Šteňa maltezáka mini

Príspevok v téme: Šteňa maltezáka mini
Annie.S

ahojte, včera som dostala šteňa, sučku, maltezáka mini,.. pozerala som na nete rôzne rady, ako ju začať učiť novemu prostrediu,ale má to chybu. nikde nepíšu kedy začať s cvičením, a navyše má ešte len 6 týždňov. je maličká, a stále len spí . myslím že ešte mala ostať pri matke, ale nevedela som , že ju dostanem. a ešte, kedy približne by som ju mohla aspoň opláchnuť ? alebo okúpať,? a ako maltezáci zvyknú, slzia im oči, a potom maju taku hnedu srsť pod očami od sĺz. ako ju vyčistiť..? čítala som, že sa to dá, ale nepísali ako..prosím poraďte, je to náš prvý psík vo vnútri. ďakujem

lombardo1981

Maltezák mini je výmysel množiteľov. Kedy to ľudia konečne pochopia. Tak isto čivava mini a podobne.
Alebo v priloženom linku vidíte Maltese mini?
www.fci.be
www.fci.be

zuzi74

madar3036, to psica bude uz za 2 roky urcite vycvicene...stara tema:-)
Oci sa cistia borovou vodou, dostat kupit v lekarni.

madar3036

my mame mini maltezaka takze viem co robit.

ocka sa cistia kazdy den kvapkami do oci
sprchujte ju 1 do 2 tyzdnov ale iba ked musite
veterinar vam povie viac
(:
Cvicit ho mozete zacat po prvom tyzdni aby si zvykal

MARMELADA

AHOJ MI SME HO UMIVALY OD JEHO 2 MESIACOV A UCIT ASI MAl vtedy2,5mesiaca neboj sa a ked to bude najhorsie tak mu okolo ociciek obstryhajte no ak mas po prvy krat psika radsej to neskusaj chod do nieakeho psieho salonu hlavne potrebuje klud

Deria

Hlavne potrebuje klud, ziadny stres a krik. Hovor s nim tisko, hladkaj ho, lebo teraz preziva najtazsie chvile. Postrada matku, nove prostredie, cudzi ludia, strach...vsetko treba pomalicky a s trpezlivostou. A precitaj si prosim vsetko o maltezakoch!

pompiKolacik

Je to normalne v podstate si psicek potrebuje osvojit nove prostredie. Par dni ho nechaj, potom ho mozes bravat i von a .... :)

Hanna

Zdravím, chcem sa spýtať, včera sme si vzali 8-9 týždňové šteniatko maltezáčika, kúpili sme mu pelech so strechou a základné potreby zatiaľ, ale je strašne bojazlivý a stále je len v tom pelechu, tak či je to normálne, alebo čo môžme spraviť aby sa tak veľmi nebál a či ho môžme kľudne brávať von, ďakujem :)

Deria

Hopla, odpovedala som na otazku zakladatelky temy.
Karinka, prave maltezak potrebuje starostlivost o srst, treba ho denne cesat, co je dolezite. A potom, nuz narocny je tak ako aj ine psy.:)

Deria

To ti aky dobrak kupil? Este k tomu odtrhol stena prilis skoro od matky! Toto jednoducho nechapem, darovat zviera ako nejaku kabelku a este niekomu, kto sa nevyzna v psoch. Neviem, kedy sa zacina s vycvikom, lebo ja mam vzdy starsich psikov z utulka ale na to si musis este dobre pockat. S kupanim takisto a ocka neodfarbuj, este mu nejakou chémiou poskodis oci, ved to sfarbenie patri k tej rase. Kedysi sme mali doma maltezacka (dozil sa 19r.), nam to nevadilo. Iste sa tu este ozve niekto, (napr. Naja85), kto ma lepsie znalosti o steniatkach.