Neustále trpím vaginálnou infekciou

Príspevok v téme: Neustále trpím vaginálnou infekciou
Klára00011

Prosím Vás, poraďte mi ,som naozaj zúfalá :( Ide o to,že každú chvíľu trpím nejakou infekciou a podobnými zápalmi v pošve, som z z toho už na nervy ,neviem sa toho zbaviť,keď som dostala infekciu úplne prvý krát ,bola som u gynekológa, predpísal mi nejaké lieky, zabralo to ,no po pár týždňoch to prišlo zasa ..tak som bola zasa uňho, zasa niečo predpísal a pomohlo no po pár týždňoch zasa,takto to bolo veľa krát ,no vždy sa mi infekcia vrátila, skúšala som aj rôzne mastičky a podobné veci z lekárne,ktoré niesú na predpis no vždy sa mi to nie že vráti ,ale jednoducho tú infekciu zasa dostanem( určite aspoň raz za mesiac ).Prejavuje sa to hustým bielym zapáchajúcim výtokom ,svrbením a pálením .V okolí pošvy mám vždy také malé červené fliačiky. Je to naozaj strašne nepríjemné . Mám 17 rokov a nestriedam partnerov , mám jedného partnera, je môj prvý a ani on predomnou ešte nikdy nemal pohlavný styk ,obaja sme velmi čistotní a on má dokonca obriezku a čítala som o tom ,že je to velmi dobrá vec proti prenášaniu infekcii ,tak nerozumiem prečo sa toho nemôžem zbaviť a z čoho to vlastne mám ? :(

maricenka

mne pomaha prestat jest sladke:) v kombinacii s canesten gyn tabletami. potom mam dlho pokoj. a potom sa to zase objavi. vaginalna mykoza. neprijemna vec. ked nedajte si cokoladu...

venuša

Keď sa ti to vracia stále aj po preliečení a pri dôkladnej hygiene ako píšeš, tak potom je to porucha imunit. systému alebo máš narušenú črevnú flóru. Choď sa dať vyšetriť na imunológiu alebo papaj viac kyslomliečných výrobkov.

TinaM

co to? najprv chod k lekarke, nech ti povie diagnozu a mozes sa liecit. Moze to byt obycajna mykoza alebo kvasinky, a mohla si to jednoducho dostat pocas leta aj sama. Ak mas pochybnosti o priatelovi, opytaj sa ho. A preco ste mali tu pauzu v sexe?

co to?

Ahojte. Prosim vas o radu.s priatelom sme mali asi mesacnu pauzu v sexe a po prvom milovani sa u mna dostavil smradlavy vytok.priatel nema nic ale ja mam dilemu..bol mi neverny,alebo sa to mohlo stat z ineho dovodu?

pe84

vyskusaj urcite Canesten Gyn, mne ho poradila moja dr. a velmi mi pomohol, uz som ani v noci nespala, co ma tak trapilo stipanie a svrbenie a hned po prvej aplikacii prisla ulava, potom som sa doliecila vratane partnera, nech to je kompletna liecba a odvtedy mam pokoj a to som tehotna, kde s tymto byvaju zvysene problemy, Canesten je na mykozu/kandidu, ale aj na rozne infekcie, preto si myslim, ze aj tebe pomoze

eam

Iste ti doktorka robila výter, tak by si mala vedieť presný názov. Podľa opisu to môže byť candida albicans, premnoženie tejto baktérie ti spôsobí tieto problémy.Po preliečení čo ti lekárka predpísala, má sa aj partner preliečiť a užívaj probiotiká, obmedz cukry a prečítaj si niečo o candide.

myslim

myslim ze u gynekologa velmi nepochodis, ale naozaj odbornicka na mykozy je doktorka albertova - napis jej svoj problem, mozno pomoze, alebo aspon poradi. kontaktov vela na nu najdes aj na tejto stranke.

Dadula56

Treba sa dat vysetrit na imunologii a preliecit partnera, aj ked nema priznaky. Dalej(ak je to kandidoza, co podla opisu je) dodrziavat protikvasinkovu dietu, posilnovat imunitu, velmi ucinne su prirodne prostriedky(najdes na fore rozpisane v inych temach). Z coho to mas je tazko povedat, moze to byt zo stresu, zo stravy, pripadne sa vzdy a znova infikujes. Tvoje telo ma jednoducho narusenu imunitu a akonahle mas nejaky vykyv, spravi sa ti ten zapal. Hlavnym cielom je teraz dat sa do poriadku, psychicky aj fyzicky. Nie je to choroba len danej oblasti, suvisi to s celkovym stavom organizmu.

TinaM

partner by sa mal preliecit vzdy!, to ti doktorka nepovedala? U muzov sa to vobec nemusi prejavit a aj napriek tomu mozu byt chori. Aspon teda mne vzdy doktorka predpisala aj nejaku masticku pre partnera, aj ked nemal ziadny vonkajsi priznak.