Nema nahodou niekto skusenost s podavanim ludskych antihistaminik zvieratam? Najlepsie mackam... Mam kocura alergika a ked sa velmi skrabe, vet mi odporucil podat mu v malom mnozstve dithiaden, zodac, zirtec a pod. Zatial som to neskusala...
Antihistaminika pre kocura
Opytaj sa veterinara. Ten je plateny za to, ze ma skusenosti s liecbou zvierat.
A na co konkretne je alergicky? ja som svojmu psovi v dobe temna, ked som o psoch vedela velke Nic, podavala na radu veta Claritin, lebo vet mi povedal, ze ma zrejme alergiu na pel bez akychkolvek vysetreni(isla som za nim kvoli kychaniu a stazenemu dychaniu)-dala som jej vsak dokopy asi 2 tabletky, kym mi doplo, ze bez vysetrenia sa alergia neda zistit. tabletky jej nic nespravili, ale ani jej nic nezlepsili-jej problemy normalne sami ustupili. Ale prvykrat som ich podala(pol tabletky), ked som s nou bola a sledovala som ju, ci nahodou nebude mat nejaku reakciu.
Neisla som, len som s nim telefonovala. Ano, uzivanie ludskych liekov u zvierat je naozaj bezne. Napriek tomu kamaratkin kocur po podani nemenovaneho ludskeho lieku dostal taky zachvat, ze sa nevladal hybat a pocural sa pod seba. Staci to na vysvetlenie? Chcem vediet, ako zareaguje macka na podanie antihistaminika, ci bude/nebude malatna, ci bude/nebude jest a pod. Nechcem mu to dat bez rozmyslu, hlavne ked som v praci a kocur nebude pod mojim dohladom. Radsej, nech sa chvilu skrabe, ako by mal dostat podobny zachvat ako kamoskin kocur. Preto pisem este raz: nezaujimaju ma NAZORY na tuto problematiku, ale konkretne SKUSENOSTI, tak ak ich niekto nema, nemusi sa obtazovat a prispievat do mojej temy.
ked sa netrapi, naco si isla s tym k veterinarovi?
okrem toho pouzivanie humannych liekov u zvierat je uplne bezne.
Pretoze pri radach veterinara aj rozmyslam - hlavne po skusenostiach z mojho okolia. Nie som zvedava na podobne NAZORY, ako je ten tvoj. Sorry, ale naozaj ma zaujimaju skusenosti a nie nazory. A naozaj si nemyslim, ze sa moj kocur trapi.
neviem, co riesis, ked ti to poradil veterinar? asi vie, co robi, nie? Radsej nechas kocura, nech sa trapi?