preco ona ano a ja nie?
viem, ze to co tu napisem sa vam nebude pacit, ale jednoducho to zo seba musim dostat.
tak som si tu citala uz par mesiacov o psychologicke, alebo ak chcete liecitelke albertovej. kedze mam tiez kopec problemov, rozhodla som sa k nej objednat na sedenie. a namiesto toho, aby som od nej odisla stastna tak ako tu vsetci vypisuju, ja som naopak uplne deprimovana. teda nebolo to tak hned ked som odisla, to som aj bola stastna a optimisticka. ale ked som potom doma nad vsetkym zacala rozmyslat, tak som si uvedomila, co mi na tom vlastne vadilo.
hovorili sme spolu aj o tom, ze ma nebavi moja robota ani cely moj zivot. a ze mam z toho depky a niekedy sa mi nechce uz ani zit. manzelstvo mam celkom nanic a to sme spolu len dva roky. a uz si vobec nerozumieme. vlastne nic co sa tyka mojho zivota nema ziadnu hodnotu. a ked som si uvedomila, ze albertova je naopak stastna zena, ze ju bavi jej robota, ze vyzaruje len samu spokojnost a pohodu, tak mi to prislo velmi luto. co ma ona take, co ja nemam? preco su niektori ludia stastni a druhym sa nedari? preco niekomu osud nadeli len spokojnost a pohodu, a druhy sa musia trapit so starostami a byt len nestastny? je toto normalne?
ona ma pracu, ktora jej len dodava energiu a ja mam pracu, kde len zarabam peniaze a najradsej by som sa na nu vykaslala. vobec ma nebavi, uplne mi je z nej na grc. preco niekomu vsetko vychadza a druhemu nevychadza nic? ved aj ja mam vysoku skolu ako ona. tak ako je mozne, ze ja som si nemohla najst taku robotu, z ktorej by som sa tiez tesila?
nech mi nikto nehovori, ze to je vo mne, lebo podla mna je to osud. a co uz teda vobec nechapem, ze ona je stara a stastna a ja mlada a nestastna. no je toto normalne? nepiste mi preboha ze si mozem najst inu robotu, lebo v tom to neni. naozaj si myslim, ze je to hnusny osud a ten volakomu nadeli a volakomu neda ani suchy rozok.
a este by som chcela jednu vec vediet: cim to je, ze taka zena vie z ust vypustat tie spravne slova a vety? odkial sa to berie taka schopnost alebo talent alebo co to je? mna nikdy nic take pekne nenapada ked chcem niekomu nieco povedat. takze ja by som vlastne nemohla byt psychologicka to mi je jasne, ale ved su aj ine zamestnania, len vobec mi nejde do hlavy ako by som to mala zariadit, aby som na tom bola tak isto ako ona. teda nie taka stara, ale taka stastna a so vsetkym spokojna. da sa to vobec dosiahnut?
asi pisem jak po opici, ale normalne ma to vzalo a strasne ma to serie a zavidim jej. toto keby som mala v zivote, taketo stastie aspon na jeden rok nech aspon viem ake to je ked cloveku vsetko vychadza a vsetci ho zeru.
Preco su niektori ludia stastni a iny nie?
Zmen pracu, najdi si konicky, nieco co ta bavi, hocico, co ta bavi nech je to akokolvek divne alebo sialene, skus sa nebrat tak vazne ani zivot ani situacie s nim spojene, divila by si sa kolko tvojich blizkych pocituje to iste, len s tym, ze to dusia v sebe a navonok vyzeraju stastne. Mozes skusit zacat citat knihy duchovneho charakteru, kde dostanes odpovede na vascinu tvojich zvedavych otazok (napr. Eckhart Tolle - Moc pritomneho okamziku) Drzim palce :)
zase na druhej strane musim uznat, ze si to zasluzi. len by som rada bola na jej mieste. v mladsom vydani
Zmen pracu, najdi si konicky, nieco co ta bavi, hocico, co ta bavi nech je to akokolvek divne alebo sialene, skus sa nebrat tak vazne ani zivot ani situacie s nim spojene, divila by si sa kolko tvojich blizkych pocituje to iste, len s tym, ze to dusia v sebe a navonok vyzeraju stastne. Mozes skusit zacat citat knihy duchovneho charakteru, kde dostanes odpovede na vascinu tvojich zvedavych otazok (napr. Eckhart Tolle - Moc pritomneho okamziku) Drzim palce :)
a co jej najviac zavidim je asi to, ze ju ludia zeru. mna si nikto nikdy tak neoblubil ani neviem ake to je, ked si ta niekto vazi alebo ta obdivuje.
Sama píšeš, že ti nemáme iné písať, lebo ty si myslíš, že je to "ten hnusný osud".
takže si si odpovedala sama, prečo sú niektorí šťastní a iní nie :)
ľudia, ktorí sú leniví čokoľvek robiť a meniť vo svojom živote, to zvalia na osud a môžu bedákať spokojne ďalej :)
Mne ten pocit stastia vytvaraju AD a cigarety:D
,,na vozicku to nie je jednoduche, ale sam vies, ze nezalezi na tom, ci mozes chodit alebo nie, ale na tom, co citis a ten pocit stastia a spokojnosti to ma clovek v sebe alebo to tam neni a vtedy je vsetko na figu" Lenže ten pocit šťastia musí aj niečo vytvárať. Nie som so svojim životom spokojný (nielen kvôli tomu, že som na vozíku), takže nemôžem byť ani šťastný. A zamestnanie...kopu ľudí ho má len preto, aby sa ním uživilo, len ty si natrafila na osobu, ktorej sa pošťastilo a práca ju baví a deprimuje ťa to. Pochopiteľné. No ty máš oproti mne oveľa väčšiu šancu urobiť si život lepším, lebo keď mi raz slepý povedal, že život je krásny, asi nie je nemožné urobiť si život krajším. Skús to...
ajja som si to chcela nahovorit, ale v jej pripade to tak urcite nebude. keby si ju videl ako to z nej fici ta pohoda a stastie. to sa neda zahrat. a neni to len moj nazor, ved to o nej hovoria vsetci. je mi zo seba hnusne, ale fakt jej strasne zavidim. vies, na vozicku to nie je jednoduche, ale sam vies, ze nezalezi na tom, ci mozes chodit alebo nie, ale na tom, co citis a ten pocit stastia a spokojnosti to ma clovek v sebe alebo to tam neni a vtedy je vsetko na figu. ona ma perfektne zamestnanie a to je tiez velka vyhra.
K zopár veciam sa staviaš zle. Dobre máš starosti, prácu ktorá ťa nebaví, ale sú na svete ľudia, ktorí sú na tom horšie, ako ty! Ja som napríklad od narodenia na vozíčku, no aj napriek tomu milujem život a chcem žiť aj keď to mám ťažké! To po prvé. A ďalej, pani psychologička možno má prácu, ktorá ju napĺňa, baví, lenže to neznamená, že v súkromí nemôže mať žiadne problémy. Možno tú svoju prácu tak žerie preto, aby sa na nej odreagovala od súkromného života. Niet na svete človeka bez starostí, ver mi!