Šteňa maltezáka mini

Príspevok v téme: Šteňa maltezáka mini
Annie.S

ahojte, včera som dostala šteňa, sučku, maltezáka mini,.. pozerala som na nete rôzne rady, ako ju začať učiť novemu prostrediu,ale má to chybu. nikde nepíšu kedy začať s cvičením, a navyše má ešte len 6 týždňov. je maličká, a stále len spí . myslím že ešte mala ostať pri matke, ale nevedela som , že ju dostanem. a ešte, kedy približne by som ju mohla aspoň opláchnuť ? alebo okúpať,? a ako maltezáci zvyknú, slzia im oči, a potom maju taku hnedu srsť pod očami od sĺz. ako ju vyčistiť..? čítala som, že sa to dá, ale nepísali ako..prosím poraďte, je to náš prvý psík vo vnútri. ďakujem

mango2587

ja mam doma dvoch maltezáčikov a dokonca len jeden ma hnedé pod očami aj to mladší, takže neviem od čoho záleží,ale od granúl určite nie, lebo jedia obaja to isté :))

Deria

xyzz, prepac ale s tymi granulami, to je hovadina. nas maltezak granule nedostaval a hnede okolo oci mal aj tak ale az v neskorsom veku.

xyzz

Tréning začni keď šteniatko trošku ožije a začne "objavovať svet". S tým, kde sa má vyprázdňovať môžeš začať hneď, keď sa vyciká tam kde má tak ho pochváľ, keď bude robiť čo nemá, pokarhaj ho, ale nie nejak veľmi, stačí zmeniť tón hlasu na nahnevaný a šteňa bude vedieť o čo ide ;)Na kúpanie máte ešte dosť času, počkaj aspoň do tých 3 mesiacov minimálne. s červeným pod očkami sme mali aj my problém, veterinár povedal že je to nekvalitnými granulami ale neviem, granule sme nezmenili a zmizlo jej to takže..

xdanielax

jessi nechapem preco citis potrebu sa vyjadrovat aspon jednym (zbytocnym) slovom ku VSETKYM temam o zvieratach. Skludni hormon, chapem ze sa asi nudis ale nemusime o tom vediet vsetci.

Deria

dufam, ze ho nechces uz kupat? nekup ho, steniatka maju jemnu kozu a vsetky sampony, aj tie pre steniatka, su skodlive. je to chemia, ktora vysusuje ochranny povlak na kozi. cim castejsie sa pes kupe, tym skor chyti nejake svinstvo na kozu. neskor, ked dospeje, tak len cistou vodou a keby sa ti niekde vyvalal v h...e, tak detskym samponom. psa staci v podstate 1-2 razy do roka okupat. moj prvy pes bol maltezak a zil 19 rokov. raz nam ochorel, cele telo mal cervene, svrbelo ho a skriabal sa do krvi. vtedy nam povedali v klinike, ze mame vyhodit vsetky sampony, lebo psom viac skodia, nez prospievaju.

Naja85

Podla standardu plemena "mini maltezak" neexistuje, je len jedno plemeno maltezsky pinc.

Mas pravdu, stena malo byt do 8 tyzdnov pri mame. Nechaj ju len spat a papat, kakat, cikat, taky drobec toho teraz vela nepotrebuje a urcite este nepotrebuje cvicit:). Chod k veterinarovi a dohodni sa s nim na odcerveni a potom na odckovani(najprv sa vzdy odcervuje a a z potom odckuje), kedze stena zrejme pochadza od mnozitela a tu si zial nemozes byt ista, ci bolo vobec odcervene a ockovane(ak mas veterinarny preukaz s ockovanim, aj ten zial moze byt falosny-su to proste take praktiky istych ludi, ktori sa snazia zbohatnut mnozenim psov hala-bala). Ked zacne byt aktivna, hraj sa s nou, ak nieco zakazane bude hryzt, postrc jej oblubenu hracku(ziadne bytie novinami), zvykaj ju na meno, na obojok a potom voditko, uc ju pomaly cistotnosti(kazdy pes je vsak v tomto individual, takze niektory sa to nauci rychlejsie a inemu to zas trva o nieco dlhsie). Pomaly ju zacni ucit privolanie, sadni atd., ale vycvbik by nikdy nemal trvat dlho(5 minut bude az az) a vzdy musi byt pre nu prijemny. Zaroven ju socializuj, ale vzdy bud pritom opatrna a treba davat tiez pozor, ci su psy, s ktorimi bude v kontakte, ockovane.