Psychológ

Meretseger

AD som nedostala, ale nadopovala som sa pár kusmi tých, čo mi ešte zvýšili. A žijem. Trochu ma tým lekárka naštvala, keď mi ich tak kategoricky odmietla dať :-/
Rost: Hej, sú žiaľ typy ako ja, čo chceli ísť na psychológiu, lebo nevedeli, čo so sebou a sami si chceli riešiť nejaký problém (to vraj platí pre každého psychológa, neviem). Ja by som si síce nepilníkovala nechty, ale houby by som pomohla, keď neviem pomôcť ani sama sebe. Neviem, aké je štúdium psychológie; prijímačky boli triviálne a psychológovia navštevujú aj také divnosti typu filozofia. Sigmundov Freudov bohužiaľ nebýva moc, no:)

Rost

No to je ine ak take veci hovori to potom meni vec.Inak amozrejme,vedia skoro vsetci psychiatri robit aj sami iba sa oplati viac mat za den plnu cakaraen "5-mintovych pacientov" ako sa kazdemu venovat.A este je jednoduchsie poslat niekoho dalej ako sa snazit nieco spravit.Pokial viem tak psychiataer ma v kompetencii robit aj terapie a ine veci , v podstate to je este "vylepseny" psycholog , len akosi sa vsetci pretransformovali z opatery o cloveka na vydajnu liekov, tak ako zbytok doktorov ved ono sa niet co cudovat v dnesnej dobe.Mne to pride ze keby mam na to papier tak zoberiem zoznam liekov a vyberiem si aj sam aj diagnozu , naco doktor uz ? Doktor sa ma podla mna z principu starat o pacienta a ak nie tak nech sa venuje niecomu inemu.Viz pani Albertova - to je doktor , taki by mali byt.Nie ze : ako sa citite ?, fajn tu je recept, dovidenia, dalsi...A ze ich tu je dost takze casu by mali iba je to takto jednoduchsie ako to je.A inak na druhej strane aj psycholog takisto , na skole velke litanie o tom ako co posobi na cloveka a co s cim suvisi,co presne hovorit , ako sa spravat, este aj co si maju obliect niekde ucia ,a pride clovek k psychologovi a polovica si tam "pilnikuje nechty" a nechaju cloveka 45-50 min ani o minutu viac (to uz by bola robota zadarmo si to rozplanovat na 60-minutovky).A co nechapem takisto ze naco ide niekto na pomahajucu profesiu , naco tu je 50 skol na vyber ked ho to potom nebavi,nevenuje sa tomu ,nic si nepamata z ucenia, je z toho nervozny a nema k tomu absolutne vztah a robi to ako keby niekde nasilu musi vykonavat verejnoprospesne prace.

weird_

rorschach vypoveda skor o psychologovi, ved to je tak subjektivne ako to vyhodnoti, ze nechapem ako to mozu brat do uvahy! som nevedela, ze to este robia...

ked psychiater predpisuje lieky, hadam by mal byt schopny diagnostikovat cloveka aj sam,nie?! ze na to nema cas je velmi ubohe a smutne, ale urcite to nie je dostatocny dovod. a ak to *nevie*, tak preco je psychiater??? O_o

pan d.

Aj mne dala psychologicka nejaky test a to bolo vsetko, IQ mi merala dvakrat, hoci som jej povedal, ze si IQ merat nechcem, tak mi to nanutila, raz som ho mal nizsie, potom druhykrat vyssie. Prd zistila, ze cosi hranicne, to mi povedala psychiatricka.

Dede2222

Som zabudla dopísať..vidíš so mnou sa ani nerozprávala, na začiatku hneď keďže bol otec alkoholik sa ma pýta, či požívam alkohol, povedala som, že nie ale napriek tomu sa stále vypytovala, či som si istá...odvtedy bol celý test bojkot a to poviem aj psychiatrovi, že bola reč o dotazníku a tom, že sa bude pýtať, čo a ako počas nálad a podobne..ale nie realita bola asi taká, že základné informácie získala a šup ho tam machule, kresby nejaký test..a the end..žiadne rozprávanie, také strojené, škatuľkované, sledovanie času a počas testu behanie poza môj chrbát a vybavovanie si svojich vecí...prišlo mi to tak, že ju platí človek za to, že si počas času kedy som tam bola, vybavila kopec svojich vecí..

Dede2222

Rost, ale isto nie s takým spôsobom ako ona..keď jej poviem, že tam je machuľa, tak čumí na mňa ako na zjavenie, keď neviem nakresliť strom, tak zhučí na mňa, že to čo som za človeka...ako sorry, ale strom som kreslila niekedy na zš a to už je nejakých tých 16 rokov preč..takže asi tak, svojím prístupom dostala na blbé otázky blbé odpovede..

Rost

projektivnymi metodami ako rorschach (machule) a kresby sa da dost dobre urcit osobnostny profil tak to robila pre to aby asi vedela ci k tomu mas sklony.Ja tomu sice na 100% neverim ale verim v to ze to nieco zisti.A to nevadi ze sa nevies sustredit alebo sa ti to nechce robit o to prave ide ze sa to odrazi na vysledku a aj napriklad neodpovedanie na to co vidis na skvrne je pre psychologa vyhodnotitelny fakt.Samozrejme ze aj dotaznik by k tomu mal byt ako sucast testov ako hovori Meretseger.A tie "machule" u nas pouziva snad 80% psychologov.Ja som to na zaciatku absolvoval tiez , takisto ma to trochu sklamalo , bol som velmi vystresovany a deprimovany som mal aj tep na odpadnutie a chcel som sa rozpravat a este som musel cakat kym sa testy dokoncia ale neskor ked sa mi trochu ulavilo po rozhovoroch som to pochopil ze to treba.

Dede2222

Presne...takže dúfam, že zajtra budem múdrejšia a pri lepšej nálade mu možno od srdca poviem na čo je dobrá tá jeho psychologička...ale pochybujem, na to ma príliš drží depka...