Pes a obchod

Príspevok v téme: Pes a obchod
Annie.S

ahojte, neviem, tak sa pýtam. môže pes do Obchodných centier? ako je napr. Aupark, max,.. atd. pretože psa mam ešte len mesiac, v dome, a nikde som ešte nebola.. a vôbec neviem ako to funguje. mala by som ho v kabelke, veď to je taká mala kôpka. auto nemám, idem vlakom. už som bola raz s ním v tescu, ale to si spal v kabelke, nikto ho nevidel, a samzrejme, vedela som že tam určite nesmie,kvôli potravinám..ale do obchodu s oblečením..?..

Deria

odcervovat ano ale treba mysliet na to, ze to nici crevnu floru (tak ako antibiotika), takze potom treba davat nieco na vybudovanie crevnej flory.
starsich psov uz ockovat nedavam, je to riziko, imunitny system musi byt totiz v 100% poriadku a u starych zvierat je uz oslabeny.

xdanielax

urcite s nim treba chodit pravidelne na preockovanie k veterinarovi kazdy rok, to si pozri v preukaze kedy bol naposledy, a snaz sa neprist po termine.
A odcervovat aspon kazde tri mesiace - je to dolezite najma ak psiky byvaju v bytoch a pohybuju sa na sidliskach.

yorki

a ešte sa opýtam, ak má psík 10 rokov treba ho ešte odčervovať alebo nejako očkovať ? psíka som dostala pred rokom a pol do opatery, tak sa v tomto nevyznám.

xdanielax

to je pravda, ze tie granule nebudu asi uplne naj, moj pes ma tiez chudak vselijake zuby, kamen atd... a to este nema ani 4 roky. Naproti tomu psy na vidieku krmeni "barscim" maju zubky uplne nadherne.

mlost

deria dik :) prave skusam pisat z mobilu tak to hadam odpise :D paci sa mi taky system a nabehneme na to co najskor... :) . a gn :)

Deria

popisem ti, ako robim ja. kupim mäso, (pozeram na ponuky) druh mäsa by sa mal tiez striedat. hydina, hovädzie, morka, sem tam davam aj bravcove alebo koninu, atd. naporcujem ho a zamrazim, aby som ho mala vzdy poruke. mäso uvarim aj na dva tri dni a ako prilohu davam väcsinou to, co mam aj ja na obed, ibaze dosolim a dokorenim az ked psom odlozim. niekedy im tam frcnem trosku soli, aj ked by sa nemalo:) davam zemiaky, ryzu, cestovinu, krupy, mozes dat ovsene (varene) vlocky, atd. k tomu im tam takmer vzdy postruham trochu mrkvy, alebo uhorky, ci cukiny, dyne alebo aj jablko. co je velmi zdrave aj pre psov, pridat tak raz za tyzden do stravy trochu kyslej kapusty, ktoru nakrajas. jednej mojej fenke to super upravilo zazivacie problemy. mimochodom, poradil mi to vet. strava by nemala obsahovat menej ako 50% mäsa, priloha tak 30% a zbytok zelenina. ak mas prave nejaku polievku, (nie sackovu:D)mozes tam lyzicu-dve pridat. nezabudni na ten kalcium. kosti tak 2x do tyzdna (nie hydinove!)ale nie vela! tvaroh, jogurty, neviem, co este, lebo ja davam mojim kalcium v tabletach ale prirodny, z ustric a dateliny. je to istejsie, lebo pomer kalcia a fosforu je u psa dolezity a syntetickym kalciom v tabletach by si mohol psa predavkovat.
ono sa to vidi vsetko narocne ale nie je. var pre bastiana skoro tak, ako pre seba. kedysi davali psom len to, co zostalo z obeda a boli zdravsi, nez dnes. hadaj preco, lebo ked mal majitel rozmanitu stravu, mal ju tym padom aj pes a predovsetkym, nenapchavali psov vselijakymi umelinami.
inac, vela som nacerpala od jednej odbornicky na vyzivu psov, (ochranarka zvierat, radi zdarma!)ktora neuznava granule, preferuje varenu stravu alebo barf, zostavuje dokonca chorym psom jednotlivo jedalnicky a pisu jej majitelia psov nielen z nemecka ale aj inych statov, pretoze je vynikajuca a ma znalosti veterinara. dufam, ze som ti trochu pomohla, uz len do toho!:)

lost

nj, to fakt radsej budem pripravovat aj jemu :D

urcite mi tych par minut denne nestoji za to aby som ho mal o 2-5 rokov menej ...

mas nejake recepty ? :)

Deria

lost, presne tak, granule a konzervy su humus. od peria, kopyt, mocu,zobakov az po chore zvierata, vratane liekov a hormonov, vsetko je v mucke, ktora sa pridava do krmiv. a s konzervantami, eckami je to asi takto: vyrobca moze na obale deklarovat, ze tie svinstva tam nedava, pricom ani neklame. ale ti, ktori mu dodvaju rozne indiegrencie do krmiva ich tam vsak davaju! a takto zostava vyrobca vierohodny a zakaznik spokojny.:) (len pes musi zrat to, co dostane, lebo nema na vyber)
s tou pripravou krmiva by si havovi urobil najväcsiu radost. :) ja tu mam obcas psa mojich znamych, ked idu na dovolenku a ktory dostava doma len granule. ked ho dovezu, tak vresti uz na ulici a taha sa rovno do kuchyne ako zmyslov zbaveny, pretoze sa tesi na moju varenu stravu. jeho panicka tvrdi, ze vzdy, ked pride od nas, trva dva dni, kym ho prejde smutok. tak som jej poradila, nech mu uvari napr. kura s ryzou a hned na mna zabudne. :D tak sa aj stalo, vraj to zabralo.
ale ak chces pripravovat krmivo, asi vies, ze nesmies zabudnut na pestrost, lebo pes nie je zivy a zdravy iba z mäsa. a treba mysliet aj na prisun kalcia. (najlepsie prirodne)