Byvanie 65m od zeleznicnej trati

MaoamKracher

Lost, jasne, ze ta chapem. Ak si normalny priemerny clovek, ktory ma nieco v hlave a je pre neho normalne, ak je fyzicky a psychicky zdravy, zarabat si na seba legalnou pracou, tak by si tu mal dobre zapadnut. A to, ze chodis do prace, dokazes si zaplatit prenajom alebo casom kupit byt, mat normalne auto a ist raz za rok na dovolenku, ti fakt nik nebude zavidiet.

MaoamKracher

Lost, ale v UK zarobis podstatne viac a mas tam lacnejsie oblecenie aj stravu, nechces ist tam? :D Najmä nekvalifikovane pozicie su tam oproti DE podstatne lepsie platene.

lost

0vecka, nj :) ale tak zase nechcem byt zavisli na systeme, to uz vobec nie, ani pre 1000 mesacne :P mam rad ked su veci v mojich rukach :D

MaoamKracher
mne slovensko nestaci z dovodu, ze sa tu citim divne, proste sa prilis snazim, ak sa porovnavam s priemerom :) doteraz mi to nevadilo, ale cim dalej tym horsie a to uz mam sakra 23, ved som uz stary :) v DE a US je to take, ze tam by som zapadol do priemeru, poznam tam zopar ludi (cez net) a co si s nimi pisem, neveria mi aky zpadakov je slovensko (ta mentalita, predovsetkym materialna zavist)

Mne ide hlavne o to, aby som mal pokojny zivot vo vlastnom dome, na vlastnom pozemku, bez strachu ze mi to nejaky Fico raz vyvlastni, alebo danovo tak zatazi, ze to neutihanem, a aby bolo pracovne, ci podnikatelske prostredie zdrave a hlavne, aby ludia mali za co kupovat (darmo budem genius co pride na trh s novinkou, ak bude trh mrtvy) :)

a prave v tomto si myslim, ze slovensko mi nevyhovuje..

v neposlednom rade, by som velmi rad mal susedstvo, kde by neprial smrt kravy preto, ze zdochla jemu :)

ak chapes ako to myslim :P

MaoamKracher

0vecka, to bolo tak pred rokmi, ale pokial viem, sa to skrtlo vsetko, jedine, co dostanu, je kredit a to musia splatit.
Ale mozno sa mylim. To by vedel najlepsie zodpovedat nejaky nemecky uradnik, ako to skutocne je.

0vecka

2 MaoamKracher potom sa rozvedie... zevraj je to tak mam to z druhej ruky... moja terajsia mala byvaleho ktory nerobil 5 rokov.. im platia byt a potom maju davky na jedlo na hladanie noveho fleku, topanky postel atd... niektory to brutalne zneuzivaju a pytaju kazdy rok novu postel a tak ... zevraj je to fakt tych 1000 EUR...

MaoamKracher

0vecka, davky 1000e mesacne? zijeme v tej istej krajine? si si isty? :D
to bude skor na 2 osoby, nejakych 1100e/2os ale so vsetkym, vratane prenajmu a vsetkeho

a ak si vezme Nemku, ktora nahodou bude pracovat, tak Lostik nedostane ani 1e, lebo cely jej prijem urad zapocita :D

MaoamKracher

Lost, tak neviem, terno to uz asi nie je nikde, mal by si sa tam citit dobre, to je asi zaklad a mala by ti vyhovovat mentalita.
No a vyvoj a snaha posunut sa dalej je normalna, to pride casom vzdy, ale este asi nie si v bode, aby si si toto povedal, ze ti DE nestaci, tak preco to riesis uz teraz? :DDD
Vsak nik ta tam netlaci a ked chces, mozes ist do AT, NL, hocikam! Alebo hoci aj do USA alebo do Australie :D

0vecka

2 lostak si zoberies nemku tak o tri roky po nastahovani mozes dostat obcianstvo a potom mas socialne davky asi 1000 EUR mesacne ... vseho vsudy... a uz nikdy nemusis pracovat..

lost

coskoro :P

neviem ci sa mi to oplati :)

resp neviem aka krajina, mozno nemecko hej, ved neni zle..

kolko to mam este casu, co si mi dala 3 mesiace? :) este 2 zostali? :D

no mna najviac odradza to, ze aj keby odidem, tak by som zacal od 0, co ani tak nevadi, bolo by to aspon zaujimavejsie, lenze.. dostanem sa do toho isteho bodu ako som tu a teraz, a potom si o par rokov tvrdej prace poviem "ok, som v nemecku a nestaci mi to, co teraz?" :)

0vecka

2 lost podla mna su cesty lepsie ale neni to nebe a dudy :-D ... ale hej ked to porovnam s BA tak su na ovela lepsej urovni ale takisto najdes rozdrbane useky ale tie vecsinou mimo hlavnych tahov...

co sa tyka restik hmm na velku noc som bol v BA a tie ceny mi prisli porovnatelne... mimo bavorskej kuchyne ktora je BTW dost nezdrava a nedostanes napr ziadnu zeleninu... len napr fakt ze meso a zemiaky a ak chces zeleninu k tomu tak si musis obiednat salat... no tak mimo bavorskej kuchyne mas o nieco vecsie porcie a celkovo ta uroven je o nieco vyssia... ja som tu za ten rok nezazil ze by niekto na uradoch alebo tak so mnou jednal nejako nepekne...

co sa straty prace tyka su kalkuacky ale v podstate dostanes podporu 6-24 mesiacov...

zdravotnictvo som este nezazil nejako pozitivne kedze este niesom sukromne poisteny ale chcel by som sa co najskor... problem je ze je to tu ako na beziacom pase lekari su slusny ale hned ma typek tlacil z ordinacie aby stihol co najviac :)