnaprachacov a hardcore workoholikov?
alebo taky nazor mal absolutne kazdy, aj obycajny farmar co bol s detmi cely zivot, nepracoval a sny si plnil?
ako je mozne, ze kazdy ma co lutovat? :D
sice je to odveci, ale ak by som mal do hodiny zomriet, povedal by som si v prvom rade
OK super, veritelia sa mozu aj posrat, uz nic odomna nedostanu (dlhy, atd..)
OK super, uz ma nikdy nebudu boliet zuby ani nic ine..
OK super, uz nikdy nebudem musiet pozerat na tie znechutene ksichty ludi ktorych musim stretavat tak casto
OK super, prezil som super detstvo, robil som zle kde sa len dalo, robil som tolko nervov kolko sa len dalo, so mspokojny, nelutujem nic.
OK som sice mlady, ani raz som sa neopil, ani raz som si nezasexoval, ale na druhu stranu, mal som moznost sa zasmiat na ucet ludi co pili a opili sa, a co sexovali a pokazili to, lebo to nevedia (popropade potratili)
OK sice budu mat moji rodicia o jedneho potomka menej, ale co uz, maju tam aj brata, nie som s nimi pohadany, a ked ma budu lutovat, ze joj chudak mlady, tak ich problem, mna to uz trapit nebude a to ze je niekto psychicky na hlavu a seba-trapi sa, nie moj problem..
OK mohol som zit vecne, ale toto je moj osud, hold, zle karty, mozno nabuduce budu lepsie, ak ich dobre premiesaju, co by som aj tak robil cely zivot? dlhy platil? ucty platil? pracovak ako buran? opijal sa a sexoval? myslim ze by to bolo dookola to iste, len by sa kazdy den jemne a postupne menil, stale by to bolelo viac a viac (starnutie)
a ten posledny bod som SA MUSEL DONUTIT napisat nieco negativnejsie.
lebo toto je ako to vnimam realne a bez nejakych omaciek..
a nech si pride smrt :D nie ja potrebujem ju, ona potrebuje mna.. nie ja potrbeujem system, system potrebuje mna a nie ja potrbeujem zivot, ale zivot potrebuje MNA ! (kedze som nositelom zivota)
atd atd..
a to nezijem kazdy den high stakes life style alebo co, ale proste, a tu zase dam porovnanie k pokru :D a skuste mi to vyvratit.
ak viem ze som prehral, tak to sakra pijmem ako chlap :D a nebudem plakat ako zena (mozno blbe porovnanie, ale zeny bez urazky)...
asi to uz inak neviem vysvetlit :D
lost...ludia sa stale nahanaju za peniazmi, za majetkom, lebo si myslia ze ked budu mat hento ci tamto, ze zrazu budu stastni. ale stastie je vnutorny dusevny stav. velke mnozstvo ludi na to ani nepride. a su schopni ublizovat, ist cez mrtvoly, aj doslova, aby ziskali kratkodoby pozitok. ale vidim ze aj pre teba su peniaze velmi dolezite. tak tomu asi nepochopis. prave to ze zabili tolko casu v praci,aby ziskali veci, ktore v konecnom dosledku tu hodnotu nemaju, to lutuju. zlu volbu jednoducho. o tom je vlastne to zivotne poznanie. a tu ho mas priamo na tanieri ale nevidis ho.
lost ty máš nejaký zvláštny problém s pochopením celku a rád si vyberáš slová z viet a na nich potom vykonštruuješ celú argumentáciu, ktorá už nemá nič spoločné s pôvodným tvrdením. Ten bod o tom šťastí je myslený tak, že pochopili, že šťastie je voľba. Proste nejaký stav, vnútorné rozpoloženie, ktoré nemusí byť závislé od okolností
A nie su tie peniaze stastie?
vezmi si to takto:
1/2 zivota makas ako fretka (alebo kon, neviem ako je ta poucka) a potom 1/2 si uzivas ako kral..
proste nieco-za-nieco..
to, ze si niekto vycita ku koncu zivota ze blablabla a blebleble.. to e uz ved jeho neschopnosti si zadelit cas, time management...
a nechapem preco smrt dramatizuju, z prachu povstali a v prach sa obratia, a hotovo..
ludia by sa vzdy stazovali.. ako moze vediet, ze nebol stastny? to cely zivot sa klamal, ze nie je stastny? hypoteticky postavil si dom, uzil si par aut a mozno aj par zien, predpokladam ze cely zivot bol VYSMIATY ze ako vydrbal so systemom a ze tieto male pozitky su stastie..
a teraz si uvedomi, ze to stastie nebolo?
ak ano, tak jedine co a kde vidim problem je STRACH - strach zo smrti..
ak by sa smrti nebal, mohol by si povedat ze "no hej, sused mizavidel dom, bol majtestatny predsa len, a ano, tie supersporty na ktore som zbalil tolko zien, obe stali za to, mnam..."
ale nie, on sa bude stazovat :D
asi to stale nechapem a nepochopim :D to akoze chcel by ak by mal znovu moznost prezit svoj kratky zivot, chcel by sa v 18 ozenit, mat co najviac deti a zit zo vzduchu az do smrti "stastne az do smrti" ?? alebo ako to mysleli? :D
resp, niektori ludia nosia v sebe presvedcenie, ze si nezasluzia byt stastnymi. a preto si tento pocit upieraju.
*stastny