Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

basa17

Sledujem diskusie o ppp,mala som s tym osobnu skusenost. Dostala som sa z toho bez pomoci, teda opravujem:bez odbornej pomoci. Pomohol mi niekto, kto ani nevedel,ze mi pomaha. Uz len svojou pritomnostou, tym, ze ma potreboval...je to moja dcera. Dievcata, Vy, ktore s tym fakt chcete skoncit, vratte sa sem do tejto temy, tu sa nehovori o tom, co ktora kedy zjedla a ako sa za to nenavidi, neporovnavju sa miery a vahy ale tu sa naozaj bojuje. piste co robite preto, aby ste sa svojej choroby zbavili a piste hoci aj o zlyhaniach len prosim neupadajte do beznadeje...plac nad sebou, neustale zaoberanie sa len a len sebou... jeden kolotoč...Zivot nie sme len my , nase potreby a nase chcenia, nase pocity...su to aj ludia okolo nas so svojimi pocitmi a potrebami.Skusme rozmyslat nad tym,co mozeme my urobit, aby ludom, s ktorymi zijeme a ktori ziju s nami bolo aj nasim pricinenim lepsie...A este nieco. Nikdy neprestavajte s hladanim niekoho, kto by Vam vo vasom ,,boji,,mohol pomoct. Dobreho psychologa mozno nenajdete ny prvykrat ale na piaty pokus to mozno vyjde.Zivot je cesta, na ktorej stretavame roznych ludi a celkom urcite su medzi nimi i taki, ktori by nam vedeli a mohli pomoct, clovek nikdy nie je sam...Na tu cestu, za tymi ludmi ale treba vyjst,neostavat zavreta vo svojich vnutrach...vo svojich izbach bytoch...Dievcata, je to boj, ktory sa naozaj DA vyhrat!!!

Alternativa

Ahoj vsetci,
tak tychto Iriskinych desatoro by sme si mali vsetci rozvesat po celom byte. A hlavne zakodovat do hlaviciek :o). A krok po krociku ich realizovat. Nie je to jednoduche, ale takto sa vyhravaju boje ;o))).

iriska

INŠPIRÁCIA NA DNES
AKO OSTAŤ MLADÝM... a stastnym:

1. Zahoďte nepodstatné číslovky.
Sú to vek, hmotnosť a výška.
Nech sa starajú o ne lekári. Platíte ich za to.

2. Ponechajte si len veselých priateľov.
Hundroši vás stiahnu dole.
(Nezabúdajte na to, ak ste jeden z tých hundrošov!)
3. Neustále sa učte:
Učte sa o počítačoch, remeslách, záhradníctve, čokoľvek.
Nikdy nenechajte svoj mozog odpočívať. "Nevyužitá myseľ je dielňou diabla."
A meno toho diabla je Alzheimer!

4. Tešte sa z jednoduchých vecí
5. Často sa smejte, dlho a nahlas. Smejte sa, až kým nebudete lapať po dychu.
A ak máte priateľa, ktorý vás rozosmeje, strávte s ním čo najviac času!
6. Prípadné slzy:
Dajú sa vydržať, zarmútia a zmiznú.
Jediná osoba, ktorá je pri nás celý život, sme my sami.
ŽITE, kým ste nažive.

7. Obklopte sa tým, čo milujete:
Či už je to rodina, domáce zvieratko, darček na pamiatku, hudba, rastlina, záľuba, čokoľvek.
Váš domov je vaše útočište.
8. Dbajte o svoje zdravie:
Ak je dobré, chráňte si ho.
Ak nie je stabilné, zlepšite si ho .
Ak si ho nemôžete zlepšiť sami, vyhľadajte pomoc.

9. Nepodnikajte výlety s pocitom viny.
Choďte na výlet do nákupného strediska, hoci aj do zahraničnej krajiny, ale NECHOĎTE tam, kde pociťujete vinu.
10. Povedzte ľuďom, že ich máte radi, že ich milujete - pri každej príležitosti.

maxo

Gabina ahoj.Tiež som si to myslel ale je lepšie ked si necham poradiť od niekoho kto vie o čom hovori,ako napr.od teba.Dakujem že si napisala mne to teraz veľmi pomaha,lebo tak mam nadej že sa z toho moja priaťelka može dostať.Pokušal som sa ju nahovoriť aj na tuto stranku no sama tu nikdy nepojde možno ked budem za PC s nou.Chcem sa ťa opytať,dostala si sa z toho uplne?Ak si tým prešla prosim ťa nemohla by si napisať odkaz pre moju priateľku že sa to da.Vieš skor ju to povzbudi od človeka čo tym prešiel a vie ako sa citi.Ona si to totiž nevie predstaviť žiť bez toho a boji sa toho,že ked by sa z toho aj dostala,tak potom veľmi priberie a bude veľmi tučna a zošalie z toho.Myslela si si to aj ty pred tým ako si začala chodiť na tie sedena?Pomaha to?Ak možeš tak prosim napiš jej svoje pocity pred a po myslim si ze ked jej to ukažem tak ju to povzbudi že jej to piše osoba,ktora tým prešla.Možeš mi napisať na mail ak chces: mpmat@post.sk .Velmi ti dakujem aj za tuto tvoju radu.

gabina

ahoj, maxo...
ak smiem, myslim, ze alti tu nejaky cas nebude, cca dva tyzdne, bo sa venuje trosku (konecne, vravim ja.-) aj sebe.-)))
chodievala som na sedenia a chodievala som ku zene. Vybornej kamaratke, druhej mame a cojaviem, co vsetko. Ked sa snazim predstavit si, ze rozpravam vsetky tie veci chlapovi...ee, asi nie.
Na druhej strane je dolezity prvy dojem, ci si priatelka s odbornikom "sadne" a nemalo by zalezat na tom, ci je to chlap alebo zenska. Ale z vlastnych skusenosti a vzhladom k citlivosti problemu a vsetkeho, co je s PPP spojene, predpokladam, ze lepsi vztah priatelka nadviaze so zenou...Pekny den

maxo

Ahoj Alternativa.Moj vzťah z priatelkov je este stale na tom ako vždy,čo sa týka rozhodnuťa pre mňa.Ale vdaka tebe po dlhých rozhovoroch je niekedý schopna pristupiť na moju pomoc u psyhologa.Teraz potrebujem od teba radu na otazku či je pre nu vhodne sedenie zo psychologom alebo by to pre nu bolo lepšie vyhľadať ženu,psychologičku?Nebute sa tak citit uvolnenejšie,alebo je to jedno?Vieš ja mam kontakt cez znameho na jedneho pana tak preto sa pýtam.A čo si mysliš je lepšie ked pojdem z nou v tedy,ked je na tom psychicky velmi zle,alebo mam vystihnuť chviľu ked je ako tak v pohode.Ako je to lepšie,lebo u nej sa to tak strieda.Veľmi mi na nej zaleži a tak som rad,že sa už dokaze o jej pomoci aspon rozpravať,tak je pre mňa velmi doležite aby som neurobyl žiadnu chybu.Prosim ťa odpis mi.Ahoj

zuzi

ahoj,

mam anorexiu v kombinacii s bulimiou a jedlo je pre mna stale nepriatel aj napriek psychologom a psychiatrom a antidepresivam sa z toho neviem dostat uz asi 5 rokov.
stale myslim na jedlo a neviem si potom uzivat svet okolo. z dovoleniek mam strach, lebo riesim co tam budem jest a potom si so sebou beriem vzdy zasoby vlociek a jogurtov, aby som to "nejako prezila."

momentalne si vsak uvedomujem, ze sama sa z toho nedostanem a tak chcem skusit liecenie v Pezinku.

Prosim, bol tam niekto?? Napiste mi co najviac. Chcem vediet ci do toho"chcem" ist a pripravit sa na to!!

dakujem

zuzi

ahoj,

mam anorexiu v kombinacii s bulimiou a jedlo je pre mna stale nepriatel aj napriek psychologom a psychiatrom a antidepresivam sa z toho neviem dostat uz asi 5 rokov.
stale myslim na jedlo a neviem si potom uzivat svet okolo. z dovoleniek mam strach, lebo riesim co tam budem jest a potom si so sebou beriem vzdy zasoby vlociek a jogurtov, aby som to "nejako prezila."

momentalne si vsak uvedomujem, ze sama sa z toho nedostanem a tak chcem skusit liecenie v Pezinku.

Prosim, bol tam niekto?? Napiste mi co najviac. Chcem vediet ci do toho"chcem" ist a pripravit sa na to!!

dakujem

zuzi

ahoj,

dakujem