Preco su niektori ludia stastni a iny nie?

Príspevok v téme: Preco su niektori ludia stastni a iny nie?
zavistliva

preco ona ano a ja nie?
viem, ze to co tu napisem sa vam nebude pacit, ale jednoducho to zo seba musim dostat.
tak som si tu citala uz par mesiacov o psychologicke, alebo ak chcete liecitelke albertovej. kedze mam tiez kopec problemov, rozhodla som sa k nej objednat na sedenie. a namiesto toho, aby som od nej odisla stastna tak ako tu vsetci vypisuju, ja som naopak uplne deprimovana. teda nebolo to tak hned ked som odisla, to som aj bola stastna a optimisticka. ale ked som potom doma nad vsetkym zacala rozmyslat, tak som si uvedomila, co mi na tom vlastne vadilo.
hovorili sme spolu aj o tom, ze ma nebavi moja robota ani cely moj zivot. a ze mam z toho depky a niekedy sa mi nechce uz ani zit. manzelstvo mam celkom nanic a to sme spolu len dva roky. a uz si vobec nerozumieme. vlastne nic co sa tyka mojho zivota nema ziadnu hodnotu. a ked som si uvedomila, ze albertova je naopak stastna zena, ze ju bavi jej robota, ze vyzaruje len samu spokojnost a pohodu, tak mi to prislo velmi luto. co ma ona take, co ja nemam? preco su niektori ludia stastni a druhym sa nedari? preco niekomu osud nadeli len spokojnost a pohodu, a druhy sa musia trapit so starostami a byt len nestastny? je toto normalne?
ona ma pracu, ktora jej len dodava energiu a ja mam pracu, kde len zarabam peniaze a najradsej by som sa na nu vykaslala. vobec ma nebavi, uplne mi je z nej na grc. preco niekomu vsetko vychadza a druhemu nevychadza nic? ved aj ja mam vysoku skolu ako ona. tak ako je mozne, ze ja som si nemohla najst taku robotu, z ktorej by som sa tiez tesila?
nech mi nikto nehovori, ze to je vo mne, lebo podla mna je to osud. a co uz teda vobec nechapem, ze ona je stara a stastna a ja mlada a nestastna. no je toto normalne? nepiste mi preboha ze si mozem najst inu robotu, lebo v tom to neni. naozaj si myslim, ze je to hnusny osud a ten volakomu nadeli a volakomu neda ani suchy rozok.
a este by som chcela jednu vec vediet: cim to je, ze taka zena vie z ust vypustat tie spravne slova a vety? odkial sa to berie taka schopnost alebo talent alebo co to je? mna nikdy nic take pekne nenapada ked chcem niekomu nieco povedat. takze ja by som vlastne nemohla byt psychologicka to mi je jasne, ale ved su aj ine zamestnania, len vobec mi nejde do hlavy ako by som to mala zariadit, aby som na tom bola tak isto ako ona. teda nie taka stara, ale taka stastna a so vsetkym spokojna. da sa to vobec dosiahnut?
asi pisem jak po opici, ale normalne ma to vzalo a strasne ma to serie a zavidim jej. toto keby som mala v zivote, taketo stastie aspon na jeden rok nech aspon viem ake to je ked cloveku vsetko vychadza a vsetci ho zeru.

0vecka

2 Sejla si to nepochopil asu ludia ktori pridu o pracu a este sa z toho tesia... a neriesia ze o dva mesiace uz nemaju z coho zaplatit najom ale vsade rozpravaju kolko maju teraz casu... a jasne ze ja by som nikomu nevyplakaval alae uro by som sa netvaril ze ma to tesi...

Sejla

a napríklad strata zamestnania nie je až taká tragédia, kvôli ktorej by sa niekto mal považovať sa nešťastného. Ľudia sústreďujú svoje emócie tam, kde vôbec nepatria.

Sejla

0vecka tak niekto je napríklad zvyknutý na každodenné problémy a na to, že súčasťou života je ich riešiť. A aj napriek tomu je šťastný. A aj keď stratí prácu, tak to nebude hneď každému vešať na nos, lebo si je istý, že čoskoro si nájde inú, namiesto toho, aby sa zrútil a sťažoval na celý štát aj spoločnosť. Veď predsa to je jeho osobná vec. Ja keby som dostala padáka, vôbec by som o tom nerozprávala, len najbližším. Ľudia si radi prifarbujú veci, posúvajú ich ďalej a radujú sa z cudzieho nešťastia, takú radosť by som im nespravila.

0vecka

podla mna je to blbost aj stastni ludia maju kopec problemov len si to tak nepripustaju ... proste to su tie typy ze vyhodili ma z prace? no a co sak si snad najdem inu ... a tak dalej... ale nemyslim si ze maju bezstarostny zivot... skor s am izda ze to cele odsuvaju a nedaju na sebe poznat ze sa maju zle... a dost to nemam rad lebo casto som ok spokojny a potom sa stretnem s nejakym pakom co stale hovori ako sa ma super a mne sa potom zda ze moj zivot stoji za prd :)

pan d.

Zavist je zla vlastnost cloveka, nehovoriac o tom, co zleho mozes tej pani svojou zavistou sposobit. Ale najviac sa tou zavistou nicis sama, lebo ta to vnutorne zoziera, nahlodava a potom pride nie stastie ale pad.

kafe

zavistlivá, ak je to podľa teba osud aj v mojom prípade, tak ti dávam na vedomie, že JA som sa rozhodla ten osud zmeniť, nech by ma to stálo čokoľvek! A neuspokojím sa, kým nedosiahnem TO ČO CHCEM - byť šťastná, vyrovnaná, milovať a byť milovaná, mať peniaze, plniť si sny, túžby, sledovať aké sú moje deti šťastné.. A ja VIEM, že sa to ZMENIŤ DÁ. Stálo ma to roky hľadania, čo do riti robím zle, ako akým spôsobom naplniť a zohriať vnútro (srdce) aby ten môj život konečne fungoval a ja som prestala umierať. Ak si ty myslíš, že sa to nedá, tak si umieraj a trp za živa aj ďalej. Ja si chcem život užiť a aj si ho užijem. Aj keby traktory padali.. just si to tu užijem!

Sejla

nesuhlasím: Včera 22:36
trepeš. Uspech = poraziť nešťastie. Nie dostať šťastie do vienka, to môže povedať len ignorant.

nesuhlasim

arman, nehnevaj sa, ale co by to bol za liecitela, aby nasaval negativnu energiu zo svojich pacientov? to by bol nejaky strasny amater. liecitel praveze musi dodavat pozitivnu energiu a musi vediet ako to zabezpecit, aby negativna na neho neskocila. inak nemoze nikomu pomahat.

arman

nesuhlasim, totalne sa mylis.
Liecitel ani psycholog nemusi byt automaticky stastny clovek. By si sa divila, ake je to vycerpavajuce.
Niektori liecitelia nasaju vseliake negativne energie z pacientov, obcas si musia dat chvilu prestavku, aby sa vobec z toho spamatali a mohli pokracovat.

nesuhlasim

nesuhlasim s tym co tu vsetci pisete. ja som tiez byvala pacientka albertovej. no dobre, beriem to, ze je niecim vynimocna. tak sklamana som urcite nebola. ale uvedomte si, ze ona robi robotu, za ktoru jej je kazdy vdacny. take povolanie uz same prinasa spokojnost. podla mna kazdy psycholog alebo liecitel je vlastne stastny clovek. ludia ho potrebuju a on im moze alebo lepsie povedane je schopny pomoct. moze byt niekto pri takejto robote nestastny?
takze chapem zavistlivu v tom, ked pise, ze by chcela tiez take zamestnanie a ze ju stve, ked ho nema. a kto by nechcel? kazdy by prijal byt obdivovany, vazeny, uctievany. vy snad nie? ja veru ano a kludne to priznam. nebolo by to perfektne, keby ma na kazdom kroku vychvalovali, vsetci by ma mali radi, nikto by mi neublizoval? lebo ved takemu super cloveku by sa to ani nikto neodvazil, nie? po tejto stranke musite uznat, ze ma albertova stastie. ja proti jej osudu nic nemam, ja si ju tiez vazim, len tym chcem povedat, ze to nebolo len tak, ze sa takto vypracovala. musela k tomu mat aj poriadny kopec stastia.na svete neni zas az tak vela ludi, ktori maju taku charizmu. a s tym sa treba narodit, a to je to konkretne stastie o ktorom hovori podla mna aj zavistliva. aspon ja som to tak pochopila. charizmu nema clovek preto, lebo mal tazky osud, tu dostane do vienka mozno uz pri narodeni.