Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Správny cvičebný program?

Príspevok v téme: Správny cvičebný program?
thatiank_aa

Ahojte.
Rada by som schudla a nastavila som si podľa viacerých parametrov program, ale neviem, či správny.
Vážila som 55 kilo, a za pol roka sa mi podarilo pribrať na 70(!!, preto makám na znížení váhy.
Jedálniček mám nastavený takto :
Raňajky : 2ks rovnakého ovocia kadžý deň
Obed: ryža, zemiaky, sójové mäso, huby, cestoviny + veľa surovej zeleniny
Večera : väčšinou čistý šalát + syr aleb. tofu al. bageta zeleninová.
Som 3 roky vegetariánka a snažím sa pomaly stravovať vegánsky, lebo mi to vyhovuje a viac chutí.
Cvičím 4x do týždňa fitko - 20 min kardio + tvarovacie cviky (brušáky, kliky, posilNovanie, činky) - cca 70 min.
Občas dám doma 40 min- bycikel + začínam pravidelne plávavať.
Už to dodržiavam viac, ako tri týždňe a stále nevidím ani najmenšiu zmenu.
Nemôžeto byť tým, že občas zhreším - raz, dvarazy do týždňa malú sladkosť?

Chcela by som sa opýtať, čo je pri diéte vhodné na večeru?
Ďakujem :-)

thatiank_aa

Takže včera dlhá hodina a pol vo fitku - veľmi som sa prekonala, 20 minúť čistého behu a dalších 20 na bicykli, k tomu 400 brušákov (+iné cviky), ale cítim sa super. Teší ma, že si moje telo už zvyklo na záťaž a nemávam svalovicu.
Inak, čo sa týka tých 5 jedál denne, ono je to veľmi polemizačné, pravidelné prebieham rôzne fitness stránky s radami, a povedala by som, že 60% radí 5 jedál denne, a 40% 3 denne, ale plnohodnotné. Ja mám radšej režim troch jedál denne, samozrejme nie do prasknutia (inak aj to sa musím ovládať :D), pretože viem, že keď raz schudnem a dodiétujem, zase sa vrátim k trom jedlám, takže radšej pomalšie s tromi ako rýchlo a neefektívne (pre mňa s 5).
Mirka, priateľ cvičieva doma, jeho je problém donútiť ísť somnou niekam cvičiť a popravde,asi ani nechcem, aby ma videl, pretože ja som vždy pri cvičení strašne červená, potím sa a smrdím (čo nie je moc sexy :D) a mám uvoľnené brušné svaly, takže to, čo obyčajne nedovolím, aby videl, je všetko vonku. Radšej si budem namýšľať, že to nevidí :-)
0000, presne neviem výšku, asi okolo 164 cm a váha je momentálne, po odfiltrovaní vody 68. Chcem mať aspoň 53 kg, ideálne aj menej.
Zajtra idem sťahovať stacionár do obývačky, takže mám predsavzatie cvičievať každé ráno, aj keď nie som zrovna ranné vtáča :-)
Baby ste skvelá morálna podpora :-)

Mirka83

Určite to bude mať výsledok :) ja som pribrala všade kde sa len dá, takže mám čo robiť...
schody a drepy sú fajn, to občas zvyknem aj ja. ak ťa bolí chrbát, tak možno necvičíš správne, alebo máš niečo s chrbicou. Treba si tiež dať pozor, aby si kríže mala úplne na podlahe. Keď robíš brušáky, nesmieš mať voľné miesto pod chrbtom. Ak by si tam medzeru aj tak mala, tak skús cvičiť tak, že si ľahneš, nohy pokrčíš v kolenách a zdvihneš ich aby boli v pravom uhle, čím by sa ti kríže mali plne opierať o podlahu a nemal by chrbát bolieť. Ak bolí aj tak, tak chybu treba hľadať inde.

00000

ja mam 162 cm cca (som strasne mala co mi tiez dost vadi pretoze kazde kilo si na mne hned vsetci vsimnu a hlavne na bruchu a mam aj tuk na kolenach a cudne mi to tvaruje nohy :D) a moja terajsia vaha je cca tych 62 kg (na kamoskinej vahe 60,5) a tiez by som chcela ist aspon na takych 56 ale to zalezi aj od tipu postavy. No a ja cvicim len na bicykli aspon 40 min. denne stravu som teda nezmenila napr dnes na ranajky musli s mliekom na obed zeleninovy salat nivova omacka plus trochu opecenej cerealnej bagety...takze mam tie doma tej rotan co sa na nom toci tak zacnem a tiez rozmyslam nad schodami a drepmi zevraj su dobre na stehna (brusaky moc nie boli ma dost chrbat)...baby ja som len zvedava ci to bude mat nejaky vysledok ale tesim sa :)) aj ked nevladzem uz

Mirka83

Jasné dá sa :) ja mám výšku 161 cm a váhu 66 kíl. Normálnu váhu mám okolo 50 kíl. Keď sa váha zastavila na 70-tke tak som si povedala, že toto je už príliš a musím s tým niečo robiť...
Ja vždy keď docvičím tak robím strečing-ponaťahujem si svaly, aby som nemala svalovku...takto nemám problém cvičiť každý deň.
Takže najprv odbicyklujem, potom robím cviky na boky, na vnútornú stranu stehien, aj na vonkajšiu, na zadok, potom rôzne typy brušákov po sériach, pokrútim sa na rotane, aj činky podvíham a je to.
Po cvičení sa idem osprchovať a ku koncu sprchovania si na nohy a zadok dávam striedavú sprchu, teplú a studenú, takto urobím niekoľkokrát a zakončím to studenou. Nie vlažnou, ale studenou. Je z toho krásne vypnutá pokožka a neviem to vysvetliť, ale mám možno kvôli tomu lepšie sebaovládanie, čo sa týka sladkého a nezdravých jedál :D

00000

baby ja som dnes rano normalne nevladala ist na bicykeleste z vecera som unavena..a ake cviky konkretne cvicite? ja by som chcela aj osobneho trenera lenze na to nemam cas a vyhodit za to zbytocne peniaze :( ach jaj inak ak sa mozem spytat aku mate vysku a vahu teraz? tak o mesiac by sme mohli pridat info. ci sa nieco zmenilo :)...lebo niekedy ma to samu frustruje ked sa postavym na vahu a nic! :(

Mirka83

Ja tiež raňajkujem pozde, niekedy aj okolo desiatej...ja jem 5 jedál denne, aj keď nie som síce hladná, tiež by som vydržala v pohode tak ako aj ty, úplne by mi stačili 3 jedlá denne, len mám potom pomalý metabolizmus a chudnutie ide ťažšie. Takto jem pravidelne v menších dávkach.
Ja mám tiež rada rôzne posilňovacie cviky :) najprv si však odbicyklujem a potom robím tie cviky čo mám už odskúšané a obľúbené. Kľudne cvič aj ráno, ak máš čas 20 minút tak cvič toľko, ak máš viac času, tak je to len pre teba lepšie. Ak ťa to veľmi nebaví skús sa pritom niečím rozptýliť, napr. televízorom a uvidíš ako rýchlo ti to prejde :)
priateľ si dobre všimol :) tak skús aj jeho zapojiť do cvičenia, prípadne, nech je vtedy s tebou, určite neodmietne, keď ťa bude vidieť cvičiť :)
držím palce, držte aj vy mne :)

thatiank_aa

Ahojte baby :-)
Desiatu nemávam, pretože ja raňajkujem okol pol deviatej a necítim sa hladná až do dvanástej, kedy mám obed - raňajky, káva+ pol litra čaju ma držia :-)
Olovrant samozrejme mávam, väčšinou si dám ľadový šalát, spoľahlivo zasýti, chutí a necítim sa nafučaná :-)
Problém je, že ja nemám čas každý deň hodinu cvičiť, keďže práca a priateľ mi odčerpávajú veľa času, ale rozmýšľam nad tým bicyklom ráno, aspoň taká polhoďka pred prácou, zabralo by?
U mňa je ten problém, že mňa veľmi baví všakovaké posilovanie s činkami, brušáky a tieto na svaly výdržové cviky, ale kardio ma po pár razoch prestáva baviť. Snažím sa - behať, byciklovať, ale tak ma to nebaví, že si poviem, že aj tých dvadsať minúť je lepších ako nič...
Chodievam cvičiť aj s kamarátkou, ale tá je taká chudunká, že strácam to morálne odhodlanie, keď ju vidím, keďže na sebe nevidím výsledok.
A možno je to len moja paranoja, pretože priateľvčera vravel, že sa mu zdám pevnejšia a aj brucho mám menšie.
Každý si je sám kritikom, u žien to asi platí viac :-)
Každopádne ďakujem za zapojenie sa, Mirka blahoželám k výdrži a k momentálnemu úspechu.
0000, dúfam, že nám to pôjde tak dobre, ako Mirke :-)

Mirka83

Presne tak, hlavné je jesť aspoň 5krát denne, možno aj 6-7 v menších dávkach, záleží od toho, kedy vstávaš a kedy ideš spať. Ja som si napr. dala zeleninový šalát, lepšie povedané len nakrájanú zeleninu večer pred deviatou, lebo chodím pozde spať, len okolo polnoci...
No a ja cvičím na bicykli raz denne, približne 40 minút až hodinu, ako sa mi kedy chce :D
Ak máš chuť na sladké tak si daj radšej doobedu alebo okolo obeda, lebo večer je metabolizmus pomalší...ale keď cvičíš, tak to spáliš...
Ja som mala raz také nervovo vypäté obdobie, že som jedla každý deň pizzu, vyprážané hranolky s tatárkou, syr a len nezdravé jedlá, ale cvičila som každý deň poctivo a nepribrala som, lebo som to spálila. Len keď som išla na preventívnu k doktorke, tak som mala vysoký cholesterol :D
To čo máš rada, dopraj si cez deň, večer si daj niečo ľahšie, dodržuj pitný režim a cvič. Aby výdaj energie bol väčší ako príjem. To je základ.

00000

jeej mas pravdu...dat si vsetko ako inokedy len mozno o trosku menej v tom asi bude ta spravna cesta...sama som zvedava kolko vydrzim ty kolko cvicis na bicykli?