Prehliadka na gynde - utok farma spolocnosti?

Príspevok v téme: Prehliadka na gynde - utok farma spolocnosti?
jaja3

vcera som bola na gynde v BA. prisla som tam s tym, ze 10rokov bez prestavky beriem HAK a ze by som ju chcela vysadit a troska precistit telo, krv, pecen. Vtedy moja doktorka spozornela a tak na mna spustila, ze som presvedcena, ze ju dotuju hlavne farma spolocnosti, ktore jej za predpisanu HAK platia. Vyskocila na mna, ze je to hlupy nazor vysadit HAK, ze co ja chcem cistit? telo sa tak necisti, ze ci chcem riskovat a co ak nahodou otehotniem??? (mam 27 rokov!!!) a ze ci potom budeme o mesiac riesit "potrat"!!!!! toto uz bolo na mna vela, tak som si povedala aj ja svoje. Ale vysledkom debaty a velkej rady od pani doktorky bolo to, ze antikoncepciu vysadzat nemam, ze to je mensie zlo brat ju ako nebrat. A nakoniec este chcela za predpisanie receptu na mesiac 1,5 eur (cize recept je na rok, takze 18eur za recept). Pride vam toto normalne? aky mate vy nazor na vysadenie HAK napr na 3-4 mesiace?

nicolette

Neviem, možno mám šťastie na dobrého gynekologa, ale mne sám od seba nikdy HAK nenavrhoval. Dokonca som pred cca 3 rokmi dozadu prišla za ním sama s tým, že si HAK chcem dať predpísať, tak po všetkých vyšetreniach a odberoch mi ju predpísal - a beriem ju doteraz, samozrejme s pravidelnými prehliadkami. Ale kamoška zas chodí k inému a po jednom probléme, ktorý sa u nej vyskytol, jej ju navrhol, je to rôzne. Sama neviem, čo si už mám o HAK myslieť, keď sa veľakrát dozvedám, že je veľmi škodlivá, ale keď som sa na to opýtala doktora, odpovedal, že pri pravidelných kontrolách a pokiaľ nemám komplikácie, tak že je to v pohode.. Ja ju zvládam brať v pohode, nemám žiadne vedľajšie účinky a za tie cca 3 roky som nemenila značku HAK za inú. Osobne si však myslím, že postup tvojej lekárky nebol správny. Nemá čo na teba naliehať, je to tvoje slobodné rozhodnutie :) určite sú aj takí lekári, ktorí cez svoje zisky nevedia objektívne posúdiť zdravotný stav pacienta a nanútia ti všetko, bez ohľadu, či ti to uškodí, hlavne, že sa im sype do vlastného vrecka :-)

krado

Zijem zo zenom 22 rokov a nikdy ju nepotrebovala, je to znus a likvidacia zien. A farma lobby a hlupy uplatny lekari im robia lokajov.
Co tam po ludoch, hlavne ze maju prachy.

odpovedam

10 rokov brania HAK je fakt vela. Mna HAK skoro zabila - 2x - cize ja nan nic dobre povedat nemozem. Avsak niekolko mesacne pauzy vyznam naozaj nemaju. Ked chces svojmu telu ulavit, vysad to uplne.

Dadula56

Ja som zostala sokovana podobne ako ty, ked som prisla prvy raz na prehliadku k novemu gyndosovi.Mala som vtedy zapal, vobec ma nejaka HAK nezaujimala. On mi to zacal ponukat, este s takym podtonom, ze ci som vobec v poriadku, ze to neberiem. Odmietla som to s tym, ze nemam zaujem o vedlajsie ucinky a on na to ze "no, ale to si musite vybrat medzi vedlajsimi ucinkami HAK a potratom, ten ma ovela horsie nasledky". A z rozpravania viem, ze podobne reci su v ambulancii gynekologa uplne bezne. Teraz si predstavte vystrasenu 16-tku, ktora si akurat zacala s frajerom co to uzivat. No co spravi, okamzite si to da napisat. Su podplateni, inak si to neviem vysvetlit, preco by to robili. Od medikov viem, ze sa vravi, ze vlastnej dcere to ziaden z gynekologov nepredpise.
Co sa tyka precistenia, je to zbytocne, bud to rovno vysad alebo nadalej uzivaj. Ak to tak dlho beries, za 4 mesiace sa aj tak telo do normalu nedostane a ked na HAK znova nabehnes, sposobis mu akurat velky sok.

ajajaja

uzitocne...hm...no dost to skodi na pecen, co som citala ,tak normalne,nie v kdejakych casopisoch, ze riziko vzniku roznych typov rakoviny pecene(nezhubna,ale to neznamena,ze je to v pohode...)....vsetko umele je telu neprirodzene...nechcem trepat len tak,ked o tom viem malo, ale myslim,ze o takych par rokov sa mozno pride na vela veci ako hak skodi zdraviu...

Nela41

Ako píše maoam rozhodni sa či ju budeš ďalej užívať alebo nie no pauzy sú zbytočné predsa každý mesiac má telo 7 dní bez. Okrem toho máš 27 rokov, pomaly by si mala začať myslieť aj na dieťa a to po takom dlhom užívaní môže spôsobovať problémy.

Maoam

HAK je svinstvo, vynimku tvoria ine vazne problemy, kde HAK vie dobre pomoct, ale prezervativ alebo Pharmatex je lepsia cesta, ked ide vylucne o ochranu pred tehotenstvom

HAK?

moj stryko je gynekolog, ja mam 17 rokov a ked sme boli u nich na navsteve tak mi vysvetloval, aby som ke to bude aktualne pouzila radsej prezervativ ale HAK nikdy nebrala. ani jeho dcera neberie ani nebrala, teraz ma 29 rokov a jeho manzelka tiez nie. ktovie preco nie, ked je to take uzitocne?

Maoam

bud ju ber a tieto trojmesacne pauzy su nonsens alebo ju neber a vysad ju - ale uz uplne

toto robenie kratkej parmesacnej pauzy a zasa nabehnutie na umele hormony tvoje telo zbytocne dopletie a mozes mat poruchy krvacania vratane inych problemov

musis sa rozhodnut, ci HAK budes alebo nebudes brat, nic medzi tym