Ahojte, chcem sa vás opýtať na spôsob akým sa vám podarilo schudnúť. Športujem skoro každý deň, ale váha nejde stále dolu. Keďže sa venujem bicyklovaniu spevnili sa mi stehná, ale teraz vyzerajú podstatne hrubšie ako kedysi. Mohli by ste mi poradiť, ako športovať bez toho, aby sa mi vytvárali svaly na stehnách a ako upraviť jedálniček.
Športujem ale nechudnem
ahoj, treba sa zamerat nie len na cvicenie, ale aj na stravu. Co sa tyka cvicenia odporucam 4krat do tyzdna posilka s 20 min intervalovym kardiom v pomere 2:1 ( 2 min makas co najviac das, napr na stacionarnom bicykli das malu zataz a slapes najrychlejsie ako to pojde a 1 min das ukludnujuce tempo ale nie prilis pomaly, tak sa to opakuje po dobu 20 min) a k tomu vypalovacie cviky, cize minimum 4 serie jedneho cviku,vela opakovani a hlavne ich rob pomalinky s minimalnymi vahami. Ked k tomu upravis stravu aby si mala primerane porcie, vela bielkovin, ryby, pravidelne hodiny jedenia a vela cistej vody. Vysledok sa musi zarucene objavit.
vyskusaj kazdy den vybehnut 4x na 12 poschodie alebo zabehaj 15kol denne neexistuje aby si neschudla.ja ked som bola zdrava stihla vzdy sportom bez diety som to dosiahla.ak sportovat budes ale bicigel na rovine lebo to je slabota chod byciglom do kopca do Kavecian alebo na prednu horu biciglom vsetko spalis a este aj si mozes dopriat na veceru aj chlieb so slaninou a ty cgudnes.ziadnu dietu nemusis drzat ak miesto rovinu zmen na strmy kopec po nom vybehni a vyjdi byciglom.v minulych storociach ludia cely den dreli na poliach a pritom jedlu mastne jedla a netrpeli obezitou.dobre jedlo patri k zivotu.hlavne sportuj taky sport kt mas rada.rovinu vymen za dlhy strmy kopec vybehni po nom 12krat uvidis ako sa vypotis.
Ja taktiež športujem a mám 70 kg pritom mám ale súmernú postavu (svaly v mojom tele vážia vyše 50 kg plus kosti atd.= keby som nemala žiadny tuk tak by som vážila 60-65kg). čiže fakt VAHA NIC NEZNAMENA!!! Aj fitnesky sú váhovo ťažké a pritom sú štíhlučké. Hlavné sú miery a súmernosť postavy.
jj
dolezitejsie ako vaha je spominana sumernost a kondicka. naco je dobre mat 50 kil a nevladat ani vyjst hore po schodoch.
tak, su baby, ktore vazia 50kg ale maju to tak blbo rozlozene, ze su z postavy nestastne....
vaha je relativna, dolezite ako to mas rozlozene, a nato je jednoduchy sposob ako to zistis, pozres do zrkadla, a vies na com si
Zut: podstatne su vzdy miery, hmotnost v kg je druhorada, zavisi od konstrukcie tela, od svalovej hmoty atd, dolezite je ze mas krasne sumernu postavu a na svoju vysku vynikajuce stihle miery (a tie kozy teda suprove :DDD)
pas mas stihlunky, boky stihle, mozes byt spokojna!
Ahoj, ja mam podobny ´problem´, ja som nabrala par kil kvoli sedeniu za bakalarkou, tak si to teraz v lete kompenzujem. Denne bud plavam, korculujem, alebo bicyklujem, kazdy tyzden som niekde na pardnovej turistike. Ani nie tak kvoli chudnutiu, skor ma to bavi. Ale pohybu mam dost. A nezdravo som sa nikdy nestravovala. Napriek tomu, rucicka vahy sa nehybe, obcas skoci aj vyssie, nez by mala. Ale ked sa na seba pozriem do zrkadla, az taka tragedia to nie je. Pri mojej vyske 169 cm mam 63 kg, co je celkom dost, ale relativne sumerne miery 94-66-94 a to je hadam v poriadku :)Tak dufam, ze tie kila mi fakt naberaju svaly a vacsie prsia. Skratka pozitivne veci:) Snazim sa o tom samu seba presvedcit. Dolezite asi je ako sa citis a ked sportujes, nemozes sa citit zle. Drzim palce :)