Ahojte, som nejaké dievča a mám 26 rokov.. Pred niekoľkými rokmi mi pri autonehode zomrel priateľ s ktorým som bola 5 rokov a odvtedy som mala veľký problém začleniť sa späť do života... Nedávala som šancu ani mužom, nakoľko som mala strach, že sa táto situácia opäť stane... Po čase som však dala priestor nejakému mužovi s ktorým som v kontakte 3 roky, bohužiaľ mojím strachom sa s ním nedokážem stretnúť. Voláme si, píšeme si, vymieňame si fotky, no osobného kontaktu sa bojím, bojím sa sklamania, nejakého nešťastia... Tým všetkým trpí veľmi aj on.. 3 roky na mňa čaká a ja som to stále nedokázala...
Pred časom som mala veľkú krízu z toho, že mu tým všetkým veľmi ubližujem, že to nikdy nedokážem a chcela som si ublížiť.. Ublížila som si veľmi krutým spôsobom a skončila som v nemocnici.. Po rozhovore s psychiatrom, ktorý mi navrhol terapie a sedenia som sa rozhodla to skúsiť. Chcem sa opýtať, myslíte že tieto terapie ma zbavia strachu? Dokážem sa opäť zaradiť do života a normálne žiť? Myslíte, že tento muž na ktorom mi veľmi záleží bude stále so mnou a nebude sa za mňa hanbiť? Jeho rodina ma za to odsúdila a neviem ako sa im po prípadnom stretnutí pozriem do očí... Veľmi sa za svoj skutok hanbím ale chcem žiť, chcem sa radovať a byť šťastná.. chcem vidieť šťastného aj jeho, všetko mu vynahradiť.. dokáže mi pomôcť tá terapia? :( ďakujem za odpoveď..
Chcem opäť žiť...
Ja si tiez mysli, ze terapia moze pomoct. A som presvedceny o tom, ze by si sa s novym priatelom mala stretnut, aj ked si ho mozno idealizujes, ale radsej ho poslat do certa ako preslapavat na mieste. Mala by si zit dalej, smrt patri k zivotu, je to krute, ale priatel nebol jediny kt. ti este umrie. Ja som s priatelkou 7 rokov a ked by sa mi nieco stalo, tak by som chcel, aby zila dalej a prilis dlho nesmutila...
Ďakujem Ti veľmi pekne....
Jasné, že terapia dokáže v takýchto prípadoch pomôcť. Skúšaj. Je veľa psychoterapeutických metód, niečo ti určite pomôže. Skúšaj, skúšaj, skúšaj, nevzdávaj to. Veľa ľudí prekonalo v živote tragédie a dostali sa z toho. Niekto skôr, niekto neskôr. Niekto sám, niekto s pomocou terapeuta. Veľa šťastia.
Fero, on nie je z iného cesta.....je to normálny muž, ktorý sa mi pokúša pomôcť... a má úprimne rád.. Nie je skazený touto presexovanou dobou vieš...
Ja som sa pýtala na svoj problém a nie na hodnotenie jeho osobnosti...
to ci to dokaze my posudit nevieme to musis posudit hlavne ty jedine co ti mozem poradit je to ze to snim skus i ked je divne ze ani on nehladal alebo nemal inu pocas 3 rokov a cakal na teba cez net tiez bude asi z ineho cesta ale kazdopadne to skus za pokus nic nedas ze :)