Dobry den.Chcel by som sa informovat ohladom hrcky ktora je asi 1cm velka mam ju v usnom laloku najsko to bolo malicke ale mesia a zrazu behom tyzdna sa mi to zvatsilo.Ked som bol u lekara ten mi na to ockom pozrel aby sa nepovedalo a ze to nic vazne nieje.Lenze po mojich skusenostiach nejako lekarom nedoverujem.Stretol sa stim uz niekto ?? Tak hrcka bola tvrda a na dotky boli a mam opuchnuty cely usny lalok.Dneska rano ked som sa zobudil tak som si chytil ucho a uz ta hrcka je taka makka.Nemate teda niekto skusenosti ? vopred dakujem za odpovede
Hrcka v usnom laloku
Hlavne NECHITAŤ môže sa to zväčšiť až na 4-5 cm. A potom sa to bude musieť celé vyrezať a budete mať týždeň obviazane celé ucho. Každým dotykom sa to zväčší. V žiadnom prípade netlačiť ak to nebude biele. Radšej ležte na druhej strane. Pokial sa toho nebudete chytať do 2
týždňov to zmizne. Ak sa to veľmi zväčší bežne k doktorovi. Mám s tým skúsenosť a musel
som to riešiť chirurgicky.
Ja mám tieto hrčky v oboch lalokoch v jednom 3 v druhom jednu ... 2 z ních sa držia už pár rokov tie ďalšie sú novinka, doktorka to chcela vyzerať ale vždy sa objavia ďalšie ... ako tomu do budúcna predísť ?
robi sa to, od nachladnutia vacsinou, po kratkom case zmizne
Tiež sa mi niekedy urobí hrčka v jednom usnom laloku.Ked sa dostatočne zväčší,čo aj poriadne bolí, vždy,asi tak po týždni sa mi da horko-ťažko vytlačiť .Ponatieram dezinfekciou a všetko sa za čas stratí.
Nie je to nič vážne naozaj. Obyčajna tuková hrčka ktora vždy po pár dnoch zmizne. Aj keby to trochu pobolieva nič to nie je. Neboj