Bojim sa mu to povedat.

Príspevok v téme: Bojim sa mu to povedat.
NancyLea

Priatel prisiel pred mesiacom o pracu, moc sa mu nedari hladat novu a uz je z toho dost nervozny. Mali sme velke plany na kupu vlastneho bytu a teraz to padlo a nevedno, ako dlho budeme musiet trcat v podnajme. A navyse som vcera zistila, ze som tehotna. Bojim sa, co bude dalej, ako zareaguje na tu spravu. Bojim sa, ako to zvladneme, ak uz nebudeme mat ani moj prijem. Som z toho vsetkeho vyklepana, neda sa mi logicky rozmyslat. Nechcem dieta vychovavat v podnajme, nechcem, aby zilo v nedostatku. Asi to vidim cernejsie ako to je. Ale najviac sa teraz bojim, ako zareaguje na tu novinku.

winki

NancyLea.....mám známych, ktorí žijú v podnájme ona je nonstop na materskej majú 3 deti v rozmedzí roka. On pracuje sem tam ako murár. Príjem taký, že ledva vyžijú, ale poviem ti jedno, že tak krásne a múdre deti má malokto. Detičky sršia energiou sú šťastné a dobre vychované. Dvojročný už súvisle rozpráva a má neskutočne vyvinutú motoriku. Takže aj za málo peňazí sa dá vychovať dieťa. Treba so mu venovať.

kafe

Nancy, prinajhoršom môže na materskej zostať on a ty môžeš pracovať.
Podnájom a nedostatok deculo určite trápiť nebude, to sú strašiaky, ktoré si si vytvorila len TY vo vlastnej hlave. Pohodu, lásku ani istotu vám vlastný byt, či materiálny dostatok určite nedá (a ani deculu). To dokážu len ľudia svojim prístupom a iným pohľadom na problémy. Tým strachom problémy len zväčšuješ. Takže s tým prestaň. Neboj, dáko bolo, dáko bude, veď od hladu nepomriete. Proste ver tomu, že to v pohode zvládnete. Bodka. Viac sa v tom neňúraj, všetky obavy odbav tou jednou vetou - zvládneme to - dôveruj priateľovi. A ak to nezvládnete, tak ešte chvíľu budete v podnájme, budete žiť z tvojho platu a priateľ bude na materskej. To neni nič strašné. Ešte stále by ste na tom boli moc dobre.