Kanárik - perie

Miro84

Zdravým, priatelka ma Kanarika a neakym cinom stratil vsetko perie na krku viete poradit cim to bude? Neviem ci mu chybaju neake vytaminy alebo neviem co. Dakujem za odpoved

ja2017

vie mi niekto poradiť, zomrel mi samček kanárika,ostala mi len samička, chcela by som dokúpiť viac samičiek,len neviem aké budú mať správanie, nebijú sa navzájom? alebo je vhodnejší samček?

Deria

Darmord, pozor Pes a vtak je velky rozdiel. Pre vtactvo musi byt odbornik na operencov, inac moze este uskodit. Preto kazdy, kto chova vtakov by si mal zistit, kde najblizsie k jeho bydlisku sa taky odbornik nachadza, nakolko ich je velmi malo! Ked vtacik ochorie, treba hned jednat a nie az potom hladat veterinara. Väcsinou na to niet casu, nakolko vtaci maju rychly metabolizmus, moze ho odklad veterinara stat zivot.

D...a

Este....mozes mu ponuknut kamilkovy caj. Lepsi je sackovy, nie sypany. Hm, ak ho ovsem bude pit, lebo vtaci su taki, ze nove veci tazko prijimaju. Pre istotu mu nedaj nic sladke, ani ovocie, pokial nemas diagnozu.

D...a

Nuz podla toho, co pises tazko definovat chorobu. Moze to byt vselico. Pupavu davam mojim vtacikom tiez, pochybujem, ze tvoj ma z nej problemy, pokial si ju netrhala, kde je moc smogu/aut. Kazdu pupavu treba pred podanim umyt a papierom odsat zbytocnu vodu. Aky ma trus? Myslim konzistenciu a farbu. Pije castejsie ako inokedy? Najlepsie by bolo ist s nim k vet ale tu je kamen urazu, je len velmi malo veterinarov, ktori sa naozaj vtactvu rozumeju. Preto sa oplati ist aj dalej k takemu, ktory kanarikovi pomoze a nie takemu, ktory mu moze este uskodit. Na Parrotclub forum sk sa mozes informovat, kde je k tebe najblizsie taky vet. Alebo napis, z ktoreho mesta si, pokusim sa zistit to. Zatial dbaj, aby mal kanarik pokoj, teplo ale aj cerstvy vzduch. Treba vsak nieco podniknut a necakat, lebo u vtacikov mozu byt 3-4 dni niekedy neskoro.
Co sa tyka zrna, prave to balene v supermarketoch nie je najkvalitnejsie a v lete ho treba spravne uskladnovat, teda vylucit, ze je to zo zrna tiez nemozes.

mia 48

Už prešli tri roky,kanárik Tiťko sa mal dobre,ale teraz sa niečo stalo,od večera do rána ani nepípne,prestal žrať má nafúknuté perie,včera celý deň mal hlavičku pod krídlom...Neviem,či mi niekto odpovie,veterinára na drobné vtáctvo v blízkosti nemám...Môže to byť príznak,že je mu zima,alebo sa ide preperiť? Ináč má úplnú slobodu,lieta voľne,do klietky sa ide najesť,vyspať a odpočinúť..Má rád púpavu a neviem,či mu nepoškodila,ináč nemá čo škodlivého zobkať,krmivo kupujeme balené z obchodu....Ďakujem za radu.

bioman

DOBRY DEN ja by som sa chcel spytat či možu kanariky meniť farbu mame 3ročneho samčeka a ten nam začal medzi očami meniť farbu vtedy tam bol žlty a teraz je tam hnedy mysleli sme si že to ma špinave ale potom sme spozorovali hnede perie aj na konci krídel .