Je človek naozaj schopný dosiahnuť všetko čo si zaumieni?

Príspevok v téme: Je človek naozaj schopný dosiahnuť všetko čo si zaumieni?
downey

Viete..Človek by sa nikdy nemal vzdávať a mal by nasledovať svoje sny a urobiť všetko pre to, aby sa splnili.Pracovať ťažko, byť ochotný robiť obety, neprestávať .. Hlavne neostávať vo svojej komfortnej zóne, kedy sa ani nepokúsi o nič, lebo "to sa nedá" a "je to príliž veľa čo chcem" ... Viete, ľudia si kladú rôzne ciele rôznych výšok ...Čím to je že niektorí sú schopní nielen siahať ale aj dočiahnúť to, čo je tak vysoko? Samozrejme, nehovorím o tom, že človek chce dosiahnúť cestovanie v čase :) .. ale je ľudská snaha vôľa a vytrvalosť schopná dosiahnúť to, čo si zaumieni? .. dám príklad, čisto obrazne povedané, športovec, ktorý z úplneho amatéra sa dotiahne na olympiádnu medailu? (tak aktuálne:-) )..Prosím pri vašich príspevkoch sa nevzťahujte na šport a medaile ale ľudské túžby ciele a ambície v globále ... Ľudia pri svojich snoch majú milóny (miliardy) iných konkurentov..Tak čím to je, že dosiahne to niečo, práve TEN NIEKTO ? :)

Magy

letoleto - nikto na teba neutoci za to, ze si si splnila sen v 19tich. problem je ten zvysok, co pises. hladanie a vymenuvavanie negativ a preco to nejde alebo by nemalo.

cital som niekolkokrat, co napisala sejla - napisala to dobre, zle si to pochopila ty. prepac. vztahovala si na seba veci, ktore nemierili priamo na teba, sejla sa len vseobecne vyjadrila o urcitom postoji slovakov, ktory vidim aj ja. a ktory je veelmi smutny. lebo na slovensku plati (aj podla mojej osobnej skusenosti), ze uspech sa neodpusta.
a potom su len dve moznosti. bud sa s tym zmieris a nebudes vystrkovat hlavu, len aby si po nej nedostala, alebo budes just ludom robit "napriek" a dosahovat vysoke ciele, len aby si im ukazala, ze sa to da. naozaj da. ktory postoj si vyberiete? submisivnu harmoniu so stadom, kde ta beru ako svojho a vsetko je ok, alebo agresivnu chut dokazat nemozne a ukazat vsetkym tym oveckam, ze sa mylia? a tym padom byt casto outsider, asocial a pod?
ja viem kam patrim. a som spokojny a stastny. ;)

Lulu2011

bingham je to strasne :((( ale je to priklad, ze nie vzdy sa to da, takze otazka je zodpovedana a vietor plachiet sudiacim zobraný

a ze jeho ciel smrt? no dakujem pekne, aj ked v takých pripadoch je to jasne, ale neprisposobujte si to v takýchto extremoch k svojim happy motivacnym postojom, urcite keby mohol, by jeho ciel nebola smrt

dalo by sa to definovat skor tak, ze vacsina ludi vie dokazat viac ako si mysli, ked zabojuje, ale nie kazdy moze vsetko, lebo nie kazdy ma rovnake moznosti

Sejla

letoleto hmm asi som sa zle vyjadrila, zrejme sa nechápeme ani trošku, ale nechce sa mi to už vysvetlovať.. peace

Magy

bingham - jeho osud je smutny, je to velka facka ludskej dostojnosti a rozumu. lenze ak jeho pripad prenesiem do metafory - bitku prehral, ale mozno prave tym dal zaklad na vyhru celej vojny.
vies ako, musi sa stat tragedia, aby sa ludia spametali a urobili nejake opatrenia.

mimochodom, ak sa dobre pametam, tento clovek bojoval do poslednych dni, tie sudy boli tri, odvolaval sa, veril tomu celou dusou. to ze ho potopili legislativne, je smutne. ale svet sa meni a moj nazor je, ze aj jeho pripad svojou (podstatnou) troskou prispel k tomu, ze legalizacia eutanazie pokroci o kusok rychlejsie.

letoleto

downey
Tebe zelam len jedno aj ked ta ludia odhovaraju od tvojho sna-nedaj sa odradit aspon skus.Aj keby ti to nevyslo-aspon si mozes povedat ze si skusila.Zelam ti vela stastia.

letoleto

Sejla a je to tu.Presne som toto cakala.Ze ked napisem ze som si splnila sen v 19nastich ze budes len utocit.
Moje postoje su na zaplakanie?len preto ze viem pochopit aj INYCH?NO A POTOM AKE POSTOJE SU TIE VASE?TIE VASE POSTOJE KED PODLA SEBA SUDITE INYCH.Ja tu neodsudzujem ludi ktory maju nejaky problem skor ich branim ze nie kazdy ma na to aby mohol vsetko robit.Pekne to otacas SEJLA.Tak si najdi inu obet na utocenie.
A suhlasim s BINGHAMOM co napisal.

Sejla

bingham... to som tiež čítala. Človeka až zamrazí. Avšak on to nevzdal a bojoval o svoju smrť a nakoniec si aj tak svoj sen splnil.

Sejla

Magy - aj ty si povedal vetu, ktorú by som citovala aj v tejto diskusií "kto chce, hladá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody" a to je velikánska pravda, letoleto tvoje postoje sú na zaplakanie, samé výhovorky, dôvody, odpíšeš niekoho veľmi rýchlo, je super, že si si splnila sen v 19tich, ale stačí sa trochu inšpirovať, počnúc filmamy, hudbou, knihami, skutočnými príbehmi slávnych i menej slávnych ľudí až po blízke okolie a človek zistí, že tie tvoje "výnimky" sa nachádzajú všade a ich životné príbehy sú také silné, že sa človek cíti ako totálny ignorant a sebec s takým negatívnym postojom. stačí len otvoriť oči. Človek nemusí ani zďaleka vyhrať olympijsku medajlu, či cenu fyziky, alebo zarobiť si miliardy, aby si zalúžil obdiv a veľký rešpekt. Jedno som si však hlavne na slovensku všimla, ľudia zabúdajú, ako je dôležité porozumieť, veriť v niekoho, podporiť, milovať a motivovať. To je to najmenej, čo môžme spraviť pre druhých, ale slováci majú takú skazenú mentalitu, že toto nie sú schopní poskytnúť ani sami sebe, nieto ešte druhým.

bingham

Ale nie kazdy clovek ma tu moznost vzopriet sa a prekonavat prekazky...dokonca ani vlastnu smrt si tento pan nevedel vydobit - aj ked uz nemalo zmysel zit...

www.youtube.com

Magy

letoleto - tu nejde o to, sudit ludi podla seba v style "ak som ja dosiahol zivotny ciel v 19stke, tak by to mal dokazat kazdy".

Ide o to, ze ak nielen zdravi, ale aj tazko postihnuti ludia dokazu prekonavat samych seba a hranice, dokaze to kazdy. A nemusi to byt rovno v 19stke. kludne aj v 50tke. Ide o pointu, ze sa to da, nie kedy.