Časté močenie bez bolesti

Príspevok v téme: Časté močenie bez bolesti
Mar Tinka

Ahojte, som tu nová , no chcem sa vás niečo opýtať dufam , že poradíte . Pred 3 týždnami som začala v noci často močiť , išla som aj 5x po sebe na WC tesne pred spaním vždy vyšlo von iba trošku moču.Keď som už saspala , tak som vydržala aj 11 hodiným bez močenia , ale teraz je situacia iná , chodím pomaly 2x za hodinu na WC , močím dosť veľa ... ako keby som všetko čo vypijem hneď za 10 minút potrebovala vymočiť. V noci sa zoparkrát zobudím na to , že mi treba , ale som už z zoho natoľko zufala , že sa mi nechce vstať s postele , tak radšej zaspím a na WC idem až vtedy keď už je to nutkanie naozaj neznesitelné .
Žiadne bolesti nemám , ani pri močení . Iba taký stály dráždivy pocit v oblasti pošvy .
Bola som u doktorky , moč bol negatívny , predpísala mi Biseptol ... ale nič nepomohlo , urologický čaj tiež nie ani horucy obklad termoforu. Prečítala som 100000 diskusii , ale stále nič. Tak niekto niečo poradte :)

Matush

Kvôli prostate si určite zájdi za UROLÓGOM, pretože ten ti zistí, či to nie je aj rakovina prostaty. Ja som od urológa zistil, že to rakovina nie je a mám len benígnu hyperpláziu prostaty, odporučil mi tieto bylinky: uniprosta.sk , ktoré užívam dlhšiu dobu a močenie sa mi zlepšilo. Inak sa to lieči aj chirurgiou alebo laserom. Časté močenie je bezpochyby prejavom zväčšenej prostaty, takže to skús nejako riešiť.

jacoob

hej. už dlhšie ma trápi časté močenie ale neriešil som to. Je pravda, že to môže byť spôsobeno zväčšenou prostatou? mám 57 rokov, takže by to mohla byť prostata, nie? aké sú spôsoby liečby? ak ide skutočne o zväčšenú prostatu.

gabirh

KOKSO JA MAM TAKY PROBLEM STALE!!!Do 11-TICH rokov som sa počuravala....mam hyperaktivny močovy mechur,uživam tabletky spasmed alebo vesicare,ale nič mi aj tak nepomaha...vraj zato môže psychika:-))...nie je nič horšie ako celu noc prebdieť a prechodiť na zachod a ked už človek konečne zaspí tak zasa sa zobudzať k malemu dieťaťu...je to fakt krute...mna pri močeni ale nič nebolí,nič nepali,vysledky mám negatívne ale ked chcem večer spať,tak mi ten mechur jednoducho nedovolí zaspať...stále mam zo spodu take nútkavé tlaky,take pálive navali že mu sím ísť hned močiť..také ani nie rezave nutkanie(nebolí to)len je to take neprijemne silne nutkanie...proste nedovoli mi to zaspať musím ísť...ide mi roztrhnuť mechur a ked sadnem na misu tak doslova musím tlačiť ako o život aby som tích pár kvapiek vymočila!..no a len čo si lahnem do postele zavriem oči tak asi za také 2-3 minutky zas....trošku vyčuram...zasa si lahnem ale opäť ho začnem cítít...pokial zaspim od totalnej unavy tak som si to ratala,niekedy je to 10 krat,niekedy 15 krat....minule som prebdela celu noc až o 6 rano som zaspala na hodinku a to som musela isť 30 krat...mam aj dennik...rekord bol 55 krat bez spanku....a trva to už roky roky!!!!takže tak.....

erina

Mar Tinka
Moja dcéra má podobný problém s častým močením, behá aj každých 5-10 minút, tiež vymočí len veľmi málo. Nemala zápaly, nemá bolesti, svrbenia, pálenie - nič. Odporúčam návštevu gynekológa - výtery na baktérie. Ani po ATB sa jej to za 6 mesiacov nezlepšilo, momentálne chodí k infektológovi, kde mala pozitívny herpes z krvi - lieči sa pendeponom injekciami do svalu a tabletkami proti vírusovým ochoreniam. Máme za sebou urologické vyšetrenia: urodynamické, cystoskopiu, sono obličiek - všetko negatívne. Brala aj náplaste Kentera a lieky na hyperaktívny močový mechúr - bez úspechu. Momentálne čakáme na výsledky z imunologických odberov krvi a vyšetrenia z CT.

Mar Tinka

No hej v utorok idem odovzdať tu druhu vzorku moču a snaď prišli tie vysledky kultivačneho moču . Asi si kupim dajaký urinal a tie brusnicové kvapky. I ked posledný týžden mám neustale teploty do 37,5 nedokážem ju znížiť ani paralenom , ale ta teplota ma netrápi ... ak by som ju nezmerala , ani neviem že ju mám . Ale je možne , že to mám z toho , že celé leto som bola vyvalená pri klimatizácii a večer som spala pod otvoreným oknom. :( Už ked to prejde , budem nonstop oblečená , nosiť ponožky , poctivo sa utierať po kupani a vypínať klimu. Len nech to už prejde...

rianah

a este k tomu ,,že tym lekárom je jedno čo nám je" ja si myslim to iste, stretla som sa s velmi laxnym, chladnym postupom, sla som rovno k nasmu primarovi urologie na prednostne vysetrenie (odomna nezamestnanej pytal 20 eur) a nic nezistil, dokonca si ma poriadne nevypocul a co je este lespie, straili sa moje vysledky!!!! to je zivot...

rianah

urcite navstivte gynekologa a urologa, ja viem je to neprijemne, verim vam viem o com je rec, ja si toto trpim pol roka, vkuse zapaly, preliecenie, znova zapaly, vytoky, pálenie a nic nepomáha.... nekedy mamc hut vykaslat sa na lekarov a zverit sa do ruk prirodnej mediciny, co som aj vlastne urobila, uzivam Draciu krv, probiotika, vlakninu, vitaminy....a je mi lepsie... v mojom pripade mam tazkosti, ale NIC MI NENASLI a to som mala 100 vyterov, ciskovany moc, moc k+c, chemicky a este nevem ako, vytery z posvy, uretry, vulvy....a vysledky vsetky negativne a problem stale...

Mar Tinka

No pred hodinkou ma začal bobolievať pravý vaječník a lava oblička , takže možno to bude preda len ten zápal , lebo tehotná nie som , no v utorok idem k doktorke odniesť kontrolný moč , tak jej všetko porozprávam , i ked si občas nahováram , že tym lekárom je jedno čo nám je , najlepšie by bolo , keby sme si určili chorobu , predpísali lieky a tam to končí.