Čaute, už asi 305ta moja téma :-D...Ale plne si uvedomujem, že je už so mnou nuda a neviem komunikovať s ľuďmi, veľmi ťažko nadväzujem nové známosti, keď sa ma ľudia niečo pýtajú, len prikývnem, alebo sa tupo usmievam, bez slov...Dnes som bola na kúpalisku, vzal ma kamoš, mal tam celú partiu 20tich ľudí a ja som dokázala prehovoriť s jednou slečnou a jej kamošom aj to po pol hodine. Všimla som si, že neviem o čom kecať, normálne ma nič nenapadne, čo by sa dalo rozoberať, dokonca sa neviem ani opýtať žiadnu vec... Už ma to trošku začína hnevať, lebo som si toho vedomá, ale neviem prečo nedokážem prelomiť bariéru... Proste sedím ticho a rozmýšľam, čo by som sa tak opýtala, niekedy si okolie ani nevšímam a len ticho sedím, potom si o mne ľudia právom myslia, že som divná, aj mi to už bolo povedané....hmmm??
Viazne u mňa komunikácia
Vsak zacni o pocasi, to robi kazdy:D
Ja zijem tak isto,mam 21,a tiez nevyhladavam diskotekove ozran party ako je teraz moderne a preto som niekedy pre kamosov cudny.Mladost si si urcite nezrusil,robis to co ta bavi,netreba sa opičiť po vačšine druhych ked ta to nebavi.Diskotekove ozran party su akurat žrut množstva penazi a vysledok je o ničom.
Ja som tu čítal niektoré tvoje témy...no a musím uznať že ťa obdivujem ako to všetko zvládaš...no ale k téme - ja si myslím že človeka dosť ovplyvní prostredie v ktorom žije a vyrastá, poznám to podľa seba pretože u nás bol podobný problém ale len zo strany otca...preto som sa stále zaoberal s tým ako sa z toho dostať, s rovesníkmi som reč moc nenadväzoval pretože sa väčšinou bavili o tom kam sa pôjdu zabávať a ako sa ožerú...proste veci ktoré som z domova neznášal...tak som si hľadal rôzne záujmy ktoré mladí nezvyknú mať a dosť mi to pomohlo pretože som spoznal ludí starších a skúsenejších a dalo mi to do života asi viac než ožranpárty s rovesníkmi...svojej záľube sa venujem dodnes, len dúfam, že som si nejak nezrušil mladosť...teda že som netrávil čas s rovesníkmi po diskotékach a baroch...inak ja som hneď po strednej šiel pracovať, aj keď som mal dobrý prospech, na VŠ som nešiel, nevidel som v tom perspektívu pretože vysokoškolsky vzdelaných ludí je veľa a je to obrovská konkurencia, a tiež som chcel konečne vlastné peniaze a byť nezávislý od rodičov...
aby ste vedeli, ze v tom nie ste sami, tak aj u mna komukacia viazne.
To je tiez moj problem. Som taky typicky introvert. Napr.minule som sedela sama v obyvacke so sestrenicinym muzom, ktoreho som videla parkrat a nikdy sme spolu nehovorili. No samozrejme bolo trapne ticho a za cely cas sme spolu prehovorili len par viet, ale no co uz, je to pre mna skoro cudzi cloveka a navyse nemame nic spolocne. Ked prisla naspat sesternica, bolo to vyslobodenie. A nastopro viem, ze si moje okolie, ktore ma tak dobre nepozna, mysli, ze som divna. Ale ja sa uz nezmenim-proste sa necitim dobre v spolocnosti ludi, ktorych nepoznam a nemam rada masy ludi ani ich nevyhladavam, nechodim na diskoteky, neopijam sa, proste som divny clovek:P. Na druhej strane-ked uz niekoho spoznam a sadneme si, nemam problem prehovorit aj hodiny.
Ja som na tom podobne,s vela ludmi sa proste nemam o com bavit preto komunikujem malo a velakrat ma ich reci ani nezaujimaju,preto vyhladavaj a davaj sa do kopy hlavne s ludmi s ktorymi si rozumies a mate o com kecat,kecaj o tom co ta zaujima.Dalsia vec co moze byt pricina je prilisna hamblivost nieco povedat az mierna socialna fobia(ktoru mam aj ja),s tym ti pomoze psychiater/psycholog.Ziaden strach,je to bezna porucha ako napr kratkozrakosť.Ako ked to nieje to tak určite divná niesi,každý človek je iný a ma inú povahu,niekto je ukecaný,niekto tichý,je to normálne,bud sama sebou a nehambi sa za to!
Skus, ked sa s niekym zoznamis, zacat sa zaujimat o toho cloveka, a spoznat ho, aby si mala aspon zakladne informacie na ktorych mozes stavat...Napr. sa zacni diplomaticky pytat comu sa venuje(kazdy clovek bud chodi do skoly,pracuje, alebo ma nejake hobby). Potom mozes sama zacat hovorit co robis Ty, a zaroven clovek s ktorym sa bavis bude mat pocit, ze sa o neho niekto zaujima a tym sa ti lahsie otvori...
povedla by som ze su to ludia s ktorymi si nemas co povedat vtom je problem podla mna ...