Zaciatok depresie?

Príspevok v téme: Zaciatok depresie?
XYZ

Zdravim. Ide o to ze som ako keby v slepej ulicke. Zivot ma tak nejak nenaplna, stale hladam nieco co by to mohlo zmenit, nevzdavam sa, ale v podstate to nejak nenachadzam. Venoval som sa 2 roky hudbe, skladaniu, hraniu na rozne hudobne nastroje. Zdalo sa mi to ako moj osud, nejake predurcenie, proste velmi mi pomohlo ked som si zahral na klaviri alebo na gitare. Teraz ma aj toto opustilo, nejak ma uz ani to nenaplna.

Co sa tyka skoly, chodim na gymnazium, teraz idem do 3. rocnika. Mam pocit ako keby mi ta skola nemala co dat. Kamarat to vyriesil tak ze prestupil, no uvidime ze ci nespravil este vacsiu chybu. Ja som nad prestupom rozmyslal, no bojim sa ze neviem si najst take zameranie aby som si takto mohol vybrat skolu. Ja neviem co chcem robit.

Celkovo je to uz dospelo do toho stadia, ze som uvazoval nad moznostou samovrazdy, no nakoniec som sa premohol a dal sa do kopy.

Neviem, ale mam sto chuti opustit svoj dom, kupit si letenku a skusit nieco nove, skusit sa niekde uchytit, skusat rozne remesla, spoznavat novych ludi, nove krajiny. Ide ale o to ze do maturity mam prakticky este 2 roky a bojim sa ze to nezvladnem psychicky. Keby som ale teraz niekam siel, nemam maturitu a bez nej sa nemam moznost prakticky nikde zamestnat na uzemi SR, nie to este vo svete. To je presne ta slepa ulicka o ktorej som hovoril na zaciatku.

Chcel by som vediet vas uprimny nazor na moju situaciu. Naozaj rozmyslam ze sa jedneho dna proste zoberiem a odidem, nech sa deje co sa deje. Strach z novych veci nemam, a mozno ak by som mal vazne problemy tak by som mal aj pre co zit.

allii

takto ti poviem...ked si zdravy, mas vsetko. tak prestan rozmyslat o blbostiach ked ini ludia co by za to dali byt v tvojej kozi !! daj sa dokopy a bud trochu chlap!! zivot je krasny a ty si to ocividne nevies vazit...ked nevies co so sebou, aspon nekomu pomoz, na to tu sme, nie aby sme sa lutovali a mysleli len na seba.
btw: maturita je prd. Su aj horsie veci.a ked nedokazes dorobit strednu, tak co cakas, ze odides do zahranicia a vsetci budu skakat okolo teba? :-)
ale o tom je zivot :-) radim ti dorob si strednu, aj ked ti nic neda...mne skola nedala nic...iba vzala...ber zivot jak vyzvu, ale ani zahranicie ta nezachrani, to mi ver :-) aj tam su debili co ti chcu zle..
proste svet je hnusny, tak ho neber moc vazne..a bud rad ze si rad :-)

anonym66

Tu školu hlavne vydž,ja som školu nenavidel a by som povedal že prave škola mi sposobovala depresie.Vydržal som to,školu skončil,našiel robotu a je mi ovela lepšie