Som prváčka na gymnáziu , už 4 dni tam chodím , dochádzam z obce 20 minút do toho mesta na zapadnom slovensku. Každý jeden človek tam má niekoho,koho poznal už skôr a preto sa väčšinu času baví s ním a celkovo už sa poznajú všetci, teda každý s každým sa baví .. Teda okrem mňa, ja na celej skole nepoznám nikoho. Pokúšam sa k ľudom prihovárať ale niečo odpovedia a tým to hasne , každý si ide za svojím najlepším kamošom a len ja som sama. V skole , cez prestávky , vždy je mi do plaču .. Som si istá, že sa nejak s nikym dobre nespoznám , pretože tam sú už partie do ktorých ja nezapadám a vlastne aj tí ludia su uplne iní ako ja. Je mi veľmi luto, že sa nemám s kým baviť a presviedčala som rodičov aby ma presunuli na inú školu (čo by aj tak nebolo najlepšie riešenie) no rázne to zamietli .. Na ZŠ to bolo úplne iné a krásne , teraz len vyplakávam do vankúša, lebo ani poriadne nemám kamarátov :(( Čo mám robiť ?? :(( chcem isť odtial preč ale nedovolia mi to
Nikto sa so mnou v skole nebaví
Nepoviem ti síce nič nové pod slnkom, čo by ti nepovedali iní diskutujúci, ale moja rada znie tiež, že máš vydržať. Pozri, je to ešte dosť krátka doba a je celkom normálne, že sa ešte niektorí nepoznáte, ale keď sa trošku prejavíš, budeš milá, priateľská, usmievavá, tak uvidíš, že sa ľady pohnú, lebo spolužiaci si rýchlo utvoria o tebe názor a obľúbia si ťa. Samozrejme len v prípade, ak natrafíš na tých normálnych, ktorí budú uznávať tie kladné vlastnosti človeka a nebudú to len nejakí trapkovia, čo sa budú vyvyšovať nad druhých a prehliadnu, že si v pohode, aj keď by si bola trošku tichá, veď nemôžeme byť všetci rovnako milí, tichí, ba naopak drzí :-) Fakt, myslím to celkom vážne, 4 dni je ešte strááášne krátka doba, aby ťa spoznali, nechaj plynúť čas a sama potom uvidíš :) Veľa šťastia ! ;)
Je to ťažké keď nikoho nepoznáš. Ja som na strednú išla do jednej triedy s dvoma spolužiačkami zo základky. Ale chcela som iné.....ako som sa zoznámila s mojou naj kamoškou.....chodili sme na strednú asi už 3 mesiace, každý sa tam bavil po skupinkách a s tými čo sa s nimi poznal. Raz som ostala sama v šatni lebo som necvičila s jednou blondínkou (namyslená pipka bola pre mňa), ale ani neviem ako ale dali sme sa do reči a potom po škole sme išli na drink.....od toho dňa z nás boli najlepšie kamošky a najlepšie na tom bolo to, že aj ona aj ja sme si o tej druhej mysleli aká je to krava namyslená a že ja sa jej neprihovorím a opak bol pravdou.
Treba vydržať a byť sám sebou.
nie, bolo to kvôli môjmu štýlu obliekania a hudbe. ja som sa 4 roky snažil. nikdy som sa nepovyšoval, načo.. oni sa sami znížili.
keď nikoho nezaujímaš tak sa začni aspoň učiť. tvoje známky ich budú zaujímať. ani nevieš ako rýchlo sa potom s nimi skamarátiš
sp, očividne sa s tebou nebavili pre to tvoje povyšovanie sa nad nimi ;-) Takí ľudia nebývajú obľúbení.
so mnou sa na gympli nebavili 4 roky, hoci som sa snažil. ale už mi to vôbec nevadí, ja som bol na oveľa vyššej úrovni ako oni teraz všetci dokopy. keďže sa so mnou nemal kto baviť, tak som mal veľa času na premýšľanie.., oni si stále trepali len to svoje dokola:
pondelok -> áááá to bol reset hlavy, akí sme boli ožratí a kto, kde, kedy vracal.
utorok - piatok -> kto, kde, kedy a s kým si pôjde resetovať hlavu zasa.
takže moja rada znie: ak sú to primitívi ako boli moji spolužiaci tak si čítaj knihu alebo počúvaj hudbu, a ak sú normálni tak čas všetko spraví ;)
Trblietka: "co je natom tazke sa s niekym zacat bavit ?"
No, existujú ludia ktorým to ide veru veľmi ťažko.
u mna na gympli to bolo zrovna tak, po case sa skamaratis, uvidis, len zatni zuby a bud mila
No veď vždy sa pokúšam nadvezovať témy a tak ale nemá to ani zmysel kedze oni uz maju ludí s ktorými sa bavia , vždy , stále skúšam nadvezovať kontakty atd ale neide to :( .. Nikoho nezaujímam , spolusediaceho nemám