Aby som nezabudol na energiu treba mitochondrie v bunkach a vyroba energie je cez ATP(adenosine triphosphate) Vitamin B-4, adenine, vlastne vyhodili z vitaminov, lebo si ho udajne telo vyraba dost samo, tj nespadla pod definiciu zvonka dodavanych nevyhnutnych latok, zialbohu tomu nie je tak u casti ludi, ktory si nevyrobia dost adeninu, tj nemozu mat dost ATP(adenosine triphosphate). Tam je rozmunne dodat tento "nevitamin" B-4, a zatial jedine zdroje su napr vcelia materska kasicka, ATP priamo alebo NADH.
Len dodanim vitaminu B-4 viaceri lekari dokazali eliminovat nepravidelne bitie srdca pri arytmiach.
Co sa tyka mitochondrii, tieto vekom odumieraju a nove sa nevytvaraju u niekoho dost rychlo, tak nanho lezie celkova unava(nedostatok energie) co sa moze prejavit aj na biti srdca alebo arytmiou, alebo rychlymi a plytkymi udermi(tachycardia) alebo dokonca niekedy jednoducho zlyhanim. Z doplnkov najnovsie prisli s PQQ, co udajne zlepsuje cinnost mitochondrii a podporuje ich mnozenie.A to by malo ucinkovat na cele telo, lebo vyroba energie je za pomoci mitochondrii v celom tele.
Ja to uz experimentalne beriem, elbo v mojom veku je energie uz dost malo a to mi nestaci na moje brutalne vytazenie v robote.Takze pomaham si ako viem(ATP, NADH, PQQ, Ubiqiunol, riedenie krvi nattokinazou pre lepsiu cirkulaciu, hlboke branicne dychanie na prekyslicenie tela, destresovanie, pouzivanie enzymov pre lepsiu absorbciu zivin , lecitin na cistenie ciev, hromada roznych antioxidantov atd.