ahojte, neviem, tak sa pýtam. môže pes do Obchodných centier? ako je napr. Aupark, max,.. atd. pretože psa mam ešte len mesiac, v dome, a nikde som ešte nebola.. a vôbec neviem ako to funguje. mala by som ho v kabelke, veď to je taká mala kôpka. auto nemám, idem vlakom. už som bola raz s ním v tescu, ale to si spal v kabelke, nikto ho nevidel, a samzrejme, vedela som že tam určite nesmie,kvôli potravinám..ale do obchodu s oblečením..?..
Pes a obchod
xdanielax, ano tiez si to myslim, ale raz uvidis, ze nejaky magor kychne v pekarni (ci ako sa to vola kde predavaju peciva) alebo tie peciva rovno chyti a vrati, tak akykolvek iny, mozno aj tulacky pes, bude ten najmensi problem :D
je to na sveodmi jednotlivca..
ci sa o psa stara OK aj zo zdravotnej stranky..
ale ano, su to veci, kde ich aj ja nerad vidim, ale ako hovorim, matematicky a fyzicky je to absolutne jedno.. ved len ryzu valaju po zemi a ani neoplachnu (nemozu, zacala by klicit? :D )
cize fakt, pes je malicko..
i ked z principu by sa to malo respektovat :)
co mi vadi je, ze Tesco Trnava Obchodne Centrum ma Pet centrer vnutri a nepustia ta tam, pokial si ta SBS vsimne, resp. zalezi to na tom, ci to vies prepasovat, ja tam bezne chodim na drzovky, pes na zemi bez voditka a idem.. zatial ani raz ma nevyhodili.. i ked par krat vsimli, ale povedal by som im svoje.. :)
lebo tento priklad je extremne psycho, kedze chcem ist len do pet centru
ale je to obchod, ktory je svinsky, zdiera zamestnancov atd, marze ako ma Marse, cize chodim s nim do Rakuska, tam su milsi ludia a milsi podnikatelia :D
cize mozem kakat tieto obchodne centra, chodim tam napr do auparku len z dovodu, aby pes nevypadol zo socializacie, cize sem tam preventivne..
mam rada psy, sama jedneho mam, ale podla mna pes nema co robit v potravinach, v nemocnici (pokial to nie je terapeuticky pes), rovnako tak v lekarni, alebo drogerii - kabelka nekabelka.
Inak mi psy nevadia nikde, ak su vychovani (tzn. socializovani).
ked ides do obchodu, nieco kupovat,jedna sa o kupno predajny vztah. kazda pravna strana si zada svoje podmienky a druha strana ma pravomoci vychadzajuce z daneho zakona. ty nemozes porusit zmluvne podmienky, lebo ta vykopnu a mozes nadavat a trebars aj zavolat zachranku nech ti daju nieco na ukludnenie. treba si zistit, ktory obchod toto umoznuje, a ktory nie. zvacsa su na dverach jasne piktogramy
okrem tesca može všade. tam stojí ochranka a nepustí ta dalej, aj ked je v taške. Mám mini yorkiho a ešte ma s ním nikde do tesca nepustili, hoci bol v taške.
U nás v optime je, že do OC môže ísť ale skoro každý butik má pri vchode obrázok s preškrtnutým psom, ale bol tam chalan s malým šteniatkom, chodil do každého butiku a predavačky len ochkali, čiže s psíkom v kabelke by nemal byť problém (aspoň v košickej optime)
Myslim ze ak vojde pes do potravin ako je Tesco, tak nie ze moze ich poskodit, ale skor ich vydezinfikuje, tj. pes nie je spinavsi ako samotne potraviny v Tescu.
True story.
Aupark = moze
Polus = nemoze
ale ja osobne ho beriem vsade kam sa mi ho zbrat chce (okrem potravin, lebo sa mi nevojde do kabelky)
A ked ta vyhodia, tak na nich nadavaj, ze co si to dovoluju a ci chcu prist o zakaznikov..
Ty mas peniaze, ty si zakaznik, ty mozes menit pravidla ;)
Tvoj hafan sa tam lahko strati, bezne nosia male psiky v taskach aj vacsie na voditku.Ved to casto ani nie je vidiet, ked je maly a mas ho v taske.
Inak kuriozitka-minule som videla, ze mali psa vylozeneho v kaviarni na stole...to uz bolo fakt privela, ale nikto ani okom nemihol.Ale aspon viem, kam nemam chodit.
Baby s kabelkovymi psami v auparku su uplne bežné
Ahoj.Keď sa inak nedá, tak ho zober.Čo som ja bola v obchode tak tam boli ľudia aj s mini psíkmi napr.s yorkshirom, civavou a tak.