Ahojte, chcem sa vás opýtať na spôsob akým sa vám podarilo schudnúť. Športujem skoro každý deň, ale váha nejde stále dolu. Keďže sa venujem bicyklovaniu spevnili sa mi stehná, ale teraz vyzerajú podstatne hrubšie ako kedysi. Mohli by ste mi poradiť, ako športovať bez toho, aby sa mi vytvárali svaly na stehnách a ako upraviť jedálniček.
Športujem ale nechudnem
Magy - keby tak vsetkym, ktore tu pisu, ze "nechudnu" islo o to, aby boli zdrave ..
Niektori ludia si neuvedomuju, ze proces chudnutia znamena v principe odburanie neziaduceho tukoveho tkaniva. Lenze pokial intenzivnou telesnou namahou lahky tuk vymenis za tazke svaly, tak na vahe svoje chudnutie neuvidis!
Povedane recou fyziky - jeden cm kubicky tukoveho tkaniva je lahsi, ako jeden cm kubicky svaloviny. Uz chapes, preco to na vahe nevidis? Vymienas tuk za svaly a tie su pri rovnakom objeme tazsie, ako ten tuk, ktory odburavas a spalujes. Teda ich nemusi byt objemovo tolko, ako tuku, ale vaha ostane priblizne rovnaka. Lenze privela tuku nie je zdrave, ale ak mas svaly, tak na to sa maloco da namietat. Pokial ich nie je privela, samozrejme. To uz by si nevyzerala ako zena... :)
CO sa tyka sumernosti postavy pri cviceni, treba tie cinnosti striedat, resp. mat ich viacero, nie len jednu (cyklistiku). Potom dochadza k nesumernosti rozvijania svalovej hmoty. Doporucujem pridat nejaku cinnost, zameranu na horne partie, skvele je napr. plavanie. Plavat, plavat a plavat az kym nebudes mat pocit, ze ti ruky odpadnu. Kraulovat do umoru, pracuje cela horna cast tela. K cyklistike uplne idealne.
A potom budes mat telo kraaaasne, sumerneee, hoci na vahe nebude rapidny ubytok. Ale budes zdrava, a o to predsa ide, nie? ;)
Aj podla mna treba sportovat s mensou intenzitou :)
a prijimat vyvazenu stravu.