Nikdy to neskončí?

Príspevok v téme: Nikdy to neskončí?
jes

Prosim poradte mi. Žijem s druhom, máme tri deti, dve už veľké a jedno 3,5 ročné. Bolo nám vcelku dobre, ale odkedy sa narodila malá, začali problémy v našom vzťahu. Nebola komunikácia - neboli riešenia. Vyvrcholilo to tým, že sme išli od seba. Po troch mesiacoch sme sa dali dokopy a konečne si všetko vydiskutovali.
Priznal sa mi /a vraj to priznanie bola najťažšia vec v jeho živote/, že CELÉ TIE TRI ROKY FETOVAL a preto mu bolo všetko jedno. A vraj počas doby, čo nebol s nami, pochopil, čo je preňho dôležité, nasluboval hory-doly, že sa k tomu v živote nevráti, nebude už klamať atď atď.
Dali sme si skratka šancu.
Ale teraz je tu takýto problém: myslím, že sa k tomu vrátil /minimálne k tráve/. A začal strašne klamať. V úplných maličkostiach, ale čo je oveľa hroznejšie, začal klamať v naozaj vážnych veciach. Okrem toho, že sa mu nejak záhadne oddalujú termíny výplat (predtým bývali vždy na konci týždňa, max. každé dva týždne), dospeli sme až k tomu, že som mu dala minulý mesiac peniaze na úhradu splátky úveru a dnes mi volali z banky, že je to neuhradené. Takisto nezaplatil faktúru za plyn a pritom tvrdí, že všetko je uhradené. Peniaze doma držím ja, (tak sme sa už dávno dohodli, bol na to dôvod), ale posledné dva mesiace vidím, ako klame o využití peňazí, čo mu dávam, dávam mu denne do práce a mimo toho chodí aj na nákupy, ktoré sú naozaj akési moc predražené /samozrejme len keď nakupuje on/. Navyše je problém v banke aj plynárňach a to už sa nedá tolerovať.
Prosím, poraďte mi, čo mám robiť. Dnes som mu volala, že potrebujem faxnúť doklad do tej banky, a vraj ho mám pohľadať, že ho niekde nájdem, on stále tvrdí, že to je zaplatené. Viem, že nie je.
Nemôžem už s takým človekom žiť. Šancu dostal, ale ju zmárnil. Bodka. Láska? Po tomto všetkom mi ako muž fakt odpadá od chuti. Len ma trápi, čo to najmenšie dieťa. Veľmi je naňho naviazaná a jeho odchodom bude najviac trpieť ona. Preto neviem, či ho mám vyhodiť, alebo čo s ním urobiť, len viem, že s takým človekom žiť už nevládzem a ani nechcem. Alebo s ním zostať len kvôli malej? Ale aké pravidlá si s ním mám dohodnúť?

Petronela12

Jes - musis prekonat samu seba odlucit sa od neho lebo ta taha so sebou dolu na dno. Vzchop sa, viem nie je to jednoduche ale radsej bez neho ako s nim a stale v hlave len tie iste myslienky: co si dnes dal? preco mu na nas nezalezi? donesie dnes peniaze? Nezbavis sa tychto myslienok dokial bude s tebou zit. Nepisem Ti tu teorie, ale pisem z vlastnej skusenosti, mam to odzite, on sa nezmeni. On sa "zbada" az ked bude vediet ze vas definitivne stratil.

jes

ano je to hrozné a som z toho ozaj moc smutná. Toto je len prežívanie a márnenie života. On asi nestojí za to, aby som si ho premárnila pri ňom.
Moc ma mrzí, že nech mu poviem hocičo, on si to vlastne ani neuvedomuje. Nevidí, ako strašne trpím jeho správaním, a fakt neviem, ako mu konečne otvoriť oči, aby sa pozrel na to aj z mojej strany.
Viem, že budem trpieť aj bez neho, ale asi ozaj bude lepší mesiac-dva trápenia, chýbania, plaču... verím že to prebolí. Ale že náš život takto premárňuje a ničí všetko, o čom sme kedysi snívali, čo sme si predstavovali.... no strašne ma to trápi

nathalia09

tak to je velmi smutné,ale ved ty ani nežiješ,iba sa trápiš.Vykašli sa na neho,toto si nezaslúžiš.Kolko máš rokov?Vykašli sa ozaj na neho-on ti nie je pomocou,ani oporou ani ničím,ved ty každy deň trpneš aký príde,a čo zas bude.Nedávaj mu šancu,ale povedz mu na rovinu,že taký život si si nepredstavovala-alebo áno???
Ja by som to nezvládla,ako ty-dávno by som ho vyhodila,ved život je aj bez toho ťažký,a ešte ked máš malé dieťa,no hrozné.

jes

nathalia09:
neviem si predstaviť, že prežijem život bez neho. Ale neviem si ani predstaviť, že ho budem žiť za takýchto okolností. Klamaná a stále len klamaná.
Okrem toho prestal mať záujem aj o mňa ako o ženu. Ten sex tak dva-tri krát do mesiaca mi rozhodne nevyhovuje. A mimo toho prestal mať záujem tráviť s nami čas, nikam nechodíme, žiadny spoločenský život, žiadne akcie, ani na obyčajné s nami nejde, radšej si ľahne a spí, alebo čumí do telky a spí. Vlastne spanie je jeho najobľúbenejšia činnosť. Už ani grilovačiek doma sa nezúčastňuje, skrátka nemá záujem o nič.
A prežiť život takto si teda tiež neviem predstaviť.

jes

Voso: predtým to bola tráva, piko, čo viac, to netuším.
Jeho správanie bolo... jemne povedané totálny nezáujem o všetko. Teraz je to zasa tak, neviem, ako docieliť jeho snahu o vyliečenie, keďže je mu úplne jedno, čo bude s jeho životom, úplne jedno mu je aj to, že nás môže stratiť. Podľa mňa je mu úplne jedno, ako to dopadne. Tak neviem, či mám ja vyvíjať nejakú snahu o záchranu vzťahu. Vlastne teda náš vzťah je už rozpadnutý, ale či sa mám snažiť túto rodinu zachovať, to ozaj netuším

jes

natalka2: fajčenie trávy je takisto závislosť, a či sa to ná nazvať fetovaním, je mne v podstate úplne jedno. Podľa Teba je to snáď len zábavka? A možno je to len koníček, ktorý lezie do peňazí, nie?
Z nášho včerajšieho rozhovoru nebolo nič, lebo prišiel neskoro a už som akože spala, ináč by som ho musela zabiť. Nemám nervy ani do ksichtu sa mu pozrieť. Dnes je zas v robote a od zajtra idem do roboty aj ja, takže až do pondelka sa s ním asi nestretnem, iba ak ráno, aj to neviem, či si mám kaziť deň hučaním po ňom. Viem, že akákoľvek komunikácia s ním je o ničom. Ozaj neviem, čo mám robiť. Ale nejako to vyriešiť musím.
A ešte niečo - tá dvojtýždňová výplata už je vybratá. Nemyslím, že tráva je až taká drahá. Mrzí ma, že je mu drahšia ako my...

Petronela12

JES - zavislý clovek klame. Ak Ta tak dlho klame, nie je nádej na jeho "vyliecenie". Z vlastnej skúsenosti Ti hovorim, ze neprestane klamat a robit podvody. SAmozrejme, ze na to najviac doplatis Ty a Tvoje deti. Bude TI tazko, ale ver, ze s nim Ti bude tazsie. Zbav sa ho co najskôr. A mala sa s nim môze stretavat kedy sa mu "uraci".

Voso

Fero111111, natalka2 - tu určite nie je reč o tráve. MOžno sa ňou dopĺňa, no určite fičí na niečom inom. Z trávy sa na liečenie nechodí, ani sa z nej nekradne. Fungoval by normálne, užilval by si rodinku a nebol by problém. Toto je už iný prípad.
Teda nepoznám aktérov, len usudzujem z toho, čo som si tu prečítal.
Tento prilbeh nie ne o marihuane.