Jednoducha otazka v komplikovanom prostredi. Som chlap po 30tke a crta sa mi moznost vztahu, no vobec neviem co s tym.
Naposledy som mal vztah pred 10 rokmi, odvtedy sa tomu vyhybam. Bolo to zle a velmi som vtedy trpel. Nebolo by to az take zle keby si so sebou nenesiem este nespracovane problemy z detstva, ktore zaplavili ten vztah.
Este pred pubertou mi velmi nahle zomrel jeden z rodicov. Bol to velky sok a drasticka zmena. Zomrel zivitel rodiny a bez neho sme sa na dlhu dobu prepadli medzi uplnu chudobu a to z vyssej strednej vrstvy. Raz som nosil jedne nohavice dva roky, este aj ked boli dotrhane.
Prisiel som o vsetkych kamaratov, nik nebol ochotny "trpiet" moju pritomnost. Nevedel som sa vyrovnat so stratou rodica a este k tomu som bol trhan. To bolo na mojich rovesnikov moc, neboli ochotny ma trpiet ani na okraji kolektivu. Vykopli ma a este si zo mna aj utahovali ze som chudobny. Mal som depresie, samovrazedne sklony a isty cas paranoju, z toho ako ma so svojimi vtipkami prenasledovali.
Aby som to zvladol musel som sa obrnit a "skryt" sa. Prestal som zdielat svoje vnutro s okolim. Vystudoval som dobru skolu, mam dobru pracu a mam aj kamaratov. Nikoho blizkeho. Naucil som sa posobit spolocenskejsie nez som, keby ste ma stretli, mozno by ste skonstatovali ze vyzeram unavene a som trochu odmerany ale inak bezny ktokolvek.
Neverim na psychiatrov a psychologov, moja skusenost je ze sa cloveku snazia len nahovorit ako sa citit dobre o veciach ktore nie su dobre. To nie je cesta vyvoja ale stagnacie, ako zostat tym co sme a citit sa s tym dobre. Keby som ich rukami presiel pred rokmi ostal by som cvokom akurat s dobrym pocitom zo seba. Moj sposob bol ziskat nove skusenosti, nepremalovovat stare do novych farieb ale naucit sa novemu. A to by som potreboval spravit aj teraz. Ale po tridsiatke uz clovek malo co noveho dokaze, je aj malo novych ludi. Nemam vela skusenosti so zenami a hlavne ziadne dobre, tazko mi zacinat novy vztah. A tazko od nej ziadat aby toto pochopila, nevedel by som to ani povedat. Vo svete kde sa pozname, tento pribeh vobec neexistuje, tam som niekto iny.
Myslim ze mi s tymto nik nepomoze, ja potrebujem ciny ale neviem presne ako ich spravit, nevidim priestor. Ak by niekto mal dobru poznamku, alebo dobry napad, piste.