Práca na Slovensku

Príspevok v téme: Práca na Slovensku
nerovnovááha

Mám potrebu sa verejne vyjadrit.
Citim sa dost zle vdaka svojej práci.
Pracujem prí pase 5 ranne 5 nocne 5 poobedne sedem a pol hodiny dennne . Cez vikedndy musim chodit tiez do práce, ked dobrovolne nasilu musíme podpisovat papiere o nariadenej smene . V práci sediet nemozme cize stojime ci je den a ci noc a pracujeme v obrovskom tempe . Na záchod máme ist povolene tak 2 krat za smenu max aj to len na 3 minuty. ( oficialne mozme ist hocikedy ,ale to sa potom hned bonzuje a clovek dostane vypoved ) Na vyrobnej hale su casto hrozne podmienky bud horúco ,alebo zase zima. Pracujeme aj cez sviatky. Z ludi sa stali novodoby otorci a to je akoze rok 2012 a SVK je v EU . Ako sa ma potom clovek tesit zo zivota ? ked jednoducho nevladze a stale je v strese pod hrozbou vypovede . A este ten plat smiesny . Byt nezamestnany je rovnako stresujuce .

Zavod na vychodnom Slovensku

george303

zewa
ja ak raz budem mat vlastny dom tak budem mat aj vlajku slovensku ...
Bohuzial nikto sa nemoze spoliehat nato ze mu pomoze vlada alebo niekto iny kazdy sa musi dokazat zariadit sam ...

Kavenka114

Pracovala som v podobnej firme a sú to otrasné podmienky a kvôli tomu som podala výpoveď (aj kvôli možnosti ísť do zahraničia). Ľudia sa tak boja o stratu zamestnania a toho že nebudú mať z čoho žiť, že si toto nechajú robiť. Nadriadení (team leadri) sú platení za to, aby na operátorov vrieskali a buzerovali.

Minule som čítala článok, kde písali o tom, ako číňania majú zlé podmienky, že až pod ubytovňami mali naťahané siete, aby sa nemohli zabiť skokom z okna. Lenže čím ďalej som ten článok čítala, tým viac som videla podobu v práci na slovensku - až na to, že ani ubytovňu človek nedostane, jedine príspevok na dopravu, ale čo z toho keď 8 hodín je v práci, a dalejšie 4 cestuje? (Ja som cestovala takmer hodinu a to som bývala v tom meste)

Ľudia sú unavení a buzerovaní a čím viac sú unavení a buzerovaní, tým viac chýb robia a buzerujú ich ešte viac.

A čo je najhoršie. Mala som strašne veľa kolegov, čo mali Ing. a robili tú istú prácu čo ja.

zewa

Zavist a Slovensko nase :) A Fico potom chce, aby sme mali vlajky pred domom ako Americania :)
Je to zle, sama to vidim aj vo svojej praci, aki su ludia.
Jedine, co ti mozem poradit, je urobit si kurz, nadstavbu, vysku (pripadne druhu VS) alebo odist do zahranicia. No a este je tu moznost podnikania. Lepsie podmienky nas necakaju. Nie sme lekari (k nim sa radsej nebudem vyjadrovat lebo ma porazi). Takze treba to vziat do vlastnych ruk a svoj potencial rozvinut inym smerom. Viem, ze to nie je idealne riesenie, ale co sa tak prestahovat do ineho kraja?

george303

emarco
Mas pravdu neviem ako ma mohlo napadnut spajat politikov zo statom ...
No ja mozno neviem citat a ani pisat ale ty pravdepodobne mysliet ... Daj este nejaku mudrost ..

emarco

george,kde som pisal o state-:))))))))))
citaj poriadne prispevky,a potom sa vyjadruj!!!
Inac si mozem mysliet,ze nevies citat!!!

Vemeno

George, uplne suhlasim.

Je rozdiel pracovat a pracovat. Je rozdiel chciet pracovat a vediet pracovat. Clovek musi vediet co robi a preco to robi, aby mohol pracu robit dobre. Darmo je niekto do prace jak svina, ked robi cely den, ale v podstate vyraba len skodu, ktoru treba po nom opravovat. Druha vec je ale ta, ze zamestnavatelia nevedia takychto ludi ocenit.

george303

emarco
napisal si uplnu hlupost, ako moze statu vyhovovat nezamestnanost ?? Ked ludia nezarabaju tak neplatia dane naopak stat musi platit zanich a tym padom vlada prichadza o peniaze a ma este aj nespokojnych obcanov takze v najblizsom volebnom obdobi uz nebudu moct cakat loajalnost svojho ludu ...

emarco

Zamestnavatelom,aj politikom prepojenych s nimi vyhovuje vysoka nezamestnanost-maju vacsi vyber potencialnych uchadzacov o zamestnanie a tym padom si mozu urcovat podmienky.Preto v regionoch s nizkou nezamestnanostou su lepsie pracovne a platove pomery ako v oblastiach kde je nezamestnanost vysoka.