Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Vrr,
nie je nic rozumnejsie ako investovat tie Tvoje prachy do Tvojho zdravia. Do prdele, na co cakas? Bez odbornikov je to jo sakra tveda makacka.

Alternativa

Ahoj Avinka,
fakt je zaujimave, ked Ti niekto povie boze..aka si chuda..? Mozno len velmi jemne chcel povedat, ze vyzeras choro...Suhlasim, ze chudostou upriamujes na seba pozornost, ale nie tu od uzasu dych vyrazajucu, to mi ver. A za aku cenu? Cena mojho zdravia? - tak to nie. Urcite by som hladala ine sposoby , ako byt zaujimava. napr. studuj japoncinu :o)

avinka

kiky,mas pravdu,ze hodnoty zivota su niekde inde.Ale pacilo sa mi ked mi hovorili,boze..aka si chuda.. a pribrala som par kil..uz som normalnaa pomaly stale priberam.je to prave tou nepravidelnostou..jedenia..:/ mozem sa opytat kolko merias a vazis? ano nie som zo sebou spokojna a nepacim sa sama sebe.Takze to naozaj opat musim zhodit:/ co bol u teba spustac? a nebojis sa vzdat svojej postavy? kolko si ochotna pribrat? drzim ti palce.

Alternativa

Viem, ze peniaze su casto tou prekazkou ku kvalitnej pomoci psychologa. Viem, ze par sedeni je malo. Ale treba zacat, Vrr, urcite. Aj z tychto ekonomickych dovodov je treba, aby o Vasej liecbe, dievcata, vedeli rodicia.

Alternativa

Kiky,
jasne, ze mamu sem posli. A kasli na to, ako zakamuflovat tuto nasu-vasu temu. Nech si mama precita, akym peklom si prechadzas Ty aj ostatne dievcata. Ver mi, ze ani mamy a uz vobec nie otcovia, netusia, co prezivate, ako trpite, ako velmi chcete a sucasne to nejde. Ale ide to, len pomaly. Urob prvy krocik k prelomeniu toho "co si myslia ostatni". Kazda mama si najde na tomto webe to, co ju bude zaujimat. Nechaj to na nu. Len jej povedz: "Mami, ak budes mat cas a chces vediet viac, klikni si www.zdravie.sk". A viac nezistuj, nepytaj sa. Nechaj jej priestor, nechaj ju samu. Ak bude mat mama potrebu, tak Ta oslovi. A Ty reaguj mame vtedy, ked Ty to tak budes citit, ze chces.

Alternativa

Vrr,
tie zle nasledky bulimie mas napisane napr. v knihe. Ale predsa Ty ich poznas z vlastnej skusenosti, nejaky autor Ti ich len zozbieral. Skus knihu studovat, zamysli sa nad riadkami, nemusis ju rychlo precitat. Podla mna citanie tej knihy vyzaduje cas, presne tak ako liecba PPP. Vraj je mozne mat konzultacie u psychologa z casti hradene cez poistovnu, ale urcite musi byt clovek lieceny ak u psychiatra. Cez tyzden preverimv jednej zdrav. poistovni a dam Vam info.

kiky

Alternativa: ďakujem za tvoje slová..ani nevieš ako dobre sa teraz cítim..a diky aj za tú sekciu pre rodičov..chcem tam poslať mamu len nechcem aby si kukala aj toto fórum..musím to nejako vymyslieť
avinka: ty chodíš k psychológovi? Vieš ja mám rovnaký problém ako ty..trápi ma to čo si myslia ostatní, ako na mňa zareagujú ako ma zhodnotia..ale naozaj chceš aby to tak bolo?Ja teda nie..ja chcem aby bolo pre mňa dôležité to čo si myslím ja..keď sa mne páči nejaká vec nemusí sa predsa páčiť aj ostatním.. nemusíš schudnúť len sa naučiť mať sa rada..ja to ešte neviem ale pokúšam sa..anorexiu mám niečo vyše roka, nikdy som sa našťastie nedostala do takého štádia že by som nejedla ale schudla som 10kg, teraz mám za sebou pribratie prvých 3kg. Zaujímavé je že mi nevadí že váha narastá a zatiaľ som tomu rada..samozrejme toho ako prijmu moje pribratie sa bojím "jak čert" ale psychologička mi ukazuje pravé hodnoty života..tak verím že mi to zachvíľu už bude jedno..