Chcem opäť žiť...

Príspevok v téme: Chcem opäť žiť...
Letna86

Ahojte, som nejaké dievča a mám 26 rokov.. Pred niekoľkými rokmi mi pri autonehode zomrel priateľ s ktorým som bola 5 rokov a odvtedy som mala veľký problém začleniť sa späť do života... Nedávala som šancu ani mužom, nakoľko som mala strach, že sa táto situácia opäť stane... Po čase som však dala priestor nejakému mužovi s ktorým som v kontakte 3 roky, bohužiaľ mojím strachom sa s ním nedokážem stretnúť. Voláme si, píšeme si, vymieňame si fotky, no osobného kontaktu sa bojím, bojím sa sklamania, nejakého nešťastia... Tým všetkým trpí veľmi aj on.. 3 roky na mňa čaká a ja som to stále nedokázala...
Pred časom som mala veľkú krízu z toho, že mu tým všetkým veľmi ubližujem, že to nikdy nedokážem a chcela som si ublížiť.. Ublížila som si veľmi krutým spôsobom a skončila som v nemocnici.. Po rozhovore s psychiatrom, ktorý mi navrhol terapie a sedenia som sa rozhodla to skúsiť. Chcem sa opýtať, myslíte že tieto terapie ma zbavia strachu? Dokážem sa opäť zaradiť do života a normálne žiť? Myslíte, že tento muž na ktorom mi veľmi záleží bude stále so mnou a nebude sa za mňa hanbiť? Jeho rodina ma za to odsúdila a neviem ako sa im po prípadnom stretnutí pozriem do očí... Veľmi sa za svoj skutok hanbím ale chcem žiť, chcem sa radovať a byť šťastná.. chcem vidieť šťastného aj jeho, všetko mu vynahradiť.. dokáže mi pomôcť tá terapia? :( ďakujem za odpoveď..

Mimulus

Pokiaľ je niekto dobrý dostane z teba aj to čo by si nikomu v živote nepovedal. Jena moja kamarátka to raz spravila a neskôr sme si super pokecali :)

Chloe444

my sme mali terapie z fantastickym psychologom v skole ako trieda...a bolo to super.. dokazzali sme so seba dostat co by som tada fakt nacakalaa.. on uplne zmenil vztahy v tiede.. ked je to skuseny odbornik tak do toho urcite chod!

Letna86

Prvá terapia s psychológom?.. Mám z toho veľmi dobrý pocit, cítim sa ako iný človek a mám pocit, že sa mi úplne prečistila hlava od zlých myšlienok :)... nemala som vôbec zábrany pred ním o hocičom rozprávať :)... čaká ma ešte viac sedení a onedlho aj skupinová terapia, na ktorú som veľmi zvedavá :)...

Letna86

Jumbák, ďakujem :) bolo mi nepríjemné hovoriť pred všetkými o mojom probléme, ale nechcem to už dusiť v sebe... nechcem už tak žiť a hlavne nechcem si už ubližovať...
Ten muž je stále po mojom "boku" a aj keď je mu z toho ťažko a veľmi ťažko to znáša chápem ho, no snažím sa opäť vniesť radosť... Máme sa stretnúť v piatok, tak už ho nechcem sklamať :) Tvoje slová ma veľmi povzbudili, ďakujem :)

jumbák

Počúvaj, ty "nejaké" dievča. Nevzdávaj sa a skús s tým zabojovať. Terapia ti rozhodne pomôže. Nie hneď, ale dokážeš sa podľa mňa z toho dostať, uvidíš. :) Keby ťa náhodou ľudia ohovárali za to, že chodíš k psychiatrovi, netráp sa pre to. Ľudia sú už, žiaľ, v dnešnej dobe takí, s tým nič nenarobíš. Taktiež verím, že tomu mužovi dáš šancu a časom prídeš na to, že ho máš naozaj rada (pokiaľ to ešte nevieš). Preniesť sa cez takúto tragédiu nie je ľahké ani pre toho najväčšieho sebca či cynika, takže rozumiem, že sa s tým nedá ani doteraz vyrovnať. Držím palce, je cítiť, že si dobrý človek, ktorý ale vďaka zlej tragédií zažil veľa zlého. Rozumieš? Niet horšieho, ako prísť o milovanú osobu. Neodcudzujem ťa pre to, že si si chcela ublížiť, takisto zrejme ani nikto, čo sem prispel predo mnou. Obklop sa ľuďmi, ktorých miluješ a ktorí milujú teba. Rob činnosti, ktoré ťa napĺňajú a bavia, dopraj si. A hlavne ver svojmu psychiatrovi. Terapia je pre mozog niečo ako rehabilitácia pre svalstvo. Pomáha správne fungovať a ďalej existovať. A neskôr sama uvidíš, že bude lepšie. Možno nie o mesiac, ani o dva, ale uvidíš, že raz sa budeš schopná na svet opäť usmievať, tak ako si to už veľmi dlho želáš. A že ťa kvôli tomu, že si si ublížila odcudzuje rodina toho muža? Veľmi by ma zaujímalo, ako by reagovali a čo by robili oni, keby boli na tvojom mieste. Nenechaj sa nikým odradiť a ak budete vy dvaja napokon spolu, jeho rodina na to tiež časom zabudne. Verím, že to zvládneš a prenesieš sa cez to, lebo nestačí žiť v minulosti a zabudnúť na prítomnosť. :)

Letna86

Ďakujem Vám za podporu :)
Dnes ma čaká prvá terapia, zatiaľ iba vo dvojici tak verím, že to bude krok vpred :) držte palce :)