Operácia na sukromnej klinike a kontroly v štatnej nemocnici. Je to spravne?

Príspevok v téme: Operácia na sukromnej klinike a kontroly v štatnej nemocnici. Je to spravne?
Klara111

Bola som na operácii v jednej sukromnej klinike. Za operáciu som dala spolu so všetkym 1500 eur. No bola som dosť sklamana z toho ked mi chirug kazal chodiť na pooperačne kontroly ,sice k nemu ale do štatnej nemocnice (kde tiež pracuje)
Myslite že ak robil kontroly v štatnej tak mal ešte aj od štatu nejake peniaze za tie kontroly?
Aky mate nazor? Podla mna je to dosť nespravoslive že som zaplatila na sukromnej klinike a nakoniec kontroly boli v štatnej. A pritom neišlo o to žeby chirurg aj týžden na tu sukromnu kliniku neišiel pretože on tam operuje skoro každy den a ak aj neoperuje ma objednanych pacientov na konzultacie tak kludne mohol robiť aj tie kontroly. Nenapada ma nič ine jedine že by mal aj od štatu ešte nejake peniaze za kontrolu v štatnej nem.

hohohoho

Klara, schvaluje sa len legislativa, nie konkretne peniaze, tie musi najst nemocnica z penazi zaplatenych zdrav. poistovnami..

qqqqq

110 je vela za operaciu? vies kolko ja zaplatim robotnikovi? a za aku pracu? ktoru potom musim dorabat(a to mam inu kvalifikaciu) a prerabat co ma stoji cas a dalsie investicie navyse este.
co ale neviem, je ze sa neviem sama zoperovat :)
mozno tak pichnut injekciu by som este zvladla...
no a ak vlada aj schvalila lekarom nejaku tu almuznu navyse, to este neznamena dat - ze ju skutocne aj dostanu. schvalit a dat sa zial nerovnaju :()
aj tak je to dost malo

Klara111

hohoho
a ak nemaju lekari vyplatu od štatu tak, kto ich plati? Upresni mi to prosim. prečo potom chcu vyššie platy a vlada im to buť schvali alebo nie? To sa nerata ako plat od štatu? Teraz nemyslim tu sukromnu kliniku

Klara111

qqqq
upresnim tu sumu: pacient zaplati za vyber operatera 270 eur, z toho ide 110 lekarovi a ostatne nemocnici. Takto to maju vypísane na klinike.

qqqq

jaj, a ak si lekar musi(co musi) privyrabat v sukromi, je to praca nadcas(vo svojom volnom case) v case kedy by mal oddychovat, zrelaxovat sa, venovat sa rodine, ...
takze keby boli skutocne dobre zaplateni v 1 zamestnani, mohli by si po praci mozno aj oddychnut a nacerpat nove pracovne sily na dalsiu narocnu operaciu.
to sa neda vydrzat donekonecna, organizmus sa opotrebovava :) zial

qqqq

ano, chapem.
pooperacne komplikacie zial byvaju a su individualne, neviem o ake sa jedna u teba, ale to vobec nemusi znamenat ze chirurg op. odflakol ci nezvladol ci zle odviedol,
a tiez nemas istotu ani ked si zaplatis sukromnu kliniku.
a obycajne v sukr. klinike ma lekar tiez dohodnuty fixny mesacny plat, co je mozno lepsi ako v statnej, kedze si potrebuje privirobit . lebo ver ci nie, v statnej je to nadalej mizerne, ale tazko vysvetlis ludom...
to co spominas nejakych 110 eu, to si akoze myslis, ze to dostane lekar? :) to ide zariadeniu, lekar mozno z takej sumy 10-20 eu, tak aku ma mat motivaciu...
a este co si spominala? jaj uplatky tvojej kamaratky :) tak JEDNA PANI POVEDALA...never vsetkemu, ale ak aj nieco dala, asi sama chcela, dala kolko uznala ona, nie kolko je ten chirurg skutocne hoden za taky vykon.
a uplatok?uplatok je predsa nieco co si akykolvek clovek(lekar, uradnik, politik, policajt,...ja neviem kto vsetko) vypyta predom a ak nedas, tak proste nemas-teda neda ani on co pozadujes. to je uplatok a myslim, ze to je trestny cin na oboch stranach.
ja naprr.-zial, bezne davam take "uplatky"co si asi mala na mysli(za odmenu) casnikom v restike, kaviarni, napriek tomu ze ma obsluzia po polhodine cakania, donesu mi studene, spravaju sa nevludne...ale poklada sa to za samozrejmost, ze v podniku ten "uplatok" proste das a to niekedy aj niekolkokrat denne :) a za co?

Klara111

qqqq
dakujem za odpoveď, potom teda už vôbec nechapem prečo to takto praktizuje, že niekomu kto je znamejši urobi kontroly aj na tej sukromnej ak už tam boli operovaní. Pritom tam je, ak nie každy den tak každy druhy určite. Kašlem už nato. Operácia sa aj tak nepodarila, ja som dufala že ak si zapaltim sukromnu kliniku sa bude snažiť urobiť operáciu lepšie ale nie. Mam kamaratku ktora bola u neho v štatnej nem. na tej istej operácii ako ja asi mesiac po mne. Nič neplatila šlo to cez poisťovnu a nema žiadne komplikacie ako ja. A za vdaku mu dala ešte aj nejake peniaze do vačku po operácii. takže ulatky funguju nadalej každy sa rad odmeni ak sa operácia podari. Pretože každy si povie ved on ma iba plat od štatu tak zato že to dobre zoperoval dam mu niečo zato. Potom v tej štatnej sa plati za vyber chirurga kde on ma z toho odmenu k vyplate 110 eur. Si zratajte ak ma minim.2 pacientov na operáciu denne v štatnej nemocnici že aspon 5 za mesiac si ho týmto poplatkom zabezpečili aby ich operoval on a nei iný chirurg v den operácie. Určite sa mu aj poštasti že si ho zabezpečia aj desiati v mesiaci týmto poplatkom to je 1100 eur plus k vyplate a on ako špecializovany chirurg si myslim že ma peknu vyplatu od štatu + tieto poplatky za zajednanie chirurga pri operácii + sukromna klinika kde z mojich 1500 eur mal minim 500 + uplatky ako od mojej kamaratky. Takež stale sa vam zda že je chudačik?
Keby aspoň operáciu neodflakol je mi to jedno nech si robi podvody.

qqqqqqqqqqq

... z kontrol od poistovne v "statnej" urcite NEMAL a NEMA Nic, tym si mozes byt ista-iba ak nezaplatenu robotu navyse za rovnaky "statny" plat, nemusis sa tym uz trapit.
- a o tych uplatkoch radsej pomlc, ak teda nemas PRIAMY dokaz(co sa tu "traduje" od cias socializmu :DDD-asi mas na mysli nejaku preexpirovanu cokoladu, nebodaj kavu ci flasku? :DDD
zlate stare babicky s vykrmenymi husami uz asi "nechodia" ...
- alebo ty davas uplatky???
lekar s echt zodpovednostou a echt narocnou, stresovou vycerpavajucou pracou zije moja zlata z dost mizerneho platu(a musi platit napr.aj robotnikovi-(a to podstatne viac nez zarobi ten lekar),ked nieco potrebuje, tiez ho stoji chleba tolko isto co aj teba, nevraviac o case ktory tomu-praci venuje tyzdenne navyse v praci-co mu nik nezaplati, a este aj MIMO prace o com ani netusis a dalej financie co musi investovat aby vobec mohol vykonavat lek. prax a rozne staze seminare co niesu vobec zadarmo ani za malo, povinne kongresove poplatky, nahananie bodov, certifikatov vsetko za nemale poplatky, platit do komory, ktora neochranuje lekarov ale pacientov ale lekar plati...