Bojim sa mu to povedat.

Príspevok v téme: Bojim sa mu to povedat.
NancyLea

Priatel prisiel pred mesiacom o pracu, moc sa mu nedari hladat novu a uz je z toho dost nervozny. Mali sme velke plany na kupu vlastneho bytu a teraz to padlo a nevedno, ako dlho budeme musiet trcat v podnajme. A navyse som vcera zistila, ze som tehotna. Bojim sa, co bude dalej, ako zareaguje na tu spravu. Bojim sa, ako to zvladneme, ak uz nebudeme mat ani moj prijem. Som z toho vsetkeho vyklepana, neda sa mi logicky rozmyslat. Nechcem dieta vychovavat v podnajme, nechcem, aby zilo v nedostatku. Asi to vidim cernejsie ako to je. Ale najviac sa teraz bojim, ako zareaguje na tu novinku.

NancyLea

Povedala som mu to hned na dalsi den. Zobral to v pohode. Bol zaskoceny, ale prijal to kludnejsie, ako ja :). Vraj sa nemam nicoho obavat, nech bude akokolvek, postara sa o nas. Teraz je prvorade baby. A uz sa mu rysuju aj nejake fusky a mozno aj dlhodobejsia praca. Som kludnejsia, ale aj tak mam trosku obavy.
NIKA123NIKA - Mas pravdu, vela zien by som mnou urcite menilo. Ved aj ja som stastna, dlho som cakala na to, len to prislo trosku v nespravny cas. Ale nevadi, verim, ze to zvladneme. Dakujem a aj ja tebe drzim palce!!!

doubledog

my sme na tom boli trochu podobne, tiez sme prisli o pohodlne byvanie a par mesiacov potom sa nam narodil syn.

tlacili sme sa dva roky v malom podnajme, penazi bolo malo (aj ked o pracu som neprisiel) a mozem povedat, ze nas to mimoriadne zblizilo a som rad, ze sa nam to prihodilo.

podstatne ale je, aby sa aj tvoj partner chcel na rodicovstve podielat. predpokladam, ze ste to dieta chceli, tak bude rad, ked sa to dozvie. to ze nema pracu, je bohuzial zle, ale neni to navzdy, ved nikdy nevies, kedy a aku pracu si najde. o dva tri roky moze byt situacia uplne ina.

NIKA123NIKA

SEXICEK---- tvoje príspevky v akejkoľvek téme, sú naivné... Sa preber ty sám, lebo evidentne nemáš ty poriešeného sám seba vo vzťahu... a tebe Nancylea držím palce, aby si bola silná a rozhodla sa správne podľa svojho srdca,... Ak sa rozhodneš si dieťa zobrať,tvoj priateľ to môže zobrať ako zradu a zostať s tebou nemusí. Aj také prípady poznám z okolia... drzím palce

MrskaS

sexicek - utratit?????? utratit mozes zviera, nie dieta, resp. v tomto pripade plod dietata...a zivot nie je len o peniazoch a materialnom dostatku...vies, ono sa totiz stava aj taka vec, ze zena ide na potrat, lebo - akykolvek dovod, a drb, casom sa zisti, ze dalsie deti mat nemoze...a pokial to nie je zena, ktora deti nechce ziadne, nie je to potesujuce, nie?
a vravi sa, ze ziadna kaša sa neje taka horuca, aka sa navari...

sexicek

Ked nepomoze rodina, tak si radsej nehaj dieta utratit.

Nie je nic horsie pre dieta, ako vychovavat a starat sa o dieta v chudobe, v nedostatku, v nervozite, v strachu o kazdodnne prezitie.

Mala by si byt zodpovedna a nie najivne veriaca. Pozri sa okolo seba, kolko chudoby a nestastia vo svete existuje a Boh nepomaha a nepomaha.

NIKA123NIKA

KEBY SOM TAK MOHLA JA TAKU KRASNU SPRAVU POVEDAT PRIATELOVI :-( ....Život je už raz taký! To čo si plánujeme málokedy sa uskutoční. No netreba vešať hlavu. Všetko sa môže zmeniť práve dieťatkom. My sa pokúšame o dieťa tak strašne dlho, a nič :-( Dala by som všetko na svete, len aby som bola tehotná! Ty mu tu správu povedz a uvidíš( pokial ťa miluje), že spolu riešenie nájdete. A práca sa mu môže pošťaastiť časom. Ale ak pôjdeš na potrat, tak sa môže stať, že už potom deti neprídu...... Život je krátky........

martin82

macik pri vsetkej ucte, si magor. Potrat nie je riesenie, teda je, ak si NancyLea chce zvysok zivota namyslat, ze to bolo nevyhnutne. Ak mate rodinu, tak ona pomoze, deti sa rodili aj za vojny! Je dost mozne ze priatel si robotu skoro najde a prekopete sa, inak pojde na matersku on a prekopete sa tiez. Ak si presvedcena ze priatel je ten pravy, tak ostatne neries, nejak bolo a nejak bude a ci v podnajme alebo vo vlastnom, radsej podnajom ako nemoznost splacat hypo.

macik

a co rodicia ?pomozu nie ?
uf,no tak potom potrat,ak teda nechces dieta v takejto situacii,chaPem,ze logicky neuvazujes,ale no mala si uvazovat " predtym " ,ale to je teraz zbytocne asi rozoberať,proste bud chod na potrat,alebo poziadajte o pomoc rodicov vasich,ak ich mate nenormalnych potom jedine potrat,inak to nevidim