Nema nahodou niekto skusenost s podavanim ludskych antihistaminik zvieratam? Najlepsie mackam... Mam kocura alergika a ked sa velmi skrabe, vet mi odporucil podat mu v malom mnozstve dithiaden, zodac, zirtec a pod. Zatial som to neskusala...
Antihistaminika pre kocura
Pre macku by vraj stacila stvrtka... Ale zatial to teda neriesim. Na tom spominanom fore zaregistrovana som, aj ked uz tam moc nechodim, pozerala som si starsie temy aj tam, ale o alergiach tam toho az tak moc nie je. Resp. kazdy sa stazuje, ze jeho macka ma priznaky alergie a ze co ma robit, ale asi nikto tam nenapise, ako dopadli pripadne testy a ci/ako sa im podarilo priznaky potlacit...
dazdovka666 - vobec nie. Skus dat kocurikovi najprv polovicu. Mozno bude stacit.
dazdovka666 verím že máš svojho kocúrika nesmierne rada.Skús to riešiť bez ľudských liekov,naozaj prešla som toho veľa hlavne anglické fora a nikto neodporuča ľudské lieky zvieratám.pokiaľ nemusíš neskušaj to.skús nakuknúť na stránku pre mačkárov ja tam chodím už viac ako 3 roky a možno aj tam niečo nájdeš.je tam kopec báb ktoré sa roky venujú chovu mačiek hádam ti poradia a je tam aj veterinárna poradňa. stránka sa volá c a t s
to xdanielax: Ked si hafanovi davala ten Zodac, aj sa to na nom nejako prejavilo, bol ospaly?
Ahojte, dlhsie som tu nebola, dik za tipy. Ten clanok si precitam vyzera ozaj dobre, zatial som ho len tak rychlo prebehla... Koloidne striebro pouzivam a musim povedat, ze zo vsetkych "dezinfekcii" posobi asi najlepsie, kocurovi sa miesto uz pekne vysusuje. A kedze sa zlahka uz prestava skrabat, tak som zatial neriesila ani ten Zodac. Bars by mu to vydrzalo co najdlhsie. S Bachovymi kvetmi skusenost este nemam, ale uz sa tym intenzivne zaoberam, popr. nejake homeopatika - neviem, preco ma to uz davno nenapadlo... Este raz vdaka!
dazdovka666 ak ti môžem poradiť skús bachovu terapiu u nás sa veľmi osvedčila.Sú to prípravky na bylinnej báze pre zvieratá,mám z tým veľmi dobré skúsenosti.Môžte to využiť v čase keď má kocúrik tie svoje obdobia škrabania.A veľmi dobre na rany pri škriabaní je koloidné striebro.Neviem či si o ňom už počula.Niekedy sa ním liečilo všetko len bohužiaľ naša moderná medicína zabuda na prírodnu liečbu ktorá mnoho krát zaberá lepšie ako klasická.Ja som koloidné striebro aplikovala na kožu v čase keď môjmu peržanovi pri kožnom svrabe vypadala srsť z chrbta a lieky a mastičky moc nezaberali,bola som už zúfalá pretože ma trápilo ako veľmi sa drobec trápi a škriabe.Rany na chrbte boli vyškriabané do veľkosti ľudskej ruky a keď sa chrasty sušili opakovane si to rozškriabal.kocur bral 3mesiace kadejaké lieky a mastičky a nakoniec zabrčalo to striebro+bachove kvety na ukľudnenie aby sa neškriabal.
Claritin je ludky liek na zmiernenie priznakov sennej nadchy, pricom sa pouziva aj u psoch-lem u mojho psa som nemala potvrdenu alergiu vysetreniami, len tak z odhadu veta.
Ja by som to na tvojom mieste asi skusila, ale radsej bud pri nom, ked mu to podas prvykrat-proste, istota je istota:)(ja tiez ked svojej niecom podavam nove, radsej si ju odsledujem, ci nema nejake reakcie). ono, kazdy liek by mal byt teoreticky bezpecny, len niekto ma to "stastie" na nejaku reakciu, ktora sa objavi v jednom pripade z tisicky. A povedal ti vet o davkovani?
Inak na temu alergia, ale u psov a s tym spojene skrabanie som nasla clanok v cestine
www.bonavet.cz
A co ma zaujalo: "K nespecifickým metodám tlumení svědivosti (a ke snížení alergenní zátěže) mohou napomoci sprchování nebo koupele ve vlažné vodě (1-2x denně 15 minut - poté zvíře důkladně vysušit a zabránit prochladnutí), dále šampón s obsahem koloidálních výtažků z ovsa a glycerínu Allercalm nebo Douxo a také omega 3 a omega 6 mastné kyseliny - ty jsou obsažené např. v přípravcích Dermanorm a Aptus Eforion a dále také v klinických dietách Hill's D/D nebo Z/D, Eukanuba Dermatosis FP Formula, Purina DRM (všechny lze získat jen od veterináře). Tato opatření nejsou spojena s riziky nežádoucích účinků a mohou u některých jedinců pruritus omezit."
ja som svojmu psovi davala zodac. A v pohode.
Najprv som si tiez nebola ista, ale popozerala som rozne zvieracie fora a zistila som, ze je to celkom bezna prax. Problemy zmizli.
pre vemeno: Nerada sa opakujem, ale budiz: prave s vetom som to konzultovala.
Pre ostatnych: Vonkajsie parazity su vylucene. Kocur bol testovany na potravinove alergie v Labokline v Nemecku, zistili mu alergie v podstate na vsetko okrem kuraciny, kacaciny, tuniaka a ryze /ako maca prekonal zapal crievok, preto ta alergia/. Preto sme dozivotne na prisnej diete, ale obcas mava taketo obdobia, ze sa zacne skriabat viac, vtedy pomoze len nasadit golier a dezinfikovat vylizane miesto a rana sa rychlo zahoji. Aj to svrbenie prejde viac-menej tak same od seba a je na par mesiacov klud... Zaujimave je, ze stravu pritom nezmeni.
To, ze vet predpisuje zvieratam ludske lieky, je uplne normalne, nevidim na tom nic cudne - ludske lieciva su bezne vyuzivane vo veterinarnej praxi - zvierata casto trpia rovnakymi chorobami, ako ludia, hlavne posledne roky.
pre Naja85: Claritin asi nie je oblbovak, co?
dazdovka666 a to máte potvrdené že je kocúr alergik?načo je alergický?na zložku v potrave?boli mu robené testy na alergiu?Keď sa škriabe nemá náhodou vonkajšie parazity,alebo kožnu pleseň alebo kožný svrab,je tam x možností ale to ti vetoš cez telefon nepovie kým neurobí potrebné vyšetrenia.Ak ti môžem poradiť čím skôr si nájdi iného veta,pretože veterinár ktorý ti odporučil ľudské lieky asi moc toho na vysokej škole nenaštudoval.
Vieš my sme tak dopadli s mojím peržanom že premúdri vetoš mi skoro zabil kocura svojou diagnozou a to nerozoznal ušný svrab od špiny.Nakoniec kocur od ušného svrabu dostal aj kožný vypadala mu srsť z polovice chrbta a to môžem byť rada že neohluchol.Radím ti ak nebol drobec testovaný prezri mu kožu či nemá blšky ak su to blšky šup do vane+frontline-stop on pipetku.Ak blšk nemá tak šup k inému vetošovi a trvať na testoch+zožkrab z kože na možné plesne a svrabovce.Držíme labky.