Dobrý deň, mám taký problém a potrebujem poradiť od niekoho kto má podobné skúsenosti alebo od nejakého odborníka, ak sa tu taký nájde.
Absolvovala som hematologické vyšetrenie na ktoré ma poslal môj obvodný lekár, kvôli hmatným uzlinám na celom tele. Strašne ma vystrašil, čo všetko by to mohlo byť a so strachom som šla na tú hematologiu kde ma doktorka vyšetrila, prehmatala a do správy mi napísala : na krku, v axilách aj inguinách len ojedinelé pohyblivé elastické LU do 1 cm, abdomen-voné, bez rezistencie a hmatnej hepatosplenomegálie.
Doporučenie: momentálne bez hematologickej liečby, kontrola o 3 mesiace - posúdenie lymfadenopatie.
Opýtala som sa či sa mám báť, odpovedala mi že nie, lenže prečo potom tá kontrola o 3 mesiace?..čo znamená to posúdenie lymfadenopatie?...budú zisťovať z čoho to mám? mám strach že to bude vážne a o tri mesiace bude neskoro.
A dalšia vec je že ked som do vyhľadávača napísala elastické uzliny, vyhodilo mi že také bývajú pri lymfomoch.
Inak KO, LDH, všetko je OK, FW 4/6 a teraz skutočne neviem čo to všetko znamená. Dakujem za reakcie.