Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nase zdravotnictvo - jedna velka katastrofa

Príspevok v téme: Nase zdravotnictvo - jedna velka katastrofa
DSL000

Ahojte vsetci,

chcem sa podelit s Vami o moje skusenosti so slovenskym zdravotnictvom. Napisem to v skratke, mal som uraz hlavy. Z toho plynuli bolesti v hlave a obrovsky tlak okolo oci + nevolnosti. Ked som prisiel na neurologiu na Fedinovej, musel som presviecat doktora aby mi urobili CT (co ma byt hned automaticky) CT mi bolo naplanovane az o tri mesiace (coz je u nas normalka,do vtedy mozete aj skapat...) No a ked na CT nenasli ziadny nalez, tym som bol pre nich vybaveny... Opakovane mi prichadzalo zle, bol som na neurologiach na Mytnej v nemocnici, dokonca v ProCare, kde sa maju starat o Vas za peniaze, nic... poslali ma domov, ze neurologicky nalez nebol ziadny. Bol som na ORL v ProCare a tiez ma poslali prec, ze som uplne v poriadku...Trapil som sa dalej a dalej.Az sa mi naskytla moznost konzultacie s primarkou neurologie v Nemecku, ktora je slovenka. K mojim papierom sa vyjadrila a spravila vlastny posudok, kde mi napisala ake vsetky vysetrenia mam este absolvovat a ku ktorym doktorom mam ist. Povedala doslova, ze Nasi dokori ma ´´TOTALNE ODFLAKLI´´ zatial jej posudok nemam v ruke, mozno ze nalez nebude aj tak ziadny, ale ide o princip. Neurobili mi vsetky vysetrenia, ktore by mali. A stale mi nie je dobre a trva to uz ROK!!! Takze od teraz NEVERIM NASIM LEKAROM ale absolutne vobec. Davajte si ludia pozor, mam pocit, ze Nase zdravotnictvo Nas moze normalne zabit... a to si pytaju vacsie platy! Cest vinimkam samozrejme ale nestretol som sa zatial so ziadnym profesionalom tu...

lost

nj, treba investovat do zdravia, aby mali co najmenej kseftu tie zdravotnictva :D

i ked, to bude ako s vodou (vodarne)..

cim viac ludia setria, tym viac stupa cena, lebo naklady su fixne..

ale ano, je to haluz, za to ze som sa pozrel na pismenka a farebne kombinovane obrazky, tak som zaplatil 33 eur u lekarky, tj. aby som presiel "zdravotnou prehliadkou pre ziskanie vodicaku"

srandy poplatky..

a tiez mam skusenosti so zdravotnictvom, ale to bolo roky dozadu, ak by som vedel kto, bol by som ochotny ist sediet za to.. ale ved karma dobehne kazdeho :D

Ed68

Vidim ze je kopec ludi co maju zo zdravotnictvom podobne skusenosti ako ja.Je to fakt otrasne.Cakania v cakarnach u lekarov , nekonecne cakania na odborne vysetrenia a vsade platit , platit a platit.Keby to aspon k niecomu viedlo ak zaplatim ...no skor idem dnu,skoro aj vyjdem von .Sam chodim po vyseteniach po lekaroch pol roka a k nicomu to nevedie.Od dveri k dveram...a fakt neviem za co chcu vlastne zvysit platy...kto dnes nepotrebuje zvysit plat?

Ed68

Vidim ze je kopec ludi co maju zo zdravotnictvom podobne skusenosti ako ja.Je to fakt otrasne.Cakania v cakarnach u lekarov , nekonecne cakania na odborne vysetrenia a vsade platit , platit a platit.Keby to aspon k niecomu viedlo ak zaplatim ...no skor idem dnu,skoro aj vyjdem von .Sam chodim po vyseteniach po lekaroch pol roka a k nicomu to nevedie.Od dveri k dveram...a fakt neviem za co chcu vlastne zvysit platy...kto dnes nepotrebuje zvysit plat?

orol

Hippokratova prísaha ( lekárska prísaha-časť ).
Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím. Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie smrtiaceho lieku, ani sám nikdy na to nedám podnet. Nijakej žene nepodám prostriedok na vyhnanie plodu. Svoj život a svoje umenie vždy budem chrániť v čistote a udržím ich bez akejkoľvek viny. Sám neuskutočním rez u nijakého chorého, ktoré trápia kamene, ale odovzdám ho do rúk mužom skúseným v tomto odbore. Nech vkročím do akéhokoľvek domu, vojdem tam len s úsilím pomôcť chorým a budem sa vyhýbať každému podozreniu z bezprávia alebo hocijakého ublíženia. Zrieknem sa túžby po zmyslových pôžitkoch či so ženami či s mužmi, či so slobodnými či otrokmi. Keď pri svojej lekárskej praxi zbadám alebo vypočujem niečo, čo by malo zostať tajomstvom, o súkromnom živote ľudí všetko zamlčím a ako tajomstvo uchovám.
Ak budem túto prísahu dodržiavať a poriadne spĺňať, nech sa mi dožičí žiť navždy šťastne, nech sa dožijem úcty všetkých ľudí a nech sa radujem z plodov svojho umenia. Ak ju však poruším či poškvrním, nech sa mi stane pravý opak.“

orol

V istej knihe som čítal, cit: - dobrých, spravodlivých lekárov máme bohužiaľ málo. Mnohí nespravodliví lekári sú pijani, drogisti, humburgári ( mäsiarenie – operovanie ), otravovanie ( predpisujú silné jedy ) a humbug je na dennom poriadku. Mnohý lekár pomaly nedokáže ani poriadne recept predpísať a do chémie sa nerozumie ani toľko, ako hus do piva.. Takýmto ŠARLATÁNOM hovorím: hľadte na hroby na cintorínoch, v ktorých spočívajú obete vašej nevedomosti, nedbalosti a vášho humbugu a keby tie obete mohli vykríknuť, hromovým hlasom by zavolali: Strašnejší si, ako tvoje meno čo tu leží, čo je pohrobeno, Ty si zavraždil... A pri tom pohľade nebojíš sa, že vstane z hrobov v rade s obžalobou tých dobrých duší mnoho? Ale vy dobre viete pánovia, že ste v bezpečnosti, že vaše obete z hrobov sa proti vám nepostavia, že... na dobrom mieste sú tí v hĺbke hrobu, nedá ver ztadiaľ nikto obžalobu...

GoFruit

Od mojich rodičov vkuse pýtajú úplatky a to sú rodičia chudobni ako kostolné myši. Sú drzí namyslení, otec ledva chodil, má problémy s kolenami a poslala Ho domov že si vymýšľa...a takto by som vedela pokračovať...

miso 21

ja uz beham 4 roky po "lekaroch" a ani nevedia zistit co mi vlastne je ... este som sa nestretol z normalnym pristupom nikde....z nejakou snahou ...su to kurvy ... len penazi im je malo a kazdy z nich ma 3 auta pred velkym barakom ... ale pokial im nedas do vacku alebo si necvaknes liecbu sam tak nic... no ja asi tolko ...

Blondula

natusa...no vidis,tak zaco pytaju furt peniaze ,ked ani 8 hodinove sichty nemaju !!!!! osobne som poznala 3 lekarov,dvom z nich som chodievala upratovat ich domy a nikdy skorej nez o 8 vecer sa doma neukazali !!!...

natusa42

blondula mas pravdu,suhlasim,
moja vseobecna hehe..ma napisane na dverach,ze je tam od 8 do 14 ..a nikdy v zivote som ju uz tam nezastihla po 12 ...ide domov :D 4 hodiny robi a postavila si teraz niekolko milionovu chalupu ...

Blondula

rozdiel medzi slovenskym lekarom a zahranicnym je v tom,ze je normalne ked pracuju aj v popoludnajsich hodinach !!! ja som normalne chodila v rakusku aj o pol 7 vecer na vysetrenie !! kdezto u nas su nielenze sory,ale clovek sa ani nevybavi,lebo pracuje sa doobeda a ked clovek chce ist po praci k lekarovi,nema sancu !!! ... takze co sa tyka platov,na Slovensku nech nevyskakuju,ked ich robota stoji pomaly za "hovno" ... samozrejme zase cest vynimkam !!!