Dobrý deň,
mám 19 rokov, a v súčastnosti mám depresie. Už mi nič nedáva zmysel, neviem čo chcem, neviem kto som, čo mám rada, nič necítim, len úplnú prázdnotu. Neviem sa na nič sústrediť, strácam pamäť, len chodím ako bez duše a ponevieram sa bez cieľa.
Chodím do školy na tlmočníctvo a prekladateľstvo, ale neviem či som schopná toto štúdium dokončiť, neviem prečo som sa rozhodla pre tento odbor.
Cítim sa ako by osm celý svoj život len predstierala, že som iná ako naozaj som, a teraz keď som ostala sama, zistila som, že som nikto.
V nič neverím, nič ma neteší, som zlý hnusný človek, ktorý nemá miesto na zemi. Chcem zomrieť. Ale neviem sa odhodlať ani na to. Celý môj život je nezmyselná tragika.
Chcem opäť cítiť radosť, chcem opäť vedieť kde sa nachádzam, ale neviem späť.
Chodím von s kamarátmi, ak ma zavolajú, oni si myslia, že som normálna, len trošku tichá. Začína sa im to ale zdať zvláštne. Už sa nevládzem tváriť.
Chcem zomrieť, ale chcem žiť.
Chcem sa tešiť ale neviem ako.
Celkom som sa opustila a neviem ako naspäť.
Nikdy som si nemyslela že takto dopadnem.
Čo robiť?
Depresia - som na dne
Bezmocma myslim ze zazivas Depersonalizaciu co je ciste prazdno presiel som si tym... Musis robit to co predtym co ta bavi a vzdy bavilo na nic sa nehrak bud taka aka si aj ked si smutna daj to niekomu najavo kamaratovi kamaratke podel sa o to z niekym koho mas rada kdo ma o teba iste pochopenie... Sprav nieco sama pre seba pripomen si kdo si a ake mas hodnoty... Ziadne AD ty nepomozu... Iba tak to vsetko prekonas
Skús toto automatické písanie.Ukáže ti viac vieš ako na to.Hlavne je to pre teba Snowá.
Anonym netrap sa to prejde...to su tie obdobia depresivne,mavam to tiez...ide najma o to brat zivot inak ako doterz.Tesit sa a uvedomovat si zivot.chod do prirody...dychaj z hlboka...utis mysel...zavri oci,pocuvaj prirodu...objim strom...proste relax,mysli pekne spravaj sa pekne...hlavne neber zivot tak cierno,pomysli co ludia v chudobe,inde v krajine kde nezaprsi,kde nieto jedla ....
Číre vyjadrenie svojej neistoty ako dokonale sterilné uvedomenie svojich pocitov znaky silnej osoby s pečaťou starého rodu,náhodné znamenie ti ukáže cestu.
bezradna987..ako si na tom teraz? prosim,citim sa rovnako a mam pocit ze uz to nezvladnem :-(
Bezradná, vyzerá to tak, že sa u teba prejavujú typické príznaky klinickej depresie. Rady typu, že sa treba vzchopiť, myslieť pozitívne a podobné reči ti určite nepomôžu. Depresia je narušený metabolizmus v mozgu a ten treba odstrániť. Čo najskôr navštív psychiatra, ktorý ti predpíše lieky. Istý čas treba vydržať, kým začnú účinkovať, ale potom sa ti úžasne uľaví a ty zrazu zistíš, aký je svet krásny a nadobudneš motiváciu žiť.
nesnaz sa zmenit vsetko hned... skus najprv spravit male (kludne aj banalne) kroky k tomu, aby si bola stastnejsia.. to co je pre teba stastie, s tym ti uz my neporadime, to musis vediet sama. vidim ale, ze si na seba velmi zla, hovoris ze si hnusna osoba, neveris si v tom, ze by si dokoncila skolu. skus sa zamysliet, preco si myslis ze si hrozna? je to naozaj tak alebo je to iba v tvojej hlave? skus mysliet pozitivne, si este mladucka, ver mi ze sa to da zmenit...snad sa ti to podari.
bezradná nikdy nestrácaj nádej a nikde sa neponáhľaj. Vždy je tu riešenie na všetko, len musíme zistiť kam patríme. Mala by si si trochu odpočinúť, očividne si prepracovaná. Neviem, ako ty, ale mne vždy v takýchto chvílach pomáha nejaká dobrá hudba - nahlas cez dobré repráky a musím byť sama, alebo fakt kvalitný film:) Naposledy to bolo Vykúpenie z Shawshank! A na vyše dve hodiny si v inom svete... Ale ak si na tom až tak zle, že nedokážeš vníať ani film, tak by si mohla zájsť k lekárovi. Antidepresíva, či iné lieky by som ale zvažovala ako fakt tú poslednú možnosť.
Tvoje depresia = chronicky nedostatok lasky
keby ze sa tak poriadne zalubis, preslo by Ta to
vies co by Ti pomohlo, zacni sportovat
Asi dva roky som mal take pocity ako ty,a pred mesiacom som sa odhodlal k psychiatrovi lebo som si nevedel rady a chcel vyskušať tie antidepresíva.Predpísal mi ich a a depresia tak na 80% zmizla a citim sa ovela lepšie.Takže nečakaj a chod tam,ked platiš už to zdravotne poistenie tak to využi