Dobrý deň..nemám žiaden konkrétny problém, len by som chcela zistiť,či sa už niekto ocitol v podobnej situácii, lebo ja si už neviem dať rady. V máji som ukončila strednú školu a ako čerstvý absolvent sa obávam,že si nenájdem prácu. Študovala som na škole, ktorá ja spojená so sociálnou prácou a keďže takéto zamestnania sa najťažšie hľadajú,a ešte k tomu aj na východe, bojím sa,že nič nenájdem. Veľmi som chcela ísť na vysokú školu, ale rodičia (aj keď majú peniaze) mi ju nechcú zaplatiť, tak musím ísť do práce, aby som si ju mohla zaplatiť sama. S rodičmi nemám zlý vzťah, ale s oboma sa fakt nedá vyjsť. Dokonca musím od septembra prispievať na domácnosť, keď chcem u nich bývať. Môj priateľ ide na VŠ na opačný koniec republiky. Neviem, ako to zvládnem ešte aj bez neho. Kamarátov nemám žiadnych, lebo všetci sa mi otočili chrbtom. Neviem, čo budem robiť...a som z toho zúfalá, že príde september a ja budem musieť trpieť rodičov a nebudem mať prácu...viem, že je veľa možností..že sa môže niečo pritrafiť..určite sa budem snažiť ako len viem, ale už teraz mám z toho depresiu..
Obavy z nezamestnanosti, samoty
Na aku skolu a aky odbor chces ist studovat?
a prečo nejdeš s ním?.. v BA sa veľmi ľahko hľadá práca v porovnaní s východom a zvlášť len so strednou školou... hoci aj nejaká brigáda..
áno, ide do BA..je to dosť ďaleko :(
Kam ide priateľ študovať? do BA?...