Dobrý deň..nemám žiaden konkrétny problém, len by som chcela zistiť,či sa už niekto ocitol v podobnej situácii, lebo ja si už neviem dať rady. V máji som ukončila strednú školu a ako čerstvý absolvent sa obávam,že si nenájdem prácu. Študovala som na škole, ktorá ja spojená so sociálnou prácou a keďže takéto zamestnania sa najťažšie hľadajú,a ešte k tomu aj na východe, bojím sa,že nič nenájdem. Veľmi som chcela ísť na vysokú školu, ale rodičia (aj keď majú peniaze) mi ju nechcú zaplatiť, tak musím ísť do práce, aby som si ju mohla zaplatiť sama. S rodičmi nemám zlý vzťah, ale s oboma sa fakt nedá vyjsť. Dokonca musím od septembra prispievať na domácnosť, keď chcem u nich bývať. Môj priateľ ide na VŠ na opačný koniec republiky. Neviem, ako to zvládnem ešte aj bez neho. Kamarátov nemám žiadnych, lebo všetci sa mi otočili chrbtom. Neviem, čo budem robiť...a som z toho zúfalá, že príde september a ja budem musieť trpieť rodičov a nebudem mať prácu...viem, že je veľa možností..že sa môže niečo pritrafiť..určite sa budem snažiť ako len viem, ale už teraz mám z toho depresiu..
Obavy z nezamestnanosti, samoty
Dede2222 - ďakujem za podporu, verím že to zvládnem..vlastne, určite to dám :)
arman - verím, že aj toto je jeden zo spôsobov, ako sa to dá všetko zvládnuť. Buď si istý, že urobím čo najviac..ste ma všetci nakopli a povzbudili..:)
Som este v horsej situacii nez ty, a musel som sa to naucit zvladat. Ked clovek zvladne byt sam so sebou, tak objavi sameho seba, a vsetko ostatne v zivote mu funguje lepsie. Ale lahke to nieje...
Musis sa naucit vymysliet si program na kazdy den, nepodlahnut strachu, depkam a mat silnu vieru, ze to vsetko zvladnes. Musis sa naucit mat sama sebu rada, verit si, byt sama sebou. Je to v podstate cesta duchovna, iba clovek bez ducha sa boji samoty. Tak vela stastia. ;-)
Tak to je ozaj blbé...ale ako čítam, možnosti v tvojom okolí nie sú, takže aj tak sa budeš musieť postaviť rodičom a ísť si za svojím..len to nevzdávaj, odhodlanie a naštartovanie je totiž vždy prvý krok..tak sa drž a choď si za svojím cieľom, lebo ak ten nemá človek, tak je živá mŕtvola...
To ja neriesim. Ja by som ti vedel poradit:D Ja som stary lisiak.
pan d. - ja by som brala hocijakú prácu..a nemôžem si ani vyberať, lebo nie je ani jedna na výber..:) a len pre info..nechcem ísť učiť na VŠ..ale len študovať..skús mrknúť príspevky dole a všimneš si ;)
Ak chce clovek ist na VS ucit, tak by mal byt profik a prisny na seba, aby tych studakov aj cosi naucil. Teoriu sa vie naucit kazda bifla.
Treba brat kazdu pracu, aka je na dosah, aby som ta trochu povzbudil:D Ak si budes prilis vyberat a namyslat si aka si potrebna, tak budes sediet doma na zadku.
pan d. - po prvé, ďakujem za podporu :) a po druhé, keď si len myslela, že bude učiť na VŠ a nič preto nerobila, tak inak to dopadnúť asi nemohlo..:) to je asi všetko čo ti na to poviem..
Jedna moja znama si myslela, ze bude ucit na VS a teraz ide robit skladnicku.