Vysvetlenie - hematologia, uzliny

Príspevok v téme: Vysvetlenie - hematologia, uzliny
Dominika23

Dobrý deň, mám taký problém a potrebujem poradiť od niekoho kto má podobné skúsenosti alebo od nejakého odborníka, ak sa tu taký nájde.

Absolvovala som hematologické vyšetrenie na ktoré ma poslal môj obvodný lekár, kvôli hmatným uzlinám na celom tele. Strašne ma vystrašil, čo všetko by to mohlo byť a so strachom som šla na tú hematologiu kde ma doktorka vyšetrila, prehmatala a do správy mi napísala : na krku, v axilách aj inguinách len ojedinelé pohyblivé elastické LU do 1 cm, abdomen-voné, bez rezistencie a hmatnej hepatosplenomegálie.
Doporučenie: momentálne bez hematologickej liečby, kontrola o 3 mesiace - posúdenie lymfadenopatie.

Opýtala som sa či sa mám báť, odpovedala mi že nie, lenže prečo potom tá kontrola o 3 mesiace?..čo znamená to posúdenie lymfadenopatie?...budú zisťovať z čoho to mám? mám strach že to bude vážne a o tri mesiace bude neskoro.

A dalšia vec je že ked som do vyhľadávača napísala elastické uzliny, vyhodilo mi že také bývajú pri lymfomoch.

Inak KO, LDH, všetko je OK, FW 4/6 a teraz skutočne neviem čo to všetko znamená. Dakujem za reakcie.

ajajaja

hej studujem, no skoncila som este len 3.roc.,preto si fakt netrufam len tak nieco tvrdit, viem len tolko ,ze uzliny mozu signalizovat barsco a nie vsetko je hned nador

no neviem, ja som myslela, ze pokial je uzlina zvacsena a nevie sa z coho, tak sa automaticky robi biopsia, aby sa to zistilo...skus sa toho dozadovat,ak ti nebudu vediet stanovit dg.a nechaju to tak po tej kontrole...mt mozem odporucit, su tam fakt odbornici, asi ked si z mt okresu,tak ti to budu vyhodnocovat tam...samotnu biopsiu by mali robit v nemocnici na chire...ale neviem isto

Dominika23

Ahoj ajajaja, videla som v nejakej téme že študujes v mt..tá biopsia sa robí normálne v nemocnici hocikde?aj v mt? alebo nevieš? :-)som totiž z mt okresu.

Inač bdakujem pekne za radu. len mám strach už to trvá pol roka o februára a dostala som sa na tú hematologiu až teraz:-(

a nevieš či sa robí aj biopsia takýchto uzlín čo majú tak 1 cm?..lebo čo som počula tak mi vraj vyberajú len vacsie:-(

ajajaja

ja niesom este odbornik, len taky pololaik poloodbornik, ale co ti mozem povedat je to,ze lymfaticke uzliny byvaju zmenene pri mnohych stavoch, je to velmi nespecificke, vobec to nemusi byt lymfom alebo leukemia.
pecen ,slezinu mas ok, sedimentacia nie je zvysena, takze da sa predpokladat,ze nejake vazne krvne ochorenie to nebude...neboj sa ,tie 3 mesiace su v pohode,ak nador nemas, tak sa ti len tak za tie 3 mesiace nevytvori...dr.asi tusi,ze to nic nadorove nebude, asi ani nie si v nejakom akutnom stave, tak preto 3 m....myslim,ze ti asi budu robit biopsiu na dokladnejsiu a hlavne presnu dg.,pod mikroskopom to vidno lepsie :)

tak trochu od veci-nehrala si sa nahodou s mackou ,kt. by ta poskrabala? i z toho napr. je mozne mat lymfadenopatiu prej.sa zvacsenim

Ivka 1

Zväčšené uzliny sú záležitosťou nahromadenia voľných radikálov v organizme ale zväčšenie do 1 cm je v poriadku. V každom prípade by si mala pouvažovať o detoxikácii organizmu , užívať antioxidanty - vit.A,E,C, Selén. Veľmi dôležitý je aj pitný režim aby sa telo mohlo zbaviť nahromadených nečistôt.