Ahoj Mardulka, ako sa ma Titko dnes? Vcera sa mi nedalo prispievat do fora, netusim preco. Faktom zostava, ze diagnozu na dialku ti neda ani kazdy vet. Nemas nejakého, co sa naozaj rozumie vtactvu? Tu v DE to tiez nie je s odborníkmi na operencov jednoduche. Ja som uz cestovala cez 80km za jednym, niektori chovatelia aj ovela dalej. Lebo bezny vet nema ani tie moznosti riadne vysetrit tvojho kanarika, neodvazi sa totiz urobit ani vytery z hrvola a kloaky, co je velmi dolezite na urcenie spravnej diagnozy. Neodvazi sa preto, lebo to nie je sranda a vie to len odbornik.
Obligatne otazky: papa Titko? Aky ma trus, akej konzistencie a farby? Mala by si ho zobrat do ruky a prezriet ho vsade, nezabudni pod krídlami, ci nema niekde nejaku hrcku, ranku, nejake drobulinke bodky (myslim na parazity ale nie kazde su vidiet)prezri mu nozicky, tiez zobacik a nosne dierky, ci ich nema upchate.Tiez mu pozri prsnu kost, ci ju nema vystupenu, ostru, to by znamenalo, ze schudol. Myslis, ze vidi dobre, ze nema nic so zrakom? Napis si to radsej, aby si na nic nezabudla a aby si ho prilis dlho nevysetrovala, je to pre neho stres.