Je človek naozaj schopný dosiahnuť všetko čo si zaumieni?

Príspevok v téme: Je človek naozaj schopný dosiahnuť všetko čo si zaumieni?
downey

Viete..Človek by sa nikdy nemal vzdávať a mal by nasledovať svoje sny a urobiť všetko pre to, aby sa splnili.Pracovať ťažko, byť ochotný robiť obety, neprestávať .. Hlavne neostávať vo svojej komfortnej zóne, kedy sa ani nepokúsi o nič, lebo "to sa nedá" a "je to príliž veľa čo chcem" ... Viete, ľudia si kladú rôzne ciele rôznych výšok ...Čím to je že niektorí sú schopní nielen siahať ale aj dočiahnúť to, čo je tak vysoko? Samozrejme, nehovorím o tom, že človek chce dosiahnúť cestovanie v čase :) .. ale je ľudská snaha vôľa a vytrvalosť schopná dosiahnúť to, čo si zaumieni? .. dám príklad, čisto obrazne povedané, športovec, ktorý z úplneho amatéra sa dotiahne na olympiádnu medailu? (tak aktuálne:-) )..Prosím pri vašich príspevkoch sa nevzťahujte na šport a medaile ale ľudské túžby ciele a ambície v globále ... Ľudia pri svojich snoch majú milóny (miliardy) iných konkurentov..Tak čím to je, že dosiahne to niečo, práve TEN NIEKTO ? :)

pan d.

A ide o velmi stupidny napad:DDD Co uz narobim, ked dopyt po tom je. Ludia zaplatia za hlupost hned, ale normalnu pracu vedia ohodnotit len na minimum. To mam z praxe, lebo ovladam viac odborov.

Sejla

hehehehhe pan d. smejem sa:) Ten výrok, že stačí dobrý nápad a ste v balíku akoby vravelo 7 ročné dieťa, ktoré pozerá veľa amerických filmov. Presne takéto zmýšlanie je u ľudí deštruktívne. Vieš ty koľko ludí malo super nápady a skončilo poberaním sociálnych dávok? :D A vieš koľko ludí malo stupídny nápad a teraz majú balík peňazí?:) e e toto vôbec nie je o tom. To je o niečom inom, chlapče, o inom:)

pan d.

Clovek moze dosiahnut vsetko, ak nema v hlave nasrate a vie, co ludia chcu a vie to robit dobre. Ja som zial chory, ale robotu viem odviest kvalitne, hoci sa musim dost premahat. Zavidim vsetkym zdravym, ktori sa dostali az ku zdroju. Staci jeden napad a ste v baliku a nemusite ani cestovat do zahranicia. Give it away, give it away:D

Magy

tak veru, vujcic je exemplarny pripad cloveka, ze vzopriet sa da aj extremnej nepriazni osudu. ja uz roky poznam iny priklad:

www.youtube.com

takto prebalit dieta nedokazem ani ja so zdravymi rukami :DDDDD

lost

ano, ale potom treba nutne zmenit myslenie cloveka.
mam s tym skusenosti a viem ze nieco co som v chcel uz nikdy mat nebudem, lebo je to fyzikalne nemozne.
da sa to prezit, ale predsa, cloveka to serie a hotovo :)
maly priklad je alergia na bielu muku - mozes sa ist past, ak sa chces niekde najst. alebo ak nechces jest vzdy to iste ryza+maso
a uprimne, ani to nie je mozne(!)
lebo v prakticky ziadnej restike ti nikto rano o 8 neurobi maso..

a to je len blba alergia.. ale realnu vec clovek pochopi, az ked bude celit hladu, alebo riziku komplikacii zdravotnemu stavu.

moij brat je cukrovkar, tiez ziadna vyhra - bud ma cukor ked ma unavu, alebo riskuje aj smrt..

kazdy den 4x pichat inzulin..

cize toto su veci, ktore sa lahko teoretizuju, ale ak ich clovek prezije, pochopi ze to je prakticky 1 nohou v hrobe, resp. zivot stoji za nic ...

a prisposobit sa ?

pride mi to ako sebaklam..

pretoze sport nie je az taky egoisticky ciel ako byt milionarom, alebo medailistom.

ide napr o obycajne behanie - ak ma clovek problem s nohami, sice behat moze, ale drbe si chrbticu.

vzdy je to nieco za nieco..

ale to je uz prilis rozvinute :)

uz chapem ako to myslis a stotoznujem sa s tym nazorom i ked extremne nerad, lebo je to boj, uplne zbytocne skomplikovany boj a nie vychutnanie si zivota.. a po kazdom boji nutne potrebujes extremne dokladnu rekonvalescenciu atd..

cize hej, je to mozne, ale extremne narocne.. napr maly test: daj si 1 ruku za chrbat a drz ju tak cely den :)

verim ze by si prezil, mozno nieco neurobil, ale predsa by to bolo zle.

osobne si myslim, ze by som zivot asi vzdal. urcite v takom stave akom som teraz ano (ziadne zavazky, jedine pes, ale ten si poradi..), pretoze vidim to realisticky, ze by taky kazdodenny boj (az utrpenie) vyznam nemalo..

bez motivacie je clovek v prdeli kazdopadne :D to je moja pointa :P

Sejla

Súhlasím s Magym a ďalej to rozvádzať by bolo zase nadlho (prečo je tu odrazu také množstvo podobných tém?)
niečo pre losta: zivotopisyonline.cz